Toamna ȋn România poate fi uluitoare. Totuşi, de obicei, acest sezon nu durează mult. Preferaţi să vă petreceți timpul pe o plajă însorită şi cu nisip cald într-un loc exotic sau să stați în România şi să aveţi parte de ploaie în noiembrie, îngheț în decembrie ori viscol în ianuarie? Să aruncăm, aşadar, o privire pe recomandările pregătite ca să vă bucuraţi ȋn această toamnă de o mare albastră şi de umbra palmierilor.

Vi se face uneori dor de zilele ȋnsorite când ȋncepe sezonul de iarnă? În loc să visaţi cu ochii deschişi la vară, planificaţi o călătorie ȋntr-un loc ȋn care vara nu se termină niciodată. Vă ȋntrebaţi unde puteţi găsi vreme minunată, peisaje splendide şi o infrastructură turistică bine dezvoltată? Cele mai bune destinaţii din care puteţi alege când ȋn România este toamnă sunt Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Maldive și Zanzibar.

thailand phuket vicinity

Thailanda © iStock

Thailanda – minunea Asiei

Țara celor liberi – așa este denumită Thailanda. Această destinaţie este o alegere excelentă pentru prima dumneavoastră călătorie în Asia. Încă de la sosire ȋi veți simți atmosfera uluitoare, iar mâncărurile delicioase vă vor uimi. Nu trebuie să vă faceți griji privind limba, deoarece puteți comunica cu ușurință în engleză. În Thailanda găsiţi hoteluri la cele mai ȋnalte standarde și plaje deosebit de frumoase. Perioada de toamnă și iarnă ȋn România este cel mai bun moment ca să vizitaţi Thailanda pentru că sezonul uscat durează din noiembrie până în decembrie. Asta înseamnă că temperatura poate fi în jur de 30 de grade, iar şansele de ploaie destul de mici. Printre cele mai pitoreşti insule sunt Koh Yao Yai, Phuket, Koh Phi Phi, Koh Lipe sau Koh Mook, situate pe coasta Mării Andaman.

thailand flowating market

Thailanda © iStock

În Thailanda vă veţi bucura de priveliştea valurilor azurii de pe şezlong chiar sub un palmier. Unele dintre cele mai populare atracții sunt piețele plutitoare, iar dacă vă place să ȋncercaţi gusturi noi, puteţi merge ȋntr-una dintre ele să gustaţi mâncăruri thailandeze uimitoare. Templele budiste bogat decorate sunt extraordinare și zonele pentru sporturi nautice vă vor impresiona. Pentru a găsi liniștea în frumusețea naturii, puteți face o excursie în zonele sălbatice, pe câmpurile de orez sau printre plantațiile de cocos.

dominican republic punta cana

Republica Dominicană © iStock

Republica Dominicană – perla Mării Caraibelor.

Insulele Caraibe sunt cea mai populară destinație pentru turiștii care nu vor să piardă soarele de vară. Dintre toate, există o insulă care are un loc special în inima tuturor turiștilor – Republica Dominicană. În doar câteva ore de zbor puteți ajunge de la vremea rece din România direct pe plajele însorite şi vă puteţi schimba din hainele de iarnă direct ȋn costum de baie. Deși ianuarie și februarie sunt cele mai reci luni ȋn Republica Dominicană, temperatura se ridică la 29 grade! Vremea frumoasă, briza mării și peisajul apelor turcoaz reprezintă cea mai bună reţetă pentru relaxare și o pauză de la viața de zi cu zi.

dominican republic beach in bayahibe

Republica Dominicană © iStock

Infrastructura turistică ȋn Republica Dominicană este bine dezvoltată. Mâncărurile locale se bazează în principal pe fructe de mare şi peşte Dacă mergeţi la plimbare ȋn afara hotelului, veți găsi o natură sălbatică uimitoare și sate cu adevărat mici. Care este cea mai bună stațiune din Republica Dominicană? Cea mai populară dintre ele este Punta Cana, unde vă puteți relaxa pe plajă sau practica sporturi nautice, inclusiv snorkeling și scufundări printre recifurile de corali. Alte stațiuni care merită vizitate sunt Puerto Plata, Las Terrenas, Juan Dolio, Boca Chica și Cabarete.

