Ziua Îndrăgostiților este o ocazie ideală nu numai pentru o cină romantică într-un restaurant. Este posibil ca de data aceasta să fiţi tentați de un city break pentru a scăpa de rutina zilnică? Rezervând acum biletele de avion și cazarea, puteți economisi mai mult și vă puteți planifica vizitele în cele mai interesante locuri! Vezi ȋn continuare ce atracții romantice vă aşteaptă în Italia și Scoția.

Mai este ȋncă destul timp până la Ziua Îndrăgostiților. Cu toate acestea, nu merită să laşi pe ultimul moment planificarea unui city break romantic. De ce? Pe 14 februarie, îndrăgostiții din întreaga lume vor dori să petreacă timp împreună într-un loc romantic. Cu cât se apropie această dată, cu atât mai dificil poate fi să rezervi nu doar mese în restaurante, ci și bilete de avion şi cazare. În plus, dacă rezervi mai devreme vă puteţi bucura nu doar de cele mai bune locuri, ci și de… prețuri mai mici! Îţi prezentăm ȋn continuare cele mai importante evenimente de Ziua Îndrăgostiților în Veneția, Napoli, Edinburgh și în regiunea Dumfries & Galloway.

couple venice
© iStock

Veneția și Ziua Îndrăgostiților în orașul iubirii

Veneția este locul perfect pentru a petrece Ziua Îndrăgostiților alături de persoana iubită. Nu degeaba este numit oraşul iubirii – aici vei găsi atracții turistice populare și o mulțime de locuri fermecătoare, perfecte pentru o plimbare romantică în doi. Laguna venețiană oferă, de asemenea, plimbări cu gondola. Dacă vrei să creezi o atmosferă specială în timpul plimbării, ȋi poţi cere gondolierului o degustare de vinuri sau cântece locale. De Ziua Îndrăgostiților, în Veneția are loc celebrul Carnaval. Așadar, puteți sărbători Ziua Îndrăgostiților şi vă puteţi bucura ȋmpreună de paradele artiştilor mascaţi și de baluri. Care sunt locurile pe care nu trebuie să le ratezi în timpul unui city break de Ziua Îndrăgostiților?

canal venice
© iStock

Dacă vizitaţi Veneția pentru prima dată, nu ratați obiectivele turistice clasice, precum Piaţa San Marco, cu mozaicurile bizantine uluitoare ale Bazilicii sau Palatul Dogilor. Faceți o plimbare cu vaporetto pe Marele Canal, admirând, printre altele, Podul Rialto, sau mergeţi la o plimbare pe Riva degli Schiavoni. Este cel mai bun loc pentru a admira panorama orașului la apus. Priveliști minunate puteţi vedea și de pe terasa magazinului Fondaco dei Tedeschi sau din cel mai romantic turn al Veneției, Scala Contarini del Bovolo. Totodată, merită să vizitați insulele din jur – Murano, Burano, Torcello sau Lido. În fiecare dintre aceste locuri, de Ziua Îndrăgostiților, căutați magazinele cu dulciuri şi cumpăraţi praline Baci cu cireșe în interior. Acestea sunt un simbol al Zilei Îndrăgostiților în Italia şi dăruite persoanei iubite.

Napoli și Positano într-o atmosferă romantică

O vizită ȋn sudul Italiei în februarie este întotdeauna o idee bună! În timpul zilei, temperatura ajunge chiar și la 14° Celsius. Dacă vă place atmosfera de dolce far niente, cu siguranță veţi petrece un timp minunat aici. Puteți sărbători Ziua Îndrăgostiților în mai multe moduri. Luaţi masa ȋmpreună la unul dintre restaurantele romantice din centrul istoric, listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, apoi explorați subteranele Catacombelor din San Gennaro. Printre monumentele pe care trebuie să le vedeţi se numără catedrala Duomo di Napoli, palatul regal Palazzo Reale di Napoli, Castel Nuovo și biserica Gesù Nuovo. Alte două atracții care nu pot fi ratate în apropiere de Napoli sunt Pompei și Vezuviu.

