Stațiunile de pe litoralul din sudul Franței, cum ar fi Cannes, Saint-Tropez sau Nisa sunt adesea considerate de lux. Știai, însă, că Riviera franceză oferă și multe atracții pentru copii? Este o destinație populară pentru vacanțele în familie datorită plajelor minunate, a traseelor de biciclete și a numeroaselor parcuri de distracții. Vezi ȋn continuare de ce merită să vizitezi Coasta de Azur cu copiii!

Te întrebi care sunt cele mai bune locuri în care să mergi cu copiii în vacanță în străinătate? Coasta de Azur este locul perfect pentru ȋntreaga familie. De ce? Pentru că aici nu se pune problema de plictiseală! După ce faceți plajă pe nisipul Mării Mediterane, puteți merge într-un parc de distracții, ȋntr-o excursie cu bicicleta pe câmpiile de lavandă, printr-o pădure de pini sau la o plimbare pe străzile umbroase ale orașelor. Este timpul să planifici o vacanță cu copiii pe Riviera Franceză! Iată care sunt cele mai bune atracții pentru familie.

Familie in vacanta in Nisa @Shutterstock

Vacanță pe Coasta de Azur – cele mai bune plaje

Când te gândeşti la Riviera Franceza, primele care ȋţi vin ȋn minte sunt plajele mediteraneene? Coasta de Azur, partea din Provence aflată la malul mării, seduce prin plajele sale extraordinare. În fiecare oraș de pe coastă vei găsi plaje private contra cost, cu activități precum jet ski sau scufundări, dar și plaje publice gratuite sau sălbatice, locuri de joacă și baruri. Care sunt cele mai plăcute? În Nisa și în împrejurimi – plaja de pe Promenade des Anglais – Plage de Passable – cu palmieri și bougainvillea roz. Plage de la Mala este liniştită şi are stânci uimitoare care se ridică direct din apă, iar Plage de la Garoupe are apa puțin adâncă făcând-o ideală pentru copii. Nu ȋn cele din urmă, Plaja Paloma are o atmosferă uimitoare.

Vedere la Coasta de Azur @Shutterstock

În Cannes merită recomandate Plage La Croisette și Plage Midi, cu nisip auriu și numeroase locuri de parcare, precum și frumoasa plajă cu pietricele delicate de pe St. Margaret. Asociată cu vedetele de film şi din muzică, Saint-Tropez oferă relaxare și distracție pe Plage de Pampelonne. De pe ea se poate vedea nu doar peisajul cu apă cristalină, ci și… iahturile de lux ancorate de-a lungul țărmului. Alte plaje populare includ Plage La Gravette, chiar lângă zidurile vechiului port din Antibes, Plage La Garoupe, cu o infrastructură complet nouă sau Plage La Petite Afrique, cu stânci albe, nisip auriu, palmieri umbroși și priveliști uimitoare. Preferi locurile mai liniștite? Întreaga Coastă de Azur este presărată cu plaje sălbatice, printre care domnește plaja Aiguille, greu accesibilă.

Riviera franceză pentru copii: parcuri de distracții interesante

Vacanțele, chiar și pe Coasta de Azur, nu trebuie petrecute doar pe plajă. Dacă vrei să le oferi copiilor atracții pe care nu le vor uita toată viața, mergeți la unul dintre parcurile de distracții. Marineland vă așteaptă în Antibes, faimos pentru spectacolele sale cu delfini și balene ucigașe. Aici puteți vedea și rechini și lei de mare. Este cel mai mare parc zoologic acvatic din Europa! Este o atracție pentru întreaga zi și pentru fiecare membru al familiei. Alte locuri ȋn care vă puteți distra este parcul Aquasplash, cu piscine cu valuri artificiale și tobogane, şi Kid’s Island cu un mini-zoo, locuri de joacă și montagne ruse. E prea puţin? În complex se află şi zona de minigolf Adventure Golf.

Marineland @Shutterstock

Lângă orașul Fréjus, cunoscut pentru cultura sa viticolă, veți găsi un alt parc acvatic extrem de popular – Aqualand. Se pare că acolo se află cele mai bune tobogane nu numai din Franța, ci din întreaga Europă. Pe o suprafață uriașă există piscine, tobogane adaptate pentru ȋntreaga familie, precum şi pontoane mari pentru plimbări. Zonele acvatice au fost pregătite special pentru copii, astfel că sunt sigure, iar pentru adulţi există zone de catering și relaxare. Copiilor le plac trambulinele, parcurile de aventuri cu funii și labirinturile? Mergeți la Les Village des Fous – un imens loc de joacă în Villeneuve-Loubet sau la parcul de aventuri în pădure Les Bois des Lutins. Există, de asemenea, o mulțime de zone de joacă pentru familii și tabere în cheile ferite de soare din zonă.

Vacanţă activă cu copiii? Cu bicicletele prin Provence

Vă puteți petrece vacanța pe Coasta de Azur şi în mod activ. Zona abundă în trasee de drumeție, inclusiv piste de biciclete de dificultate și înclinație diferite. Imaginați-vă familia pe unul dintre trasee între câmpurile de lavandă sau iasomie ori într-o pădure de pini… Multe drumuri duc de-a lungul coastei, astfel încât puteți combina o excursie cu bicicleta cu relaxarea pe plajă. După efort, nu este nimic mai plăcut decât o baie în apa răcoritoare.

Traseele ȋn sens invers sunt, de asemenea, interesante. De exemplu, spre Grasse, renumită pentru fabrica de parfumuri. Acolo vă așteaptă orașe mici cu străzi pietruite care oferă o senzaţie plăcută. Multe dintre ele, cum ar fi Mougins sau La Colle-sur-Loup, sunt situate pe dealuri, de unde se poate admira priveliștea cu adevărat uimitoare asupra Mării Mediterane. Nu uita să planifici o vizită într-unul dintre aceste locuri. Viața ȋn centrul vechi înflorește după lăsarea întunericului, iar distracția poate fi auzită până târziu în noapte.

Copii admirand Riviera Franceza @Shutterstock

Ce trasee de biciclete pe Coasta de Azur sunt recomandate în timpul vacanțelor ȋn familie? Vă recomandăm drumul de coastă de la Nisa la Cannes prin Cagnes-sur-Mer, Villeneuve-Loubet, Antibes, Juan-les-Pins. Acesta poate ȋnsemna nu numai posibilitatea unor opriri frecvente, ci şi a înotului în mare. În acelaşi timp, este un traseu bun din punct de vedere al infrastructurii, ceea ce este extrem de important atunci când călătoriţi cu copiii. Un drum larg, asfaltat, cu un peisaj minunat și o briză ușoară va fi perfect pentru tinerii biciclişti. Lângă traseu există o linie de cale ferată aşa că dacă este necesar, puteți lua oricând trenul. Zburați spre Franța și vă întrebați de unde să luați bicicletele? La destinaţie, în aproape fiecare oraș turistic, pot fi închiriate biciclete şi multe dintre ele sunt disponibile și în varianta electrică. Pentru o taxă mică, puteți folosi și biciclete de oraș în orașele mari.


Instagram

Cauți un anumit loc?