Fantome în curte, interioare întunecate și crime vechi de secole. Încearcă atmosfera hotelurilor înfiorătoare care ar putea apărea într-un film de groază. Poate că nu vei putea adormi, dar cu siguranță vei simți atmosfera ȋnfricoşătoare a Halloween-ului.

Vedere spre hotel din pădure
Vedere spre hotel din pădure © Ruthin Castle Hotel

Într-un castel medieval – Ruthin Castle Hotel, Țara Galilor

Mergi printr-o pădure întunecată şi singura lumină vine de la o lumânare care se leagănă în vânt. Ajungi la canalul din jurul castelului și te așteaptă Bazaar Spa-ul hotelului.

Ruthin Castle Hotel se află într-un oraș medieval din nordul Țării Galilor, în lanțul muntos Clwydian Range. Este înconjurat de grădini cu peluze îngrijite și ziduri de piatră pe care domină vița de vie. În jurul hotelului există şi zone ȋntinse și întunecate de păduri de conifere. 

Intrarea în foaier este păzită de lei din piatră, iar coridoarele sunt tapetate cu armuri vechi de cavaleri și picturi cu personaje istorice. Când treci pe lângă ele, bagă de seamă pentru că s-ar putea să le vezi mişcându-se cu coada ochiului. După ce vezi fantomele din trecut şi te ȋntrebi dacă sunt sau nu adevărate, mergi la restaurantul Tafarn Y Ddraig pentru a ȋncerca bucătăria galeză.

Castelul Ruthin a fost construit pentru regele Eduard I al Angliei în 1277. Timp de secole, între zidurile sale s-au perindat dragostea, ura, intrigile și crima. La începutul secolului al XIX-lea, pe ruinele castelului a fost construit un conac de piatră cu o istorie la fel de interesantă. Din 1923 până în 1950, acesta a găzduit un spital internațional de excepție pentru boli rare.

Astăzi, în loc de pacienți, oaspeții traversează coridoarele obscure cu podele care scârțâie. Unii aleg să stea în camere întunecate cu șeminee originale din piatră, alții în apartamente luminoase cu căzi de hidromasaj.

Mergi pe urmele fantomelor din trecut

În lumea intrigilor lui Henric al VIII-lea – Castelul Thornbury, Anglia

Pereții de piatră sunt acoperiți de vița de vie ai cărei lăstari groși puteau fi ușor escaladați. Pe timp de zi, clădirea emană o splendoare demnă de o reședință regală. Seara, deși frumos luminată, provoacă o oarecare neliniște. Aparent, mulți vizitatori cred că fantomele foștilor rezidenți se ascund în curte.

Clădirea hotelului
Clădirea hotelului © Castelul Thornbury

În apropiere de Bristol, în vestul Angliei, te poți caza la Thornbury Castle Hotel. Acesta se află într-un castel ȋn stilul Tudor original, înconjurat de o grădină mare. În interior vei găsi camere şi holuri care combină grandoarea și splendoarea secolului al XVI-lea cu modernitatea. Camerele sunt luminoase, dar nu sunt lipsite de accente istorice, cum ar fi ușile grele din lemn, paturile sculptate, tapițeriile și portretele unor doamne de viță nobilă.

Poți face o plimbare pe coridoarele care șerpuiesc prin clădirea imensă a hotelului. Castelul a fost cândva un loc al intrigilor și al geloziei regelui Henric al VIII-lea însuși. După ce proprietarul anterior a fost condamnat, acesta a preluat controlul asupra proprietății. Legenda spune că regele a fost un vizitator frecvent.

Un joc de-a v-ați ascunselea pe terenul castelului ȋţi va face pielea de găină. În timpul zilei este un loc fermecător pentru a te relaxa sau pentru a savura un ceai englezesc. După lăsarea întunericului, însă, capătă o aură misterioasă. Sunetul vreascurilor care se rup sub picioare sau scârțâitul pietrișului în întuneric îți pot face inima să bată mai repede. Sentimente la fel de puternice, dar cu siguranță pozitive, vei avea în restaurantul hotelului. Mâncărurile sale inventive, inspirate din bucătăria britanică, ȋi vor satisface chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți.

Descoperă lumea Castelului Thornbury

Locul unei poveşti polițiste – Hotel Continental Palacete, Barcelona

Senzaţiile tari nu există doar în ploioasele insule britanice. Convinge-te ȋn Hotelul Continental Palacete de pe La Rambla de Catalunya din Barcelona. Acesta este găzduit într-o clădire istorică și plină de intrigi.

Coridoare bogat decorate, candelabre de cristal, scări în spirală, tapet floral – acesta este decorul perfect pentru un thriller sau o crimă misterioasă care se petrece la începutul secolelor XIX și XX. Imaginați-vă personaje complotând unele împotriva celorlalte într-un bar perfect pentru scenarii poliţiste. Sau criminalul care se dovedește a fi… hamalul.

Hotelul se află în inima Barcelonei, în faimosul cartier Quadrat d’Or, la doar 5 minute de mers pe jos de principalele atracții ale capitalei catalane: La Rambla, Plaça de Catalunya și Casa Catllo. Zona este plină de buticuri de lux, restaurante și teatre.

Fie că vrei să-ţi faci planuri de vizitare a obiectivelor turistice pentru a doua zi sau să-ţi stimulezi imaginația cu noi scenarii de groază, restaurantul hotelului este un bun punct de plecare. Relaxează-te cu tapas și un pahar de vin după o zi lungă și plină de senzații.

