5 sposobów na nieudany urlop

Costum de baie, cremă de protecție, ochelari de soare, ȋncălţăminte comodă, telefonul încărcat și Instagram on! Mai trebuie să ţinem minte şi altceva? Bineînțeles! Îţi sugerăm ce trebuie bifat pentru ca vacanța ta să fie (ne)reușită! Atmosfera de vară ne ȋncurajează să citim următoarele rânduri cu zâmbetul pe buze. 😀

5. Fă live-uri din vacanţă

Este cu adevărat o vacanţă dacă doar noi știm despre ea? Dacă nu e postată pe Facebook și Instagram, înseamnă că nu există. Lumea trebuie să știe că ne relaxăm. Și nu contează cât timp pierdem pentru cea mai bună poză şi că zâmbetul larg cu marea în fundal este mult exagerat pentru că acum câteva minute un copil a vărsat limonadă pe noi și a început să plouă. De asemenea, să nu uităm să facem câteva story-uri în timpul concertului și, în loc să ne distrăm, să avem video-uri bune în memoria telefonului (la care probabil că oricum nu ne vom mai uita prea des). Și ce dacă vacanța ne scapă printre degete – vom vedea ȋncă o dată toate postările acasă.

Persoane folosind smartphones
Persoane folosind smartphones © iStock

4. Cumpără un suvenir kitsch

La urma urmei, cum este să fii în Paris și să nu ai un breloc cu Turnul Eiffel? Sau cum să reziști tricoului original „I Roma”, chiar dacă preţul este de 15 euro și coada la magazinul de cadouri pare fără sfârşit? Nu uita să faci o tură în jurul tuturor tarabelor și standurilor. Și ce dacă majoritatea acestor suveniruri sunt fabricate în China. Trebuie să cumperi ceva. Și că pe parcurs copiii se vor certa pentru că vor ȋncă o Peppa, o focă împăiată sau un ursuleț de pluș? Nu numai că nu va fi ușor, dar va fi și scump.

Tânără la un târg
Tânără la un târg © iStock

3. Rezervă un loc pe plajă/un șezlong la piscină

Ok, poate că nu vei dormi suficient, dar este important să ai propriul spațiu pentru a te odihni. La urma urmei, cum poți fi în vacanță și să nu te trezești la 6 pentru a-ți lăsa prosopul pe cel mai bun șezlong de la piscină? La urma urmei, este un must-do în timpul oricărei vacanţe de vară. Împreună cu familia, puteţi face cu rândul sau poţi dormi pe plajă ca să nu ratezi cel mai bun loc. La urma urmei, cu o astfel de eficienţă şi organizare, avem la dispoziție mai mulți metri pătrați. Se numește că am tras lozul câştigător!

Plajă aglomerată
Plajă aglomerată © iStock

2. Fă un selfie

La urma urmei, dacă nu postăm pe Facebook o fotografie amuzantă de lângă Turnul din Pisa, nimeni nu va crede că am fost acolo, nu? Și din moment ce am stat la coadă ore în șir, iar un turist arogant a intrat fără să aştepte – nu contează. Important este că avem o amintire! Să nu uităm de selfie-ul cu Treptele Spaniole aglomerate (să ignorăm faptul că oricum nu se vede nimic pe ea, în afară de alte câteva sute de turiști). În Barcelona, să ne luăm un tricou, indiferent că plătim 20 de euro şi merită, de fapt, de 5 ori mai puţin. Nimeni altcineva nu va avea o astfel de fotografie (cu excepția tuturor celorlalți turiști care vizitează capitala Cataloniei)!

Bărbat în fața unui monument
Bărbat în fața unui monument © iStock

1. Plânge-te puțin

E prea cald. Bate vântul. Prea mult zgomot. Prea scump. Era mai bine la mare. În Egipt nu ar fi plouat. Poate data viitoare mergem în Turcia în loc de Spania asta plictisitoare? Hotelul nu e cum m-am aşteptat, mâncarea n-are gust, iar copiii nu ascultă, ca de obicei. Întotdeauna va exista un motiv să ne plângem, dar crezi că e bine să lăsăm emoțiile să ne conducă? Nu numai că ne vom irosi vacanța, dar nici măcar nu vom observa cum începem să ne plângem pe urmă şi acasă. Nu e ceva de dorit, nu-i aşa?

Turistă în Londra
Turistă în Londra © iStock

Înveseleşte-te!

Serios, hai să luăm o pauză. Vacanțele sunt cel mai bun moment pentru a nu ne face griji cu privire la vreme, mâncare, suveniruri și monumente. Să ne bucurăm de timpul liber, de cei dragi, de locuri și cunoștințe noi și să ne creăm cele mai frumoase amintiri. Nu-ţi irosi energia pe lucruri inutile. Să explorăm, dar nu cu orice preț. În loc de suveniruri fabricate în China, poate că merită să cauţi chihlimbar sau obiecte de artizanat local? Să ne relaxăm și să-i lăsăm pe alții să se relaxeze. Vara și vacanțele sunt cele mai bune momente ale anului. Să nu le stricăm și să le luăm ușor!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?