FC Barcelona este unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Milioane de fani visează să vadă celebrul stadion Spotify Camp Nou şi să asiste la un meci ȋn care să-şi încurajeze live vedetele preferate. Dacă și tu eşti fan FC Barcelona sau vrei să-i faci o surpriză plăcută iubitului, soţului sau unui prieten bun care ţine cu FC Barcelona, vezi ȋn continuare cum poţi organiza o excursie ȋn Barcelona pentru un meci.

Cât costă o excursie la Camp Nou?

FC Barcelona este unul dintre cluburile de care probabil toată lumea a auzit. Şi nu numai datorită fotbalului, ci şi a oraşului extraordinar care găzduieşte clubul. Mulți turişti visează la un city break în Barcelona şi dacă ajung acolo, nu ratează o vizită pe celebrul stadion. Cât costă să vezi un meci pe Camp Nou? Ei bine, totul depinde de momentul în care te afli în Catalonia și de meciul la care mergi. Biletele pentru meciurile din La Liga costă de la aproximativ 30 de euro (meciuri cu echipe din subsolul clasamentului) până la peste 800 de euro (El Clasico), la care se adaugă preţul pentru cazare, mese şi biletele de avion. În acest sens merită să setezi alerte de preț pe eSky.ro Oferte pentru a cumpăra biletele de avion la prețuri promoționale sau să achiziţionezi un pachet Zbor+Hotel.

footballBarcelona2
© iStock

Cum pot cumpăra bilete la un meci pe Camp Nou?

Poţi achiziţiona biletele în două moduri – online sau la casa de bilete de la stadion. A doua opțiune, deși poate părea convenabilă, nu-ţi garantează biletele. Dacă mergi la un meci împotriva unei echipe din partea superioară a clasamentului se poate ca biletele să se epuizeze ȋnainte de ziua meciului. De cealaltă parte, la un meci cu o echipă precum Elche, biletele ar trebui să fie disponibile chiar şi cu câteva ore ȋnainte de meci. Care este cel mai bun loc din care să cumperi biletele? Cea mai sigură opțiune este, bineