Vremea caldă a luat sfârşit, dar asta nu ȋnseamnă că vacanţele nu pot continua mai ales că destinaţiile exotice pe care urmează să vi le prezentăm au ȋn următoarele luni temperaturi medii de 25-26 °C. Nu e rău deloc dacă ţinem cont că ȋn România pot coborȋ până la -3 °C, iar ziua e foarte scurtă.

Dubai – totul la superlativ

Este timpul pentru celelalte atracţii celebre ale Dubaiului. Bineȋnţeles că nu puteţi pleca până nu vizitaţi cea mai ȋnaltă clădire din lume – Burj Khalifa, cea mai adâncă piscină – Deep Dive Dubai (60 m) şi insula artificială ȋn formă de palmier – Palm Jumeirah. O vacanţă ȋn Dubai este completă cu un safari ȋn deşertul Arab, relaxare pe plajă şi cumpărături ȋn pieţele pline de viaţă, farmec şi culori.

dubai city beach
© iStock

Mexic – plajă şi sporturi acvatice ȋn Marea Caraibilor

Mexic este o destinaţie extraordinară de vacanţă. Cel mai bun moment să vizitaţi Mexic este chiar ȋn perioada următoare pentru că sezonul uscat a ȋnceput deja şi durează până ȋn luna aprilie. În acest timp şansele de ploaie sunt minime, iar temperaturile rămân ȋn jur de 27 °C ȋn timpul zilei. Mexic are o listă lungă de oraşe şi staţiuni ȋn care găsiţi condiţii de 5 stele, dar cele aflate mereu ȋn topul preferinţelor sunt Cancún şi Tulum.

mexico beach pizota puerto vallarta
© iStock

Cancún şi-a făcut deja un renume mondial datorită apelor de culoarea turcoazului completate ideal de nisipul alb al plajelor. În zilele ȋn care nu vă răsfăţaţi la soare, puteţi ȋmbina scufundările cu arta ȋntr-un mod total inedit. Cum e posibil? În Muzeul subacvatic din Cancún există peste 500 de sculpturi ȋn mărime naturală aşezate pe… fundul apei. După o zi plină de plajă, sporturi acvatice şi poze unice cu Marea Caraibilor ȋn fundal, nu există un loc mai bun ȋn care să mergeţi la cumpărături decât Mercado 28.

Acolo găsiţi suveniruri, obiecte de artizanat, restaurante, baruri şi, cel mai important, o atmosferă extraordinară. Dacă vizitaţi Tulum, nu trebuie să rataţi ruinele Maya. După ce aţi aflat suficient despre istoria locului, puteţi face un circuit cu tiroliana prin junglă, rappelling chiar pe stânca pe care se află ruinele, snorkeling sau pur şi simplu o baie şi plajă ȋn acest peisaj exotic.

mexico chichen itza maya city
© iStock

Maldive – cea mai populară destinaţie de vacanţă

Am menţionat la ȋnceput că ziua este scurtă ȋn România ȋn această perioadă. În comparaţie, februarie este cea mai ȋnsorită lună ȋn Maldive cu 10 ore de soare ȋn fiecare zi şi temperaturi de maxim 29 °C. Cu alte cuvinte, puneţi-vă costumul de baie, crema cu protecţie solară şi hainele de plajă ȋntr-o valiză şi rezervaţi primele bilete disponibile spre Maldive. Nu aveţi nevoie de multe lucruri pentru o vacanţă extraordinară ȋn acest colţ de paradis.  

maldives atoll addu
© iStock

În 2020 şi 2021, Maldive a fost desemnată cea mai populară destinaţie din lume şi nu doar pentru plaje, soare şi apă. Maldive este un amestec ȋncântător de atracţii naturale, vegetaţie sălbatică, animale exotice, peisaje unice şi bucătărie aromată. Localnicii prietenoşi sunt bucuroşi să vă arate tot ce are Maldive mai frumos.

Când vizitaţi insulele, rezervaţi-vă timp să mergeţi ȋn Parcul Natural Addu unde veţi vedea, printre altele, mangrove roşii, rechini şi pisici de mare direct din canoe. Înainte de plecare vi se va oferi ocazia să luaţi parte la experienţa de neuitat creată de muzica Boduberu. Acceptaţi, lăsaţi muzica să vă relaxeze, priviţi-i pe localnici cum se mişcă ȋn ritmul tobelor şi până să vă daţi seama, veţi simţi cu adevărat energia şi atmosfera Maldivelor.

maldives hammock sunset
© iStock

Tanzania – safari şi unele dintre cele mai frumoase plaje din lume

Cu toate că există multe locuri ȋn Tanzania pe care le puteţi vizita tot anul, dacă plănuiţi să mergeţi ȋn perioada următoare, vă recomandăm ianuarie sau februarie. Martie, aprilie şi mai reprezintă vârful sezonului umed şi şanse mari de ploaie. Care este primul lucru care vă vine ȋn minte când vă gândiţi la Tanzania? Dacă aţi răspuns viaţă sălbatică, Muntele Kilimanjaro sau plajele din Zanzibar, aveţi dreptate.

tanzania zanzibar coast
© iStock

Tanzania este sinonim cu safari şi are nu mai puţin de 22 de parcuri naturale care adăpostesc mii de specii de animale şi plante. În Ngorongoro, de exemplu, puteţi vedea stoluri ȋntregi de păsări flamingo ȋn apele puţin adânci, iar ȋn Lake Manyara National Park se află cea mai mare concentraţie de babuini din lume.

Când vine vorba de simbolul Tanzaniei, toţi ochii se ȋndreaptă spre Kilimanjaro. O poză cu cel mai ȋnalt munte din Africa ȋn fundal face cu siguranţă mai mult decât 1000 de cuvinte. Unele dintre cele mai frumoase plaje din lume se află tot ȋn Tanzania. În Zanzibar, mai exact, şi tot acolo se află Stone Town, cel mai vechi oraş Swahili ȋncă locuit, construit ȋn urmă cu 200 de ani.

tanzania serengeti sunrise acacia tree
© iStock

Costa Rica – plaje inedite şi natură bogată

Cea mai bună perioadă să vizitaţi Costa Rica este ȋn sezonul uscat (ȋncepând de acum şi până ȋn aprilie) când şansele de ploaie sunt minime, iar soarele menţine temperatura ȋn jur de 24 °C. Natura a fost generoasă cu acest loc şi nu e o surpriză că a primit numele de coastă bogată. În Costa Rica puteţi merge prin păduri tropicale ȋn care viaţa sălbatică a fost influenţată prea puţin de oameni şi puteţi vedea animale exotice ȋn mediul lor natural (se estimează că 5 milioane de păsări migrează prin Costa Rica ȋn fiecare an).

Arenal wulkan
© iStock

O altă atracție inedită este Vulcanul activ Poás care a erupt de nu mai puţin de 40 de ori ȋn ultimii 200 de ani (ultima dată chiar ȋn 2017). Alte atracţii importate ȋn Costa Rica sunt numeroasele plantaţii de cafea şi banane, recifele de corali şi, bineȋnţeles, plajele (unele dintre ele – cu nisip negru). Ca să cunoaşteţi mai bine cultura bogată a acestui loc, vă recomandăm excursii cu ghid prin zonele rurale şi vizite la muzeele din capitala San Jose.

Nu trebuie să rataţi Muzeul de Numismatică şi Muzeul Aurului ȋn care sunt expuse obiecte create chiar şi ȋnaintea erei noastre.

Plaza kostaryka
© iStock

FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?