Creează-ți propriul scenariu înfiorător

Cel mai vechi din Italia – Firenze Porta Rossa, Florența

Acest hotel a fost recunoscut la Premiile Europene de Design 2010 pentru combinația echilibrată de vechi și nou. Interioarele captează imaginația cu tavane înalte, arcade din piatră și fresce istorice, în principal baroce, dar și mai vechi. Cine știe, poate că acestea amintesc de vremurile maestrului Leonardo da Vinci însuși?

Firenze Porta Rossa este un hotel al lanțului de lux NH Collection. Este situat în inima Florenței, capitala Toscanei, perla nordului italian. Clădirea istorică, cu turnul său din secolul al XIII-lea, îi conferă un aer misterios. Se crede că este cel mai vechi hotel din Italia.

Camerele hotelului ȋnseamnă modernitate și mobilier minimalist. Paleta de culori este limitată, bazată pe alb, crem și roșu. Apartamentele de lux se armonizează perfect cu opulența, bogăția coridoarelor și decoraţiunile zonelor comune. Este cadrul perfect pentru o petrecere de Halloween.

În timpul sejurului, profită de locația din inima Florenței. Legendara Galeria Uffizi și Catedrala Duomo sunt la doar o scurtă plimbare distanţă, la fel ca pitorescul Ponte Vecchio, care se întinde pe râul Arno. De asemenea, poți să vizitezi buticurile exclusiviste de pe eleganta Via Tornabuoni și să te bucuri de cafea și prăjituri în Piazza della Signoria, piața centrală uimitoare a orașului.

Atinge istoria în Florența

Ca la teatru – Marchiz Faubourg Saint Honoré, Paris

Camerele întunecate ale hotelului Marquis Faubourg Saint Honoré evocă o atmosferă teatrală. Ai impresia că urmează să aibă loc o crimă, o scenă de pasiune sau furtul unui colier cu diamante.

Hotelul de 5 stele se află într-un conac istoric Beaux-Arts din secolul al XVIII-lea. Tot acolo a locuit marchizul de La Fayette – unul dintre principalii lideri ai Revoluției Franceze.

Interioarele haute couture au un caracter uşor dramatic, dar sunt de bun gust datorită prezenţei operelor de artă şi a mobilierului de cea mai bună calitate. Toate acestea se datorează celebrului arhitect Michele Bönan, responsabil pentru proiectarea lor.

Zonele comune sunt decorate în mod similar, inclusiv prestigiosul foaier, restaurantul hotelului și centrul spa. Situat în inima orașului, hotelul este la câțiva pași de Luvru, Arcul de Triumf și Champs Elysées.

Gândește-te la un scenariu înfiorător

Într-un hotel bântuitRural Finca Salamanca, Tenerife

Această vilă luxoasă în stil canar a fost cândva un sanatoriu și cunoscută drept „Casa fricii”. În prezent este un hotel elegant și exclusivist, cu vedere uimitoare la mare, o grădină botanică privată, terase și o piscină în aer liber încălzită.

Clădirea se află în orașul Güímar, în mijlocul unei văi liniștite. În secolul al XIX-lea a fost un centru pentru bolnavii cronici. A fost supranumită „Casa fricii” după o serie de situații ciudate, inexplicabile, care au avut loc acolo.

Oaspeții au susținut că aud voci și pași pe coridor când nu era nimeni acolo. Alții au jurat că au văzut fantoma unei femei care era pe cale să se sinucidă.

Chiar dacă nu dai peste un suflet rătăcit, sejurul tău va fi considerat un succes pentru că te așteaptă o atmosferă cu adevărat canariană, perfectă în orice anotimp. Camerele din clădirea principală îmbină stilul rural spaniol cu ​​elemente moderne. Restaurantul Finca Salamanca se află în incintă, unde poți descoperi aromele din Tenerife.

O ambianță sinistră – Hotel Santos Praga, Madrid

Dacă ȋţi plac podcasturile despre crime, serialele thriller și despre vânătorile de fantome, Hotel Praga este locul potrivit atunci când vizitezi Madridul. Situat aproape de centrul orașului, pe râul Manzanares, a fost scena unei crime în 1992.

Trupul pe jumătate gol şi mutilat al unui tânăr a fost găsit în camera 204. Ucigașul scrisese pe pereți sloganuri homofobe cu sângele victimei. Faptul că cineva a murit între zidurile hotelului nu este sfârșitul poveștii. După doi ani, camera renovată a fost pusă la dispoziția unui oaspete. Venind de pe coridor, a văzut un tânăr ȋn cameră. S-a întors la recepție pentru a informa că probabil este o greșeală și a descris aspectul bărbatului. Recepţionerii au pălit.

Mai apare fantoma tânărului ȋn această cameră? Nu se ştie. Cert este că hotelul oferă prețuri rezonabile pentru Madrid, camere luminoase, bine echipate și o amenajare modernistă a zonelor comune, inclusiv foaierul.

Un alt avantaj este locația sa în inima noului cartier Madrid Río. Plimbarea este plăcută de la Caja Mágica, prin zona Matadero până la Palatul Regal și Campo del Moro. De asemenea, este ușor de ajuns la celebrele plaje ale râului Madrid.

Ești în căutarea mai multor idei? Vezi articolul despre Dia de Muertos.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?