Hong Kong esky 1

Cineva mi-a recomandat de curând să mă uit la filmul “E deja mâine în Hong Kong”, așa că m-am conformat și am făcut un movie night ca la carte. Deși finalul îi lasă pe cei mai mulți întrebându-se ce naiba s-a întâmplat până la urmă, eu am rămas cu o altfel de dilemă: cum fac să ajung acolo cât mai repede? Așa că am început să cercetez  și să aflu cât mai multe lucruri despre această bijuterie – găsiți topul celor mai interesante lucruri mai jos. Oricum, concluzia e că vă recomand să vedeți filmul. Dar și mai mult vă recomand să alegeți Hong Kong pentru următoarea voastră vacanță.

Hong Kong, maestrul contrastelor

1. Anul trecut, Hong Kong s-a situat pe locul 4 pe lista globală a miliardarilor, având 64 de locuitori cu averi de peste un miliard de dolari fiecare. În plus, regiunea are mai multe mașini Rolls Royce pe cap de locuitor decât oriunde altundeva în lume. Apogeul opulenței a fost însă atins în 2012, când un miliardar a oferit 65 de milioane oricărui bărbat care va reuși să se însoare cu fata lui, lesbiană declarată.

2. Hong Kong are cele mai multe clădiri zgârie-nori din lume (da, chiar mai multe decât New York-ul!) – peste 8000. Metropola americană are în jur de 4000.

3. În ciuda reputației de regiune ultra-urbană, peste 40% din suprafața Hong Kong-ului este reprezentată de zone verzi. În plus, acesta are de fapt 263 de insule, multe dintre acestea fiind nelocuite. La altele, precum Cheung Chau, Lamma și Lantau, se poate ajunge cu feribotul. Dacă alegeți insula Lantau pentru o vacanță, pregătiți-vă pentru un spectacol al naturii – apele de aici ascund delfini roz!

4. În 2012, Hong Kong a fost declarat drept cea mai bună destinație pentru vacanțe, dar și pentru călătorii de afaceri. A fost votat “cea mai bună destinație a anului” în cadrul Premiilor Industriei de Travel din China, organizate de revista Travel Weekly. Faptul că este una dintre cele mai vizitate regiuni din lume nu mai este deloc o surpriză – aeroportul din Hong Kong este în topul celor mai aglomerate aeroporturi internaționale de pasageri, cu un trafic de aproximativ 55 de milioane de oameni anual. Dacă vreți să vedeți cât costă un bilet de avion spre Hong Kong, vă recomand să alegeți un zbor operat de către compania aeriană Qatar Airways, care vine cu unul dintre cele mai avantajoase tarifeputeți vedea oferta chiar aici.

5. În Hong Kong veți găsi cea mai bine pusă la punct rețea de metrou – 99.9% dintre metrouri ajung mereu la timp! În plus, tot aici veți găsi scări rulante de aproximativ 780 de metri, construite pentru a-i ajuta pe locuitori să se deplaseze pe dealurile înalte ale orașului (așadar, nu vă faceți griji cum că o să pierdeți timp pe drum în vacanță!). De asemenea, tramvaiul este funcțional încă din 1888, fiind primul tip de transport funicular din Asia. Acesta ajunge până sus, în zonele deluroase, oferind o priveliște incredibilă asupra orașului.

Hong Kong esky 2

6. Locuitorii evită numărul patru, astfel că este foarte posibil să nu găsiți etajul cu acest număr în clădiri. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pronunțarea numărului este similară cu cea a cuvântului “moarte” și este considerat ghinion.

7. Disneyland Hong Kong a fost deschis în 2005, fiind al treilea apărut în afara Statelor Unite.

8. Hong Kong are cele mai multe restaurante si puburi pe cap de locuitor și este recunoscut la nivel mondial ca un loc obligatoriu de vizitat pentru gurmanzi, mai ales că aici veți găsi cele mai mici prețuri din lume la restaurantele cu stea Michelin. Mâncarea de pe stradă nu trebuie nici ea ignorată, însă. De-a lungul timpului, s-a creat o adevărată cultură în jurul acesteia, Mongkok fiind unul dintre cele mai cunoscute locuri unde trebuie să încercați frigărui, legume gătite și fructe proaspete. Recomandate mai sunt și dim sum (traducere liberă “atinge inima”) – deși inițial au fost gândite ca niște gustări, în prezent sunt o parte importantă a culturii din Hong Kong. La fel de cunoscute sunt tartele cu ou și chiflele cu ananas – delicioase!

Hong Kong esky 3

9. Închirierea sau cumpărarea unei locuințe în Hong Kong nu este accesibilă pentru toată lumea. Prețurile destul de piperate au forțat populația mai săracă să accepte să locuiască în “coșciugele” din placaj sau în cuști de oțel, acestea având un preț de aproximativ 200 de dolari pe lună.

10. Ocean Park a câștigat premiul pentru cel mai bun parc de distracții în 2012. Deși cu siguranță s-au schimbat multe lucruri de atunci, tot merită să-i faceți o vizită.

Vă tentează o vacanță prin Hong Kong? Începeți prin a căuta mai întâi cele mai bune oferte de zbor – chiar aici. Spor la planificare!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?