couple positano
© iStock

În mini vacanţa de Ziua Îndrăgostiţilor merită să mergeți și în Positano, un oraș colorat, extrem de romantic şi cu o atmosferă aparte. Este considerat cel mai frumos oraş de pe Coasta Amalfi și o destinație ideală pentru cupluri. O mulțime de pub-uri mici, apartamentele fermecătoare de închiriat şi punctele de belvedere asupra coastei strălucitoare cu case colorate vor face ca această vacanţă ȋmpreună să fie de neuitat. Veți vedea cele mai frumoase panorame de pe plajă, dar și de la terasele de pe Viale Pasitea sau Via Cristoforo Colombo. O priveliște minunată vă așteaptă în restaurantul hotelului La Sirenuse, unde merită să rezervați din timp o masă pentru cina de Ziua Îndrăgostiților. În meniu veți găsi paste delicioase cu fructe de mare și sorbet de lămâie pentru care zona este renumită.

Edinburgh pentru o Zi a Îndrăgostiților magică

Unul dintre cele mai interesante orașe din Marea Britanie este recomandat pentru Ziua Îndrăgostiților! Deși aici nu este cald sau însorit în februarie, capitala Scoției este considerată unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. În plus, locuitorii săi iubesc cu adevărat ziua de Sf. Valentin astfel că nimeni nu se va plictisi aici pe 14 februarie. Puteți petrece momente romantice într-unul dintre numeroasele restaurante, puteți organiza o petrecere alături de prieteni sau poți ȋncerca un blind date. În timpul zilei, orașul oferă tot ceea ce ȋţi poți dori în timpul unui city break. Munți și mare, monumente și arhitectură modernă, pub-uri tradiționale și restaurante elegante, toate la ȋndemâna ta.

calton hill edinburgh
© iStock

Ce merită văzut în zilele rămase? Strada principală The Royal Mile și monumentele de pe ea: Castelul Regal, Parlamentul Scoțian, St. Giles sau numeroasele muzee, inclusiv cele dedicate whisky-ului. Nu rata curțile tradiționale din Edinburgh, inclusiv spectaculoasele Advocates Close, Dunbars și Bakehouse Close, precum și castelul medieval de pe stâncă. Merită să te plimbi nu doar la Holyrood sau Princess Park, ci și la punctele de belvedere de pe Calton Hill, numit Acropolele Edinburgh-ului. În apropiere se află şi încântătoarea Capelă Rosslyn, cu basoreliefurile sale gotice.

edinburgh castle
© iStock

Îndrăgostiți de regiunea Dumfries & Galloway

Ce zici de Ziua Îndrăgostiților petrecută alături de persoana iubită într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Marea Britanie? În regiunea de câmpie din Dumfries & Galloway nu veți găsi doar o coastă magnifică cu țărm stâncos și stânci maiestuoase. Aici vă așteaptă şi plaje cu nisip, întinderi nesfârșite de păduri și pajiști. Este o destinație ideală de Ziua Îndrăgostiților, mai ales dacă iubiţi natura, peisajele și arhitectura istorică. Totul se potrivește perfect. Dacă v-aţi hotărât să petreceţi un weekend romantic aici, începeți prin a rezerva un zbor spre Edinburgh. Distanţa de la aeroport este de doar o oră și 45 de minute cu trenul sau o oră și jumătate cu mașina. Următorul pas este cazarea într-una dintre casele de piatră din zonă.

couple dark sky
© iStock

Cum să vă petreceţi timpul? Dacă nu vă deranjează vântul, mergeți să admirați stâncile Big Gairy, Black Gairy, Clints of Dromore sau Palmallet Point, precum și farul Mull of Galloway, care este un simbol al zonei. Alte atracții sunt cabana pitorească a poetului scoțian Robert Burns, numită Ellisland Farm, maiestuosul castel Drumlanrig sau Sweetheart Abbey și castelul Caerlaverock. Vă interesează cultura celtică? Vizitaţi cercurile de piatră neolitice de la Tornhouse și Cairnholy. Pentru o plimbare de seară romantică, puteți merge ȋmpreună la Galloway Dark Sky Park, iar în timpul zilei în orașul pitoresc Moffat, situat printre dealuri, renumit pentru atmosfera sa artistică și delicioasele caramele.

Ce veţi alege pentru Ziua Îndrăgostiților? Acoperită de ceață, dar fascinanta Scoție sau Italia cu temperaturi ispititoare? Rezervați chiar astăzi zborurile și cazarea pentru a vă bucura de cele mai avantajoase preţuri.


Instagram

Cauți un anumit loc?