Se spune că planificarea unei vacanțe îți poate oferi mai multă satisfacție și endorfine decât vacanța în sine. Cu acest lucru ȋn minte, ȋţi recomandăm să te gândeşti la vacanța de vară din 2024 pentru a suporta mai bine aceste zile friguroase. În plus, vei economisi mult dacă ȋţi rezervi următoarea vacanță din timp!

Dacă plănuieşti să mergi în vacanță până în luna octombrie inclusiv, nu aștepta – rezervă în ianuarie, când ȋţi oferim pachete cu bilete de avion şi cazare, iar prețurile la cazare sunt extrem de avantajoase. Nu ştii ȋncă unde să călătoreşti? Află mai jos.

Fiesta și siesta, vara anului 2024 în Spania

Dacă visezi la o vacanță în care să te relaxezi, să te distrezi și să vizitezi obiective turistice, atunci cea mai mare insulă din arhipelagul Baleare este o alegere excelentă. În Mallorca poți petrece zilele însorite pe plajă – Es Trenc și Cala Agulla sunt considerate unele dintre cele mai frumoase de pe insulă. Seara poţi vizita Catedrala La Seu din Palma de Mallorca – o capodoperă a arhitecturii gotice, cu o fațadă și un interior impresionante, care pe deasupra este iluminată ca să poată fi admirată din orice colţ al oraşului la orice oră. Nu rata Castelul Bellver, ridicat pe un deal cu vedere panoramică asupra ȋmprejurimilor.

Valencia, un oraș de pe coasta de est a Spaniei, combină istoria bogată cu arhitectura modernă și clima mediteraneană. Una dintre principalele sale atracții este Orașul Artelor și Științei, un complex modern care include un muzeu interactiv de știință, un oceanariu și chiar şi un teatru de operă.

După o zi plină de obiective turistice, e timpul să te relaxezi pe plaja Malvarrosa. Dacă mergi cu copiii şi vă plac animalele, adaugă pe listă Bioparc Valencia – o grădină zoologică unică în care animalele trăiesc în condiții similare cu cele din habitatul lor natural. În apropiere de Valencia, în orașul Buñol, are loc La Tomatina – celebra bătaie cu roşii și unul dintre cele mai inedite evenimente din Spania.

Relaxează-te și distrează-te în Spania!

Vacanță în ţara Afroditei – Cipru

Legenda spune că zeița greacă a frumuseții și fertilității, Afrodita, s-a născut aici, în Cipru. Și o poți simți la fiecare pas – pădurile, podgoriile, orașele, satele împrăștiate în văi și plajele unice au ceva din frumusețea divină și misterul ei. Ruinele antice, precum cele din Paphos și Salamis, te vor ajuta să descoperi istoria fascinantă a insulei. Fortul din Larnaca sau capitala Nicosia, cu centrul vechi pitoresc, toate pot fi vizitate în timp ce te bucuri de ospitalitatea oamenilor pentru care Cipru este renumită în întreaga lume.

Stânci calcaroase lângă Ayia Napa în Cipru © shutterstock
Stânci calcaroase lângă Ayia Napa în Cipru © shutterstock

Munții Troodos au trasee minunate de drumeție, iar lacul Akrotiri este perfect pentru sporturi pe apă. Poți încerca scufundări, windsurfing sau navigație. Bucătăria cipriotă este o celebrare a aromelor mediteraneene. Aici vei descoperi mâncăruri precum souvlaki (bucăți de carne, adesea de pui sau de porc, fripte la proțap), mezze (aperitiv cu diverse produse pentru care bucătăria cipriotă este renumită, cum ar fi fructele de mare sau brânza) sau halloumi (brânză cipriotă făcută din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie, capră și vacă, adesea cu adaos de mentă).

Bucură-te de frumusețea țării Afroditei!

Relaxare de lux, Emiratele Arabe Unite

Dubai și Abu Dhabi sunt destinații de vacanță relativ noi. Relaxarea în aceste orașe arabe nu este doar o șansă de a petrece o vacanță exclusivistă în stațiuni moderne, ci şi deschiderea unei uși spre viitor. Clădirile futuriste, înalte și foarte scumpe arată că nimic nu este imposibil acolo unde există suficienți bani.

Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite își păstrează neatinse rădăcinile și cultura bogată. Un exemplu perfect este zona Al Fahidi din Dubai. O vizită aici ȋţi oferă o pauză de la atmosfera de oraș mare – turnurile tradiționale de vânt, străzile înguste și clădirile joase ȋţi arată cum era viața în Emirate cu doar câteva zeci de ani în urmă și ȋţi fac cunoştinţă cu ospitalitatea beduinilor. Nu ȋn ultimul rând, poţi merge ȋntr-un safari în deșert ca să urmăreşti apusul soarelui peste nisipurile nesfârșite în timp ce conduci printre dune.

Dubai Marina © iStock
Dubai Marina © iStock

Restaurantele exclusiviste servesc preparate din bucătăria internațională, inclusiv faimoasele fripturi gătite chiar ȋn faţa ta. Tavernele tradiționale te invită să ȋncerci aromele arabe originale – pește proaspăt și uscat, curmale, lapte și carne de cămilă, toate reprezentând baza bucătăriei beduine. Dubai este, totodată, un adevărat centru comercial cu piețe tradiționale şi buticuri exclusiviste ale unor designeri celebri.

Trăiește o experiență unică în Emirate!

Obiective turistice și plaje – Vacanță în Rimini și Sardinia

Situată pe coasta de vest a Italiei, Sardinia este o bijuterie a Mediteranei, renumită pentru peisajele variate şi plajele curate și bine întreținute. Costa Smeralda este una dintre cele mai cunoscute, ȋnsă nu trebuie să te limitezi doar la relaxarea pe plajă. O excursie în munții Gennargentu, cu cel mai înalt vârf al lor, Punta La Marmora, ȋţi va oferi o relaxare mai activă şi ocazia de a vedea panoramele extraordinare.

Nu ȋn cele din urmă, ȋţi recomandăm o vizită la Grotte di Nettuno – aceste peșteri marine care sunt unul dintre cele mai inedite locuri de pe insulă. Descoperă istoria Sardiniei în ruinele, satele și monumentele antice. Orașul Alghero este denumit uneori mica Barcelona deoarece influențele catalane sunt vizibile în arhitectură și artă. Des ȋntâlnite pe întreaga insulă sunt Nuraghi – turnurile conice construite peste altare de piatră încă din secolul al XV-lea î.Hr.

Rimini, un oraș pitoresc de pe coasta de est a Italiei, este un alt loc ideal pentru o vacanță minunată. Este renumit pentru plajele ȋntinse şi perfect echipate pentru relaxare și sporturi nautice. Seara, ȋn Rimini ȋncepe viaţa de noapte, cu distracţie maximă ȋn numeroasele cluburi, baruri și restaurante. Centrul vechi este plin de monumente istorice, precum Arcul de Triumf al lui Augustus și Podul Tiberius. Familiile cu copii vor găsi multe de făcut aici, inclusiv faimosul parc Italia in Miniatura, unde puteți vedea miniaturi ale celor mai importante monumente din Italia.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?