Miami

Vezi cu ochii tăi cele mai interesante atracții ale Statelor Unite, pe care până acum le știai doar din filme. Aici, în aglomerația New York-ului, bate inima vieții urbane, plină de artă și inovație. În sud, Florida te va întâmpina cu soare și plaje aurii. Vestul ȋţi aduce ȋn cale frumusețea autentică a naturii în cel mai vechi parc național – Yellowstone. În acest articol ȋţi vom face cunoştinţă cu lumea legendelor americane. Te asigurăm că va fi o călătorie care te va inspira și ȋţi va oferi sfaturi practice prin care să profiţi la maximum de fiecare moment al sejurului tău în SUA.

Unde se află Statele Unite ale Americii?

Situate în America de Nord, Statele Unite se întind de la Oceanul Atlantic până la Oceanul Pacific. Țara are o suprafață impresionantă de aproximativ 9,8 milioane de km², ceea ce o face a treia țară ca mărime din lume. Populația depășește 330 de milioane de locuitori, iar capitala este Washington, DC. SUA este alcătuită din 50 de state, dintre care cele mai mari sunt Texas, California și Alaska. Aici vei găsi de toate, de la pădurile tropicale sălbatice din nord-vestul țării, la deșerturile fierbinți din Arizona și până la orașe pline de viață, precum New York și Los Angeles.

În Statele Unite vei găsi lucruri şi locuri interesante care atrag turişti din toate colțurile lumii. Iată câteva locuri pe care toată lumea ar trebui să le vadă.

New York

Este capitala culturală și financiară a lumii. Te aşteaptă nu numai Statuia Libertății și Times Square, ci și Empire State Building sau Metropolitan Museum of Art. Metropola oferă, de asemenea, o gamă largă de spectacole pe Broadway. Cartiere precum animatul Chinatown sau artisticul SoHo merită vizitate.

Statuia Libertății
Statuia Libertății © iStock

California

În California poți vizita Hollywood-ul pentru a vedea lumea filmului, în timp ce în San Francisco, monumentalul pod Golden Bridge ȋţi va atrage cu siguranţă atenția. Dacă vrei să fii mai aproape de natură decât de aglomeraţia urbană, unul dintre cele mai bune locuri pentru a face acest lucru, şi nu doar în State, este Yosemite National Park (unul dintre cele mai vechi parcuri naţionale). Valea Napa, cunoscută pentru podgoriile sale, merită, de asemenea, o vizită.

Florida

Florida este locul perfect dacă ȋţi doreşti soare și distracție. Pe lângă parcurile tematice precum Disney World, celebra South Beach și legendarul district Art Deco din Miami trebuie să fie şi ele pe listă. Dacă iubeşti natura, ȋţi recomandăm Parcul Național Everglades.

Florida Holmes Beach
Florida Holmes Beach © iStock

Illinois

Chicago, situat în inima statului Illinois, este un oraș uimitor din punct de vedere arhitectural și cultural. Trebuie să vezi Willis Tower, Institutul de Artă din Chicago și să te relaxezi pe malul lacului Michigan. Chicago este, de asemenea, renumit pentru scena muzicală diversă.

Texas

Texasul combină tradiția cu modernitatea. Houston este tentant cu centrul său spațial NASA, iar Austin este o Mecca a muzicii live. În San Antonio poți vizita Alamo, iar în Dallas poţi aprofunda istoria Vestului american.

Arizona

În Arizona, pe lângă Marele Canion, sunt de remarcat peisajele pitorești din Sedona, precum și Monument Valley, un simbol al Vestului Sălbatic.

Washington

Statul Washington ȋnseamnă mai mult decât Seattle, cu celebrul Space Needle și Pike Place Market. Vei găsi, totodată, pitorescul Parc Național Olympic, maiestuosul Munte Rainier și liniștitele insule San Juan, perfecte pentru o escapadă relaxantă.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Statele Unite?

Pentru a decide care este cel mai bun moment, trebuie să luăm în considerare diversitatea climatică a țării. Vara, cu temperaturi care depășesc adesea 30°C, este ideală pentru a vizita majoritatea parcurilor naționale și pentru a te bucura de soare pe plajele de pe coasta de est și de vest. Toamna aduce temperaturi mai răcoroase, dar plăcute, în intervalul 10-20°C, în special în regiunile din New England, unde se poate admira frunzișul colorat. Iarna în statele sudice, cum ar fi Florida și California, oferă temperaturi mai plăcute, stabilindu-se adesea în jurul a 10-15°C. Primăvara, pe de altă parte, cu temperaturi în intervalul 15-25°C în statele din sud și vest, este o perioadă în care natura se trezește la viață, iar peisajele devin mai colorate.

Ce și unde să mănânci în Statele Unite?

Când călătoreşti prin Statele Unite, vei descoperi o multitudine de arome ale bucătăriilor locale. În New York nu trebuie să ratezi covrigii (perfecți pentru un mic dejun rapid) și pizza subțire de New York, recunoscută în întreaga lume. Grătarul din Texas se distinge de restul datorită metodei unice de a combina focul scăzut cu fumul provenit dintr-o varietate de lemne, ceea ce conferă mâncării o aromă distinctivă și profundă. Dacă ȋţi plac fructele de mare, Maine, în special regiunea New England, este locul ideal pentru homari proaspeți. California, cu bucătăria sa bazată pe ingrediente proaspete și locale, oferă o varietate de arome, de la salate sănătoase la preparate fusion inovatoare. Chicago este renumit pentru pizza deep dish și pentru hot-dog în stil Chicago, în timp ce Louisiana tentează cu mâncăruri creole și Cajun pline de condimente intense.

Burger
Burger © iStock

Unde găseşti cazare în Statele Unite?

Opțiunile de cazare ȋn Statele Unite sunt la fel de variate ca și țara însăși. În orașele mari, precum New York și Los Angeles, vei găsi toată gama de hoteluri, de la cele de lux la cele mai economice. Pentru cei care caută o experiență mai personală, pensiunile şi cabanele oferă o atmosferă primitoare și familială. Există şi posibilitatea de a merge cu cortul sau de a închiria mici cabane în parcurile naționale, având astfel acces direct la frumusețea naturii americane. Astfel de opţiuni sunt frecvente în locațiile turistice populare, cum ar fi Florida și California, oferind mai mult spațiu și independență.

Vezi articolele noastre despre Statele Unite


Instagram

Cauți un anumit loc?