mexico cancun

Cancun, Mexic © iStock

Mexic – culori, miresme şi arome

Visaţi la o aventură de neuitat? Mergeți într-o vacanță ȋn Mexic în mijlocul iernii! Cele mai bune destinații din care puteți alege sunt satele din Peninsula Yucatan sau insulele cu plaje frumoase de-a lungul coastei.
Cele mai recomandate sunt: ​​Isla Mujeres, Riviera Maya, Cozumel, Playa Colomitos, Punta Sur, Playa Gaviota Azul sau Playa Langosta şi Playa El Cielo. În Mexic, puteți petrece o vacanță de vis aproape oriunde în țară. În Riviera Maya veți găsi ruinele vechii culturi Maya, în Cancun puteți practica sporturi acvatice, iar în Canionul Sumidero veți găsi animale exotice precum maimuțe, iguane sau ocelot.

mexico beach and tulum remains

Tulum, Mexic © iStock

Maldive – pe una dintre cele peste o mie de insule

Maldive este numită comoara Oceanului Indian și este locul perfect dacă visaţi la o vacanță liniștită pe plajă. Insulele ȋncojurate de apa turcoaz oferă priveliști splendide și stațiuni elegante precum Male Atol, Ari Atol, Baa Atol, Raa Atol unde veți găsi servicii de cea mai înaltă calitate. Doriţi să vă scufundaţi printre recifele de corali? Maldive este cel mai bun loc şi, cu puţin noroc, veţi ȋntâlni şi delfini. Un alt avantaj al acestui loc minunat o constituie condiţiile excelente pentru sporturile acvatice cum ar fi windsurfingul.

maldives diving
Maldive © iStock

În timpul vacanţei în Maldive veți avea multe oportunități de distracție, inclusiv croaziere între insulele mici sau cele nelocuite, şi veţi putea vedea unele dintre cele mai populare atracţii – bungalourile pe apă. Indiferent de direcţia ȋn care mergeţi, nu le puteţi rata deoarece există aproape 1.200 de insule diferite! La ce fel de vreme să vă aşteptaţi iarna? Pregătiţi-vă pentru temperaturi şi umiditate ridicate, dar fără ploaie. Printre delicatesele de aici se numără mango, laptele de cocos și bananele.

zanzibar indian ocean coast

Zanzibar © iStock

Zanzibar – comoara reginei

Dacă doriți să vizitați un loc însorit fără mulți turiști, puteți alege Zanzibar! Această insulă a primit numele de Comoara Reginei Sheba deoarece, conform legendei, insulele arhipelagului sunt bijuteriile reginei aruncate în Oceanul Indian. Dacă vizitaţi acest loc, frumuseţea sa de neuitat vă va fermeca şi nu-l veţi uita. Plajele cu nisip alb și marea azurie nu sunt singurele atracții naturale din Zanzibar: vă va ȋncânta numărul mare de specii diferite de plante și flori. Știați, de exemplu, că în Zanzibar puteți vedea ghimbir, piper, vanilie și cuișoare crescând în condiții naturale? În Jozani există o pădure tropicală, iar dacă vă plac monumentele istorice, trebuie să vizitați Mji Mkongwe (Stone Town) unde construcţiile amintesc de istoria colonială a regiunii.

zanzibar stone town


Zanzibar © iStock

Zanzibar oferă cele mai bune servicii turiştilor care preferă un standard ȋnalt de cazare și o infrastructură bine dezvoltată. Dacă doriți să vedeți viața reală a localnicilor și să simțiți atmosfera uimitoare a locului, faceți o plimbare în afara hotelului. Ce plaje merită vizitate? Este dificil de ales pentru că majoritatea oferă peisaje uluitoare ale Zanzibarului. Cei mai mulţi turişti aleg Nungwi, Kigomani, Kendwa, Matemwe, Pongwe, Jambiani sau Bwejuu. Apa cristalină și caldă este perfectă pentru scufundări, înot și sporturi nautice.

 


Instagram

Cauți un anumit loc?