În Dubai, există anumite reguli care trebuie respectate de către toți vizitatorii și rezidenții. Găsești mai jos o listă a aspectelor permise și interzise în Dubai, precum și informații despre regulile vestimentare și alte recomandări importante.

1. Ce poți face în Dubai – atracții turistice

Există o gamă largă de activități recreative pe care le poți încerca în Dubai, precum safari în deșert, schi în mall-uri și sporturi acvatice. Această destinație este faimoasă pentru mall-urile sale luxoase și piețele tradiționale. Poți să te bucuri de cumpărături și să explorezi aceste locuri minunate. De asemenea, există și atracții gratuite în Dubai pe care trebuie să le descoperi, deoarece, cu siguranță, nu vei regreta.

Vizitează Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Poți urca în observatorul de la etajul 148 pentru a avea o panoramă incredibilă asupra orașului. Explorează insula artificială în formă de palmier, Palm Jumeirah. Aici poți vizita hoteluri de lux, precum Atlantis The Palm, și te poți relaxa pe plajele sale spectaculoase.

În plus, poți lua parte la o experiență captivantă în deșertul din afara orașului. Totodată, ai posibilitatea de a realiza un safari cu mașina prin dunele de nisip, poți face sandboarding, poți călări cămile și poți savura o cină tradițională într-un camp beduin.

Dubai, Marina
Dubai, Marina © iStock

2. Cum te îmbraci în Dubai  – sfaturi vestimentare

Este important să fii conștient de valorile și tradițiile culturale ale Emiratelor Arabe Unite și să le respecți în timpul vizitei tale aici. Acest lucru înseamnă că trebuie să știi cum să te îmbraci în Dubai. Bărbații și femeile au reguli de vestimentație diferite, așa că este important să le cunoști pe ambele. 

Atât persoanele de gen masculin, cât și cele de gen feminin ar trebui să evite îmbrăcămintea indecentă sau transparentă în spațiile publice. În special ca femeie, trebuie să știi ce să porți în Dubai, pentru a respecta codul vestimentar al locurilor pe care le vizitezi. 

Burj Khalifa
Burj Khalifa © iStock

În general, este recomandat să acoperi umerii și genunchii în spațiile publice. Optează pentru tricouri cu mâneci și pantaloni până la genunchi pentru bărbați. Doamnele pot purta fuste sau rochii care acoperă genunchii sau pantaloni lungi. Această regulă se aplică în special în locurile religioase. De asemenea, este bine să eviți îmbrăcămintea indecentă sau transparentă. Lasă acasă hainele prea scurte, decolteurile adânci și articolele vestimentare foarte strâmte. Respectând aceste reguli, vei arăta respect față de cultura locală și vei evita să atragi atenție negativă asupra ta.

Pe plajă sau la piscinele hotelurilor, poți purta îmbrăcăminte de baie. Dacă ai cazarea într-un hotel sau resort, verifică cerințele lor privind îmbrăcămintea în zonele publice, cum ar fi restaurantele sau spațiile comune. Unele locații pot avea un cod vestimentar mai relaxat, dar este întotdeauna bine să verifici și să te conformezi regulilor acestora.

Cam acestea sunt principalele lucruri care țin de ce nu ai voie in Dubai în privința hainelor. 

Jumeirah
Jumeirah © iStock

3. Ce nu ai voie să faci în Dubai și ce este permis

Ce trebuie să știi când mergi în Dubai? Această țară are restricții și reguli destul de stricte în ceea ce privește nu doar îmbrăcămintea, dar și conduita în spații publice. 

De exemplu, consumul de alcool este permis doar în hoteluri, baruri și restaurante licențiate din Dubai. În ceea ce privește consumul de porc în afara locațiilor specifice, el este interzis. Asigură-te că te bucuri de aceste produse doar în spațiile permise și nu le aduci în locuri publice.

Printre ce nu ai voie să faci în Dubai se numără și consumul și traficul de droguri. Astfel de activități sunt strict interzise. Orice implicare ilegală poate duce la consecințe grave. 

© iStock

De asemenea, relațiile intime în spațiile publice sunt interzise și pot duce la amenzi sau chiar la arestare. Este important să respecți codul moral și să fii discret în ceea ce privește aspectul respectiv. Acest lucru implică și apropierea fizică. 

Nu în ultimul rând, criticarea familiei regale sau a religiei este considerată o infracțiune și se numără printre ce nu trebuie să faci în Dubai. Evită să faci comentarii ofensive sau să critici aceste aspecte sensibile pentru localnici. 

Așadar, acum știi ce este interzis în Dubai, care este codul vestimentar acceptat și ce obiective turistice nu trebuie deloc să ratezi!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?