Odată cu venirea verii se dă startul celor mai tari festivaluri din Europa. Dacă ești o persoană care iubește muzica, dansul și îți place să te distrezi împreună cu prietenii, o astfel de activitate este perfectă pentru tine. Găsești mai jos o listă cu cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, dar și un top cu alte variante pe care merită să le iei în considerare în această vară.

1. Cele mai mari festivaluri de muzică din Europa – care sunt acestea?

Sunt o mulțime de festivaluri în Europa de muzică la care poți merge. De aceea, trebuie să știi care este specificul lor, pentru a te decide unde mergi anul acesta!

Concerte
Concerte © shutterstock
 • UNTOLD 3 – 6 August 2023
  Este un festival anual de muzică care are loc în Cluj-Napoca, România. Acesta a fost organizat pentru prima dată în 2015, iar de atunci a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică & dance din Europa de Est. Se desfășoară pe parcursul a patru zile și aduce o gamă diversă de DJ și artiști de renume. Festivalul are mai multe scene, fiecare cu tema și genul său muzical unic, satisfacând o gamă largă de gusturi muzicale. Un lucru important este ca încorporează și instalații de artă, spectacole de lumini și experiențe interactive pentru a crea o atmosferă vibrantă și de neuitat. Festivalul atrage pasionați de muzică din întreaga lume.
 • TOMORROWLAND 21 – 23 Iulie 2023/ 28 – 30 Iulie 2023
  Tomorrowland este unul dintre cele mai emblematice și influente festivaluri de muzică electronică la nivel global. Acesta se desfășoară anual în Boom, Belgia. Organizat pentru prima dată în 2005, și-a câștigat reputația datorită scenelor sale extravagante, decorațiunilor captivante, DJ-ilor și artiștilor de clasă mondială. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două weekenduri, fiecare prezentând programe identice, asigurând că un număr mai mare de oameni pot experimenta magia festivalului. Tomorrowland oferă o gamă diversă de genuri de muzică electronică, inclusiv EDM, house, techno, trance și multe altele. Dincolo de muzică, oferă o atmosferă fantastică, adesea tematică în jurul unei povești mitice.
 • POL’AND’ROCK 3 – 5 august 2023
  Cunoscut anterior ca Festivalul Woodstock Polonia, este unul dintre festivalurile de muzică  rock din Europa care se desfășoară anual în Kostrzyn nad Odrą, Polonia. Festivalul a început în 1995 și a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri în aer liber din Europa, atrăgând atât artiști polonezi, cât și internaționali. Ceea ce diferențiază acest eveniment este natura sa necomercială, deoarece este finanțat din donații și sponsori, mai degrabă decât din vânzarea de bilete. Acest lucru permite festivalului să ofere intrare gratuită, făcându-l accesibil unui public larg. Pe lângă muzică, găzduiește și alte activități, precum ateliere și discuții pe teme precum angajamentul social, ecologia și drepturile omului.
 • DANUBE ISLAND FESTIVAL 23 – 25 Iunie 2023
  Este un festival de muzică anual care se desfășoară la Viena, Austria. Are loc pe o insulă din fluviul Dunării și este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri în aer liber din Europa. Acesta funcționează din 1983 și continuă să atragă o gamă diversă de artiști și participanți. De asemenea, oferă o mare varietate de genuri muzicale, inclusiv rock, pop, hip-hop, muzică electronică și tradițională austriacă. Ceea ce îl face să fie unic este atmosfera sa incluzivă și intrarea gratuită. Festivalul își propune să aducă împreună oameni din toate categoriile sociale pentru a se bucura de muzică. Aici, participanții se pot bucura de diverse tarabe cu mâncare, activități sportive și spectacole culturale.
 • Festivalul de Jazz din Umbria  7 – 16 Iulie
  Acesta este un eveniment muzical anual care se desfășoară în Perugia, Italia. Înființat în 1973, este unul dintre cele mai longevive și mai prestigioase festivaluri de jazz la nivel global. Acesta atrage muzicieni de jazz renumiți și entuziaști din toate colțurile lumii. Dincolo de principalele spectacole de jazz, festivalul încorporează și genuri conexe precum soul, funk, blues și world music.

Top festivaluri din Europa – alte nume care merită menționate

Există mai multe festivaluri de muzică în Europa care merită menționate, precum:

Concerte
© iStock

Glastonbury Festival – unul dintre cele mai mari și cele mai populare festivaluri de muzică din Regatul Unit, desfășurat în Somerset, Anglia. Acesta cuprinde o gamă variată de genuri muzicale, precum rock, pop și multe altele.

Primavera Sound – este un festival de muzică indie și alternativă desfășurat în Barcelona, Spania. Acesta prezintă artiști de top din aceste genuri, atrăgând public din întreaga lume.

Sziget Festival – un festival masiv de muzică și cultură organizat în Budapesta, Ungaria. Acesta combină o diversitate de genuri muzicale, spectacole de teatru, arte vizuale, activități sportive și multe altele.

Tomorrowland Winter – o versiune a celebrului festival Tomorrowland, care se desfășoară pe timpul iernii în stațiunea de schi Alpe d’Huez, Franța. Evenimentul oferă o atmosferă magică și muzică electronică de calitate.

concerte
© shutterstock

Consultă un blog de călătorii pentru a descoperi la ce alte concerte porți participa, dar și ce locații poți vizita în fiecare loc în care vei ajunge!

Așadar, acestea sunt printre cele mai cunoscute festivaluri din Europa pe care nu trebuie să le ratezi dacă iubești muzica!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?