Campania noastră Travel Your Own Way, prin care am dorit să arătăm cât de ușor este să călătorești ȋn stilul tău cu eSky, se apropie încet de sfârşit. Ultima destinație vizitată alături de influenceri este Grecia, mai exact mica insulă Folegandros, situată în apropiere de Santorini. De data aceasta @weronikazon ne va arăta că odihna ȋn sine poate fi tema călătoriei. Vezi cum poţi să organizezi o excursie ȋn insulele Greciei pentru a te bucura de odihnă în vacanță și află care sunt modalitățile de relaxare ale Weronikăi!

Insulele grecești sunt destinația perfectă pentru o relaxare adevărată de vacanță. Chiar dacă relaxarea poate ȋnsemna pentru fiecare dintre noi ceva diferit, în opinia noastră este pur și simplu odihnă pentru trup și suflet. Ne-am relaxat în ritmul nostru, fără grabă, fără aglomerație și zgomot și cu libertate totală când a venit momentul să ne alegem activităţile. Am optat pentru micuţa insulă Folegandros, încă nedescoperită de turismul de masă. Eu privesc relaxarea în multe feluri – întinsă la soare făcând plajă, ȋn vizită prin oraşe liniştite, bând o cafea pe faleză ȋn timp ce privesc marea sau făcând yoga dimineața lângă piscina hotelului. În Folegandros am găsit condiții pentru toate acestea, povesteşte Weronika. Cum ajungi pe insulă? Cel mai bine e să zbori în Santorini sau Atena, iar de acolo să iei un feribot spre Folegandros.

perissa hotel
Hotelul Perissa © Kinga Plewicka

Zborul şi cazarea ȋn Santorini

Prima parte a călătoriei noastre a fost zborul spre Santorini, ȋn care am aterizat seara. Hotelul ȋn care ne-am cazat e situat în Perissa, înconjurat de palmieri şi clădiri albe tipice pentru Santorini. În secţiunea Cazare de pe site-ul eSky vei găsi numeroase opțiuni care să se adapteze uşor la preferințele și planurile tale de călătorie. Dacă vrei să explorezi Santorini, alege Karterados ca punct de plecare. Vrei să faci plajă? Alege Perissa. Cele mai frumoase peisaje te așteaptă în Oia, iar cea mai bună viață de noapte – în Thira (Firá).

Seara, după ce ne-am odihnit puțin, am luat cina la restaurantul A For Aketon, situat la 10 minute de mers pe jos. Locul este recomandat pe multe bloguri de călătorie şi trebuie să recunoaştem că nu e de mirare! Mâncarea a fost delicioasă, iar raportul calitate-preț foarte bun având în vedere amplasarea restaurantului chiar pe plajă. În plus, muzica live creează o atmosferă foarte relaxată. La sfârșitul zilei am mers la o înghețată și la o scurtă plimbare pe plajă.

fira
Fira © Kinga Plewicka

Ziua 1 – Santorini

Ar fi fost păcat să ne aflăm în Santorini fără să-i vedem celebrele peisaje, așa că am decis să petrecem o zi explorând insula înainte să mergem ȋn Folegandros. Am început cu micul dejun la hotel, apoi ne-am îndreptat spre capitala Thira. Este al doilea cel mai popular oraș din Santorini şi un loc din care se pot admira peisajele din sudul insulei. Firá este la fel de frumos ca mai cunoscutul Oia, dar mult mai ieftin și mai puțin aglomerat. Recomandăm străduţele laterale ȋn care poţi face cele mai bune fotografii.

Din Firá poţi ajunge în portul vechi pe măgar sau cu telecabina (costă 5€). În continuare am vizitat orașul Oia pe care l-am menționat mai sus şi care oferă priveliști ca de pe cărţile poştale: acoperișuri albastre, clădiri albe, vile cu piscină și vedere la mare… Ce ți-ai putea dori mai mult? M-am uitat de multe ori la poze din Santorini și în cele din urmă pot spune că imaginile, deși frumoase, nu reflectă atmosfera insulei. La fața locului se dovedește a fi extraordinară. Peisajele mi-au depășit așteptările. Era destul de multă lume pe insulă, dar am putut găsi cu ușurință străzi goale ȋn care să ne bucurăm şi mai mult de acest loc – povestește Weronika.

