Nu este la fel de popular ca Disneyland-ul din Franța sau Legoland-ul din Danemarca şi este puțin probabil ca un turist obișnuit să fi auzit de el. Însă acest parc de distracţii te va duce cu siguranţă într-o lume de basm, legende și magie. Împreună cu cei mici, vă puteți întâlni cu personaje din copilărie, puteți vedea spectacole uimitoare de apă și lumină sau vă puteți ȋnvinge temerile pe roller coastere palpitante. Parcul Efteling este un loc care nu trebuie ratat.

Deși poate deveni aglomerat în sezonul de vârf și s-ar putea să așteptați mai mult pentru unele dintre atracții, ai încredere în noi, merită. Parcul Efteling este distractiv pentru întreaga familie. Dacă tu şi cei mici iubiţi adrenalina, veţi avea parte de senzații tari, iar atracțiile pentru copii de toate vârstele sunt numeroase. De îndată ce intraţi, vă veţi regăsi într-o lume de fantezie și aventură, înconjuraţi de vegetație luxuriantă. Aici veţi întâlni personaje din povești celebre și veţi descoperi ȋntâmplări mai puțin cunoscute din legendele și folclorul olandez.

Vedere din aer a Efteling Park @ shutterstock

Parcul Efteling Kaatsheuvel – ce trebuie să știi?

Parcul Efteling Kaatsheuvel este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din Europa și cu siguranță magic. A fost fondat cu trei ani înaintea primului Disneyland – pe 31 mai 1952. În anii ’70 a câștigat premiul pentru cel mai bun parc de acest gen din Europa. 20 de ani mai târziu a fost votat cel mai bun parc tematic din lume.

De Efteling se află în Kaatsheuvel, în provincia olandeză Brabantul de Nord, în apropiere de orașul Tilburg. Întregul parc acoperă 72 de hectare și este înconjurat de păduri, ceea ce face atmosfera de basm şi mai interesantă

Cazare în Tilburg

Îndeplineşte-ţi visurile copilăriei în Pădurea Fermecată

Efteling te va face să te simți din nou ca un copil, indiferent de vârstă. Sprookjesbos (sau Pădurea Fermecată) îți va readuce amintirile cele mai frumoase. Te vei simți ca Hansel și Gretel încercând să scape de bătrâna vrăjitoare, o vei vizita pe bunica ȋmpreună cu Scufița Roșie sau vei da de lupul deghizat ȋn bunică, vei admira castelul din Frumoasa Adormită sau îl vei vizita pe Geppetto în atelierul său. Lumea poveștilor este deschisă la fiecare pas.

Sprookjesbos este cea mai veche și mai populară atracție din Efteling. În câteva hectare pitorești de pădure, personaje și locuri din poveștile Fraților Grimm, ale lui Hans Christian Andersen, Charles Perrault și alți autori pe care îi cunoaștem din copilărie te așteaptă la tot pasul. Există Copacul Fermecat care spune povești, există dragoni, covoare zburătoare și oglinzi magice.

Pădurea Fermecată este un loc în care orice se poate ȋntâmpla. Și nu știi niciodată ce personaj te așteaptă în spatele următorului copac… Visurile tale de copil sunt pe cale să se împlinească. Evadează pentru un moment din viața de adult într-o lume în care totul are un final fericit.

Tur cu gondola în jurul lumii

Una dintre cele mai populare atracții de la Efteling este Festivalul Carnaval. Te urci într-o gondolă și călătorești în jurul lumii în 8 minute. Muzica răsună în fundal pe măsură ce admiri scene din diferite țări, începând cu Olanda, Belgia, Marea Britanie, Elveția, Africa, Japonia, China, Mexic, Hawaii și Alaska.

Adrenalina pe apă

Dacă vrei o doză mai mare de adrenalină, o plimbare cu caiacul în Pirana este obligatorie. Vei simți aventura și nu o vei uita uşor. Pirana ȋnseamnă o plimbare pe o plută de 350 de metri, cu numeroase obstacole și patru cascade de apă. Și totul se desfășoară în stil indian. Trebuie să ai curaj să nu ȋnchizi ochii şi te vei simți ca și cum ai fi într-o expediție periculoasă ȋn sălbăticie undeva în America de Sud…

Plimbare cu gondola @ shutterstock

Învinge-ți frica. Roller coastere și curse palpitante

Ca orice parc tematic, Efteling nu se lasă mai prejos în privința roller coasterelor și a curselor palpitante. Unele dintre cele mai populare atracții sunt:

 • Droomvlucht (Zborul Viselor) – Te urci într-o barcă și începi o călătorie magică prin lumea basmelor. Zâne, troli și fauni, castele magice, păduri nesfârşite și fortărețe de necucerit te așteaptă. E ca un vis, doar că ȋn realitate!
 • Symbolica – este o călătorie interactivă către un castel magic pe care îl vei explora în detaliu, vizitând locuri inaccesibile muritorilor de rând. Turul se încheie cu o audiență chiar fața regelui Pardulfus însuși.
 • Vogel Rok – cu această ocazie vei descoperi peisaje fantastice, vei întâlni multe feluri de păsări și vei experimenta efecte speciale interesante.
 • Fata Morgana – este o călătorie care te poartă într-o lume orientală plină de mister și magie. În bărci mici, vei călători prin labirintul de coridoare și curți interioare, bucurându-te de scene bazate pe teme din Orientul Mijlociu.
 • Baron 1898 – Simte-te ca un căutător de aur în timp ce aluneci dintr-un turn înalt. Poate nu vei găsi lingouri de aur, dar vei găsi cu siguranţă senzaţii tari! Decorurile spectaculoase și efectele sonore vor contribui la doza de adrenalină.
 • Python – pare un roller coaster clasic din oțel, dar s-ar putea să te ȋnşeli. Adrenalina este garantată. Virajele, schimbările bruşte de direcţie, buclele și viteza îți vor oferi atât de multă emoție încât vei ține minte această cursă pentru mult timp.
Flying Dutchman – rollercoaster în Efteling Park @ shutterstock

Villa Volta – pentru iubitorii de horror

Dacă îți plac poveștile cu final neaşteptat, trebuie să arunci o privire la Villa Volta. Acolo vei afla povestea blestemului pus pe liderul bandiților Bokkenrijders. Iar asta nu e tot! În camera mare a vilei vei experimenta trăiri paranormale. Mobilierul, canapelele și tot restul camerei vor începe să danseze și să se răstoarne împreună cu tine. Poate că e o iluzie sau poate că blestemul încă își face efectul… 😉!

Simte o altă dimensiune – Cinema Fabula

În parc există și un cinematograf Fabula 4D. Acesta este una dintre cele mai noi atracții din Efteling. Filmul interactiv 4D combină elemente de animație computerizată, efecte speciale și scaune mobile. Rezultatul este o lume extraordinară a naturii și a animalelor, ghidată de un urs și de prietena lui veveriţă.

Spectacolul acvatic Aquanura

Trebuie doar să-l vezi. Cel mai mare spectacol de apă și lumină din Europa combină efecte speciale, muzică și proiecții pe un perete de apă. Spectacolul Aquanura are loc seara, pe fundalul Castelului de Apă. În timpul spectacolului, sute de jeturi de la cascade și fântâni par să danseze în ritmul muzicii, creând modele și figuri impresionante. Apa este iluminată în diferite culori, adăugând magie și mister.

Aventură în parcul tematic

Şi totuşi există mult mai multe atracții decât cele câteva pe care le-am descris. Dacă am încerca să oferim o prezentare generală a tuturor, textul nu s-ar mai termina 😉 . Există castele bântuite, orașe în miniatură, un sat din Vestul Sălbatic, sute de caruseluri și roller coastere.

În Efteling se mai organizează parade și spectacole de magie cu efecte speciale. Există, de asemenea, o sală cu jocuri de modă veche, un loc de joacă pentru cei mai mici dintre vizitatori și o zonă de relaxare bine echipată. Din fericire, aveți la dispoziție 10 ore (până la 12 în sezonul de vârf) pentru a explora cel mai vechi parc de distracții din Europa după bunul plac.

Înainte de a intra în lumea aventurii: câteva informații practice despre Parcul Efteling

Adresa parcului este Europalaan 1, KW Kaatsheuvel. În afara sezonului, parcul este deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 18.00, iar în weekend până la ora 19.00. În timpul sezonului de vară, programul este prelungit până la ora 21.00 sau 22.00. Prețul biletului depinde de momentul din zi în care vizitați parcul. Puteți alege dintre următoarele opțiuni:

 • Bilet Giant – 48 de euro, valabil șase luni,
 • Bilet Fairy – 42 de euro, valabil în anumite zile,
 • Bilet Dragon – 45 de euro, valabil în anumite zile,
 • Bilet Fakir – 38 de euro, valabil în anumite zile,
 • Bilet Moon – 27 de euro, permite vizite doar seara, de la ora 18.00 până la închidere, în perioada 30 iunie – 3 septembrie 2023.
Cumpără bilete pentru Efteling Park și nu numai!

Parcul are, totodată, un sistem digital pentru bilete – trebuie să scanezi un card digital sau pe hârtie înainte de fiecare atracție, astfel încât așteptarea nu va fi mai mare de un sfert de oră.
La Efteling, la fel ca în multe alte parcuri tematice din întreaga lume, poți profita de „baby switch” – ȋn cazul ȋn care copilul tău este prea mic pentru atracții, alți părinți care așteaptă la coadă vor avea grijă de el în timp ce tu ai parte de distracţie.

Copiii cu vârsta sub trei ani au intrarea gratuită. În cazul ȋn care călătoriţi cu mașina, o puteți lăsa în parcarea cu plată. Taxa pentru toată ziua este de 12,5 euro. În interiorul parcului veți găsi mai găsi şi:

 • Hotelul Efteling (4 stele),
 • Satul de cazare Bosrijk – cabane și apartamente de închiriat,
 • Satul de vacanță Loonsche Land – mai multe cabane și apartamente de închiriat, inclusiv o casă în copac,
 • Un teren de golf,
 • numeroase restaurante și cafenele.

Nu mai aștepta ca visele din copilărie să se împlinească. La Efteling le poţi face să devină realitate! Singura condiție este ca, înainte de a intra în parc, să uiți câți ani ai și să te joci ca și cum te-ai fi întors în timp.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?