Ce poți face pentru a te bucura de călătorii fără să-ți cheltui toate economiile? Cu o planificare atentă și un pic de inteligență, poți economisi o mulțime de bani. În acest articol îţi vom arăta cele mai bune trucuri pentru a face călătoriile nu doar mai ieftine, ci și mai palpitante. Îți vom spune unde să cauți zboruri, cazare și restaurante ieftine. Haide să decolăm!

1. Adaptează-ți vacanța la zbor și nu invers

Biletele de avion pot fi foarte scumpe, mai ales în plin sezon. Așadar, regula numărul 1 este flexibilitatea: dacă poți, călătorește atunci când prețurile sunt cele mai mici. Merită să găseşti mai întâi o ofertă care ți se potrivește și apoi să planifici vacanța în funcție de ea, nu invers. Cum găseşti zboruri ieftine? Alege câteva destinații care te interesează și caută zboruri în lunile următoare. Uneori merită să alegi un zbor în mijlocul săptămânii deoarece prețurile pot fi mai mici. Pentru a fi la curent cu ofertele şi reducerile, merită să-ți creezi un cont pe eSky.ro și să activezi Radarul de prețuri mici. Astfel, vei primi alerte de preț direct pe e-mail. Este un mod foarte convenabil de a găsi cele mai mici tarife pentru destinațiile selectate.

2. Rezervă bilete de avion cu cazare: city break-uri și vacanțe

Pachetele turistice de pe eSky.ro sunt o modalitate excelentă de a economisi bani atunci când călătoreşti. Rezervând biletele de avion împreună cu hotelul, ai şansa să economiseşti foarte mulți bani. Nu uita să verifici termenii și condițiile opţiunii Garanția prețului mic pe eSky.ro! Această soluție este ideală atât pentru city break-uri, cât și pentru vacanțe mai lungi. În plus, pe eSky.ro poți închiria o mașină și cumpăra asigurare, ceea ce face ca organizarea călătoriei să fie și mai ușoară. Nu în ultimul rând, cu pachetele de călătorie economiseşti timp, rezervi totul uşor şi confortabil, ai la dispoziţie mai multe variante, rezervările sunt sigure și gestionezi mai uşor modificările. Rezervând totul într-un singur loc, ai garanția că sejurul tău este bine organizat și va decurge fără probleme.

Vezi pachetele pentru City Break-uri și Vacanțe

3. Spontaneitatea aduce beneficii – Vacanțe last minute

Ofertele de vacanță last minute apar de obicei atunci când companiile aeriene și hotelurile au locuri libere de ocupat. Uneori putem găsi vacanțe chiar şi la jumătate din prețul inițial. Pentru a profita de aceste ocazii, ai nevoie doar de spontaneitate şi de bagaje uşor de pregătit. Verifică periodic site-ul eSky.ro. Abonează-te la newsletter și activează notificările din aplicație. Astfel ştii că nu vei pierde nicio ocazie. Ofertele last minute sunt o modalitate excelentă de a călători spontan și ieftin, fără a fi nevoie de multă planificare.

4.  Zboară în necunoscut


Vrei să mergi în Creta, dar biletele costă cât un frigider nou? Renunță la Grecia anul acesta și bucură-te de soare în Mallorca sau Italia. Sări peste zborurile din vârful sezonului, când sunt cele mai scumpe, în favoarea unor vacanțe minunate toamna și iarna. Vizitează orașe în care nu ai fost niciodată în timpul verii. Poți găsi uşor zboruri ieftine spre Danemarca sau Suedia, de exemplu.

Agnieszka de la Taste & Travel


5. Verifică şi zborurile din alte orașe

Dacă locuieşti în Bucureşti, verifică şi zborurile din alte orașe cu conexiuni bune. Dacă zbori spre Veneția, vezi dacă este mai ieftin să zbori înapoi din Bologna și să vizitezi şi acest oraș minunat. Dacă zbori în Maldive, verifică zborurile din Berlin sau München. Dacă mergi în Azerbaidjan, verifică opțiunile de zbor prin Ungaria. Poți economisi o mulțime de bani în acest fel. O atitudine deschisă este esențială.

Găseşte destinația și cazarea potrivite pentru tine

6. Zborurile de legătură pot fi foarte bune

Cele mai ieftine zboruri sunt adesea cele cu mai multe conexiuni. Nu sunt întotdeauna atrăgătoare, mai ales în cazul în care călătoreşti cu copiii sau dacă te grăbeşti și nu vrei să pierzi timp prin aeroporturi. Dar dacă eşti doar tu sau cu prietenii și bugetul este restrâns, aceasta este cea mai bună opțiune. Ai ocazia să vezi, să descoperi și să experimentezi locuri noi. Vrei cu nerăbdare să ieşi în oraş în Dubai? Nimic mai simplu! Ia metroul și explorează Dubaiul noaptea. Poți dormi mai târziu, în avion. Ore întregi la aeroport? Sunt atâtea cărți de citit!

7. Încearcă o cazare departe de centru

Prețul mai mic nu este singurul beneficiu al unui hotel departe de centru. La periferia orașelor este mai ușor să ai o experiență autentică, locală, iar mai puțină agitație înseamnă mai multă relaxare. Călătorind cu mijloacele de transport în comun ai ocazia să cunoşti mai bine orașul, să observi viața de zi cu zi a localnicilor, obiceiurile și felul lor de a fi. Astfel vei înțelege mai profund cultura locului în care te afli. Localnicii sunt, de obicei, deschiși la conversație și dispuși să împărtășească sfaturi și recomandări pe care nu le vei găsi pe internet.

Un grup de prieteni la mic dejun și tradiționala cafea cu lapte © iStock
Un grup de prieteni la mic dejun și tradiționala cafea cu lapte © iStock

8. Întreabă localnicii de un pub bun și ieftin


Îţi voi spune cum reușesc întotdeauna să găsesc pub-uri extraordinare unde mănâncă localnicii, cu mâncare delicioasă la un preț rezonabil. Ei bine, întotdeauna îi întreb pe localnici. Încerc să-mi aleg cu grijă persoanele pe care le întreb pentru că în locurile dedicate turiştilor, comercianții sunt obosiți să dea indicații. Bărbatul de la magazinul de legume, vânzătoarea prietenoasă de la magazinul de haine, familia cu un copil sau cuplul de bătrâni care se plimbă prin oraș – toți vor fi bucuroși să-ţi spună unde mănâncă ei. Sinceră să fiu, asta funcţionează cel mai bine pentru mine deoarece sfaturile de pe internet m-au dezamăgit de câteva ori. Am fost dezamăgită şi de TripAdvisor de mai multe ori și, de obicei, nu am timp să caut eu singură.

Agnieszka de la Taste & Travel


Acest articol a fost scris în colaborare cu Agnieszka Trolese, autoarea blogului Taste & Travel.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?