hotel folegandros
Hotelul Folegandros © Martyna Górna

Folegandros – feribot și cazare

După o zi întreagă petrecută în Santorini, am mers în Folegandros. Potrivit Weronikăi, Santorini este un punct de plecare excelent pentru insulele din jur. Există un drum sinuos și îngust care duce la feribot, dar priveliștile sunt uluitoare. În funcție de operator și de durata plimbării, prețurile pentru feribot variază între 7 și 65 de euro. Noi am ales opțiunea cea mai scumpă, deoarece era şi cea mai scurtă. Călătoria ne-a luat aproximativ o oră până când am ajuns în sfârșit pe insula Folegandros. De acolo a urmat o călătorie de doar 10 minute cu autobuzul până la hotel.

agkali folegandros
Agkali Folegandros © Martyna Górna

Ziua 2 – Folegandros

În cele din urmă a sosit timpul pentru scopul principal al călătoriei noastre: relaxarea ȋn Folegandros. Ne-am cazat chiar în centrul capitalei insulei, Chora, unul dintre cele mai frumoase sate din insulele Ciclade. Insula în sine este ideală pentru relaxare și fiecare colț oferă propriul mod de a face acest lucru. În fiecare parte a insulei vei găsi un loc doar pentru tine (spre deosebire de Santorini, unde este un pic mai dificil să găsești astfel de locuri). Accesul se face ușor la plajele din Folegandros, unde te poți relaxa în liniște, fără aglomerație – adaugă Weronika.

Dimineața am luat ȋn primire mașina pe care am închiriat-o prin intermediul secțiunii Închiriere Mașini de pe site-ul eSky. Insula este mică, așa că am avut ocazia să vizităm cu deplină libertate toate locurile sale cele mai frumoase. Prima oprire a fost plaja Agkali, care este destul de populară datorită numeroaselor pub-uri din apropiere. Poți face o excursie cu barca şi spre următoarele plaje – Agios Nikolaos și Livadaki, pe care am decis, de asemenea, să le vizităm. O alternativă la barcă este plimbarea de aproximativ 40 de minute de-a lungul traseului de drumeție. Plaja Livadaki este înconjurată de stânci și un pic mai greu accesibilă decât Agkali, ȋnsă asta o face cu adevărat o oază de linişte şi calm.

chora folegandros
Chora Folegandros © Martyna Górna

Ziua 3 – Folegandros

Am decis să ne petrecem ultima zi înainte de plecare în Chora. Cea mai veche parte a orașului, Kastro, este un must-see. Aici te vei afla în centrul unei așezări medievale cu case albe perfect conservate şi cu balustrade colorate. Este una dintre cele mai ușor de recunoscut străzi din întregul Folegandros. Cea mai mare surpriză a fost să vedem cât de goale erau străzile și restaurantele. Dacă vrei să explorezi fără aglomerație, mijlocul zilei este cel mai bun moment deoarece majoritatea oamenilor își petrec timpul pe plajă. Seara, orașele redevin pline de viață, iar muzica live se aude din pub-urile din apropiere.

Am admirat apusul în apropierea Bisericii Panagia. Merită să vizitezi acest loc pentru a te bucura de pacea și liniștea care domnesc aici. După unul dintre cele mai frumoase apusuri pe care le-am văzut vreodată, ne-am petrecut ultima seară explorând în continuare Chora. Pentru cină, am mers la restaurantul Araxe, deschis de o poloneză și soțul ei grec, care ne-au făcut să ne simțim ca acasă! Am fost serviți în permanență cu delicatese, iar căldura pe care ne-au arătat-o va rămâne în inimile noastre pentru mult timp.

livadaki folegandros
Livadaki Folegandros © Martyna Górna

Impresii de călătorie

Șederea noastră în Santorini și Folegandros a fost magică, dar să-i dăm cuvântul Weronikăi: Sunt foarte mulțumită, a fost minunat să văd cu ochii mei toate aceste locuri. Călătoria mi-a depășit așteptările. Sejurul pe celebra insulă Santorini, combinat cu relaxarea pe Folegandros, încă nedescoperită de turişti, a fost o combinaţie perfectă. Folegandros a fost cea care mi-a furat inima. Aici m-am simţit ca-n paradis. 


Instagram

Cauți un anumit loc?