Nu ratezi niciun meci sau ȋntrecere sportivă? Acest articol este pentru tine: Top evenimente sportive in 2023. Wimbledon, Liga Campionilor și Turul Italiei ȋşi aşteaptă fanii, iar dacă preferi să-ţi petreci timpul în mod activ, acceptă provocarea și participă la maratonul din New York!

Wimbledon – Londra

Prestigiosul turneu de tenis este un eveniment care ȋi atrage pe pasionații de sport din întreaga lume. Cele mai bune locuri din tribune sunt ocupate de celebrități de pe prima pagină a ziarelor, iar invitații sunt răsfăţaţi cu căpşuni şi frişcă. Dacă vrei să vezi un Grand Slam live, jucat pe iarbă, începe să-ţi planifici călătoria acum. Când începe Wimbledon? Jocurile din acest an vor avea loc între 3 și 16 iulie. Turneul se desfășoară în celebrul cartier Wimbledon din vestul Londrei. Wimbledon 2023 nu va ȋnsemna doar o ȋntrecere sportivă a celor mai buni jucători de tenis, ci și schimbări în regulile jocului. Anul acesta se schimbă formula de dublu masculin (maxim 3 seturi), iar codul vestimentar include fuste colorate pentru jucătoare.

Główny kort na Wimbledonie © Shep McAllister on unsplash
Terenul principal Wibledon © Shep McAllister pe Unsplash

Cât costă biletele la Wimbledon? Prețurile variază între 8 și 255 de lire, în funcție de ziua competiţiei și de teren. Vestea bună este că dacă nu ai reușit până acum să cumperi bilete, o poţi face în ziua meciului. Cum să cumperi bilete la Wimbledon? Celebra coadă care începe în parcul Wimbledon din apropiere face parte din tradiţia competiţiei. În fiecare zi, 500 de bilete devin disponibile pentru terenul central, terenul 1 și terenul 2. Pentru celelalte terenuri, organizatorii au la dispoziție câteva mii de bilete pe principiul primul venit – primul servit. Acestea sunt biletele mai ieftine la Wimbledon, așa-numitele grounds pass, adică un permis de acces în zona de desfășurare a evenimentului, în locurile neacoperite de rezervare și pentru meciurile de pe terenurile mai puțin populare. Mulți fani, ȋnsă, aleg să urmărească Wimbledon de pe Henman Hill. O altă variantă este să verifici la casă dacă există bilete returnate pentru meciurile de mai târziu de pe terenurile principale ale zilei.

Dacă nu prinzi bilete la Wimbledon 2023, nu-ți face griji. Atmosfera turneului se simte literalmente peste tot, poți găsi în toată Londra zone pentru fani. Vitrinele magazinelor sunt decorate cu rachete de tenis, iar ca desert poți încerca, de exemplu, celebrele bomboane Sugarpova (create de compania Mariei Sharapova).

Finala Champions League – Istanbul

Este timpul pentru fotbal la cel mai înalt nivel. Unde va avea loc finala 22/23 a Ligii Campionilor? Anul acesta, microbiştii vor fi aşteptaţi pe Stadionul Olimpic Atatürk din Istanbul. Finala Ligii Campionilor 2023 va avea loc pe 10 iunie, iar toate informațiile despre bilete vor fi disponibile în luna martie. Acestea vor putea fi cumpărate prin intermediul site-ului oficial al organizatorului, o parte din bilete urmând să ajungă și la cluburile participante la meci. Dacă luăm în calcul finala Ligii Campionilor de anul trecut, biletele au fost disponibile la prețuri cuprinse între 70 și 690 de euro. Anul acesta sumele ar putea fi ceva mai mari. Stadionul din Istanbul poate găzdui peste 70.000 de fani.

Mecz piłki nożnej © Tembela Bohle on Pexels
Meci de fotbal © Tembela Bohle pe Pexels

O astfel de călătorie este şi o ocazie excelentă de a vizita orașul. Ce să vezi în Istanbul? Lista obiectivelor turistice este lungă şi include Hagia Sophia, Moscheea Suleymaniye și Moscheea Albastră. Totodată, nu trebuie să ratezi piețele, muzeele, celebrul ceai turcesc și deserturile.

Ciclism – Giro d’Italia 

Preferi bicicletele ȋn locul unui meci de fotbal sau al unei partide de tenis? Planifică un city break în Italia și ia parte la faimoasa cursă de ciclism cu locuri bune garantate! Când începe Giro d’Italia 2023? Turul are loc între 6 și 28 mai. Organizatorii au anunţat 3 etape de contratimp individual și alte 6 pe trasee de peste 200 km. Câți kilometri are ȋn total Giro d’Italia? Cicliștii au de parcurs distanța de 3.448 km. Este de remarcat faptul că traseul Giro d’Italia a fost împărțit în 21 de segmente. Primul porneşte de la Fossacesia Marina și se încheie la Ortono (18,4 km). Acesta este, totodată, prima etapă a contratimpului individual, astfel că emoțiile îi vor însoți pe concurenți și pe fani încă din primele secunde ale cursei. Finala Giro d’Italia va avea loc la Roma.

Fragment trasy Giro d'Italia prowadzący przez Stelvio pass © shutterstock
Parte din Giro d’Italia, șerpuind prin trecătoarea Stelvio © Shutterstock

Turul Italiei 2023 este solicitant, dar pitoresc. Poți urmări cicliștii, poţi rămâne într-un anumit oraș pe traseu sau poţi merge direct la Roma pentru marea finală. Un lucru este sigur – indiferent de ce decizi, vei avea la pachet delicioasa bucătărie italiană, faimoasele obiective turistice și vreme însorită.

Maraton w Nowym Jorku © Spencer Imbrok on Unsplash
New York Marathon © Spencer Imbrok pe Unsplash

Maratonul din New York

Maratonul New York 2023 este o idee specială pentru cei care doresc să-și petreacă vacanța în mod activ. Evenimentul de pe străzile din New York este unul dintre cele mai mari maratoane din lume, cu peste 50.000 de participanţi în fiecare an! Dacă vrei să fii unul dintre alergători, ȋncepe planificarea acum. Când are loc maratonul din New York? Cursa din acest an va avea loc pe 5 noiembrie, dar cererile pot fi trimise doar până pe 22 februarie. Ai ratat termenul limită? Există și alte modalități de a te înscrie la Maratonul New York. Poți să-ți organizezi singur cursa și să iei startul în numele unei organizații de caritate (cumperi un pachet de start de la aceasta). Sau poate îndeplineşti criteriul de timp și vei primi un pachet de start de la organizatorii cursei. Distanța maratonului din New York este de 42,195 km. Pe cei norocoși care termină cursa îi așteaptă satisfacția, medalii și… menţionarea numelui lor într-o ediție specială a New York Times.

Preferi să mergi la Maratonul din New York doar ca fan? Pe 5 noiembrie, New York-ul se va transforma într-o imensă zonă pentru fani. Străzile vor fi pline de locuitori și turiști, precum și de mass-media din întreaga lume. Rezervă din timp un zbor către New York ca să te asiguri că nu pierzi niciun moment al evenimentului.


Instagram

Cauți un anumit loc?