Pentru anumiți oameni, luna august marchează încheierea sezonului estival. Pentru alții, este cea mai bună perioadă din an pentru a pleca într-un city break și a descoperi noi culturi. Iar dacă și tu te regăsești în ultima categorie, ești probabil în căutarea celor mai interesante locuri pe care le poți explora la finalul verii, nu-i așa? Citește în continuare acest articol pentru a descoperi o listă cu destinații de vis pe care le poți explora în următorul tău concediu din luna august!

Unde să mergi în vacanță în august – idei de destinații europene

Dacă ești în căutarea unor destinații europene pentru final de lună, noi ne-am gândit la toate. Ție nu îți mai rămâne decât să parcurgi articolul pe care ți l-am pregătit, să îți cumperi biletele și să începi să îți planifici concediul visurilor! Prin urmare, iată care sunt principalele destinații pentru un city break în August la care ne-am gândit:

Salzburg, Austria

Tânără imortalizând apusul în Salzburg @ shutterstock

Dacă Austria se regăsește pe lista ta de travel pentru viitorul apropiat, cel mai probabil capitala Viena este orașul la care te gândești. Cu toate acestea, știai că și Salzburg, bijuteria barocă a austriecilor, are multe de oferit mai ales în luna august? Spre final de vară, temperaturile aici oscilează între minime de 12 grade Celsius și maxime de 24 de grade Celsius, perfecte pentru a te bucura de plimbări relaxante prin oraș, dar și pentru a descoperi peisajele Munților Alpi. 

Dacă vrei să descoperi celebra arhitectură barocă a Salzburgului, poți lua la pas Centrul Vechi sau poți vizita Palatul Hellbrunn, construit în secolul al XVII-lea și înconjurat de un parc impresionant, cu o mulțime de fântâni și izvoare. De asemenea, tot aici vei putea vedea și celebra Catedrală Salzburg, dar și numeroase muzee precum Haud der Natur sau Caza Mozart. Ca bonus, dacă vei alege să descoperi acest oraș-bijuterie al Austriei în luna august, vei putea participa și la Festivalul Salzburg. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din lume.

Ca bonus, dacă vei alege să descoperi acest oraș-bijuterie al Austriei în luna august, vei putea participa și la Festivalul Salzburg. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din lume.

Rezervă cazare în Salzburg!

Valencia, Spania

Turistă bucurându-se de panoramă @ shutterstock

Dacă te numeri printre fanii plajei și sporturilor acvatice, Valencia este unul dintre cele mai bune locuri unde poți să mergi în vacanță în luna august. Vei avea de ales aici dintre numeroase plaje cu peisaje spectaculoase, cele mai cunoscute fiind La Malvarrosa și Alboraya. De asemenea, tot în Valencia vei putea vizita și Port Saplaya, un cartier-port plin de culoare și restaurante tradiționale situate pe malul apei. Pentru iubitorii de arte, știință și istorie, Orașul Artelor și Științei și Catedrala Valencia sunt doar câteva dintre atracțiile care abia așteaptă să fie descoperite. 

Dacă te-am convins să treci Valencia pe lista destinațiilor de vizitat în august, surprizele nu se opresc aici! La doar 40 de km vei descoperi orășelul Buñol, care găzduiește anual în ultima miercuri a lunii august festivalul La Tomatina, un eveniment al distracției absolute, în care localnicii (dar și turiștii norocoși) participă la lupte cu roșii în scop de divertisment.

Planifică următoarea aventură în Valencia!

Budva, Muntenegru

Budva, superbul oraș de coastă al Muntenegrului, este o destinație foarte ofertantă pentru cei ce aleg să o descopere în luna august. Având o vechime de peste 3000 de ani, este cel mai vechi oraș al Mării Adriatice. Dacă o să vizitezi Centrul Vechi, vei putea descoperi aici biserici medievale, dar și străduțe pitorești și clădiri în stil mediteranean. În plus, la doar câteva sute de metri de centru vei putea găsi superba plajă Mogren. Dacă plănuiești să iei acest drum la pas, fii foarte atent la ce este în jurul tău, pentru a nu rata faimoasa Statuie de bronz a Balerinei, unul dintre principalele simboluri ale orașului.

Vedere la insula Sf. Stefan, de pe Budva Riviera, Muntenegru @shutterstock

De asemenea, turiștii care aleg să viziteze Budva în luna august vor putea participa și la Festivalul Sea Dance, unde sunt invitați anual peste 100 de artiști internaționali din muzica pop și electronică. În Budva nu există aeroport, dar poți ajunge ușor din Tivat, situat la doar 30 de minute de mers cu mașina sau autobuzul de oraș.

Rezervă-ți cazare în Budva, Muntenegru

Recomandări pentru vacanța din august – cele mai frumoase destinații exotice pe care le poți descoperi în această lună

Dacă totuși nu ai vrea să rămâi pe meleaguri vecine vara aceasta și plănuiești să te aventurezi în locații mai exotice, am pregătit câteva idei și pentru tine. Iată care sunt principalele destinații exotice pe care considerăm că nu vei vrea să le ratezi în luna august!

Bali, Indonezia

Răsărit pe Lacul Bataran și Templul UlunDanu, Bali @ shutterstock

Climatul tropical, caracterizat de temperaturi ridicate și de vreme stabilă transformă Bali într-o destinație demnă de vizitat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, dacă vrei să te bucuri de vacanță ca un adevărat localnic, nicio perioadă nu este mai potrivită de a vizita această insulă decât luna august.

Finalul verii este marcat în Bali de numeroase festivaluri electrizante, precum Ubud Village Jazz Festival sau Sanur Village Festival, eveniment care celebrează arta, cultura, dar și sportul și mediul înconjurător. De asemenea, tot în august are loc în Bali și Ziua Independenței. Aceasta este sărbătorită anual pe data de 17 cu parade fastuoase, târguri de mâncare tradițională și spectacole în aer liber.

Rezervă cazare în Bali

Fiji

Dacă ai visat dintotdeauna să ajungi în Fiji, luna august este cea mai prielnică pentru a vizita această țară insulară. Temperaturile moderate, de până la 27 de grade Celsius și apele liniștite creează prilejul perfect de a te bucura de plajele întinse, dar și de sporturile acvatice pe care le poți practica pe valurile Oceanului Pacific. De asemenea, în Suva, cel mai mare oraș din Fiji, are loc anual în luna august și Festivalul Hibiscus, cu o vechime de peste 50 de ani. Aici, localnicii sărbătoresc timp de 9 zile înflorirea plantelor de Hibiscus cu muzică și mâncare tradițională, competiții de dans, acrobații și evenimente sportive.

Cascada Tavoro, Fiji @ shutterstock

Așadar, indiferent dacă plănuiești să îți petreci concediul în Europa sau mai departe de casă, august este cu siguranță una dintre cele mai potrivite luni pentru a descoperi lumea. Ce spui – ești pregătit să îți faci încă de pe acum planurile de vacanță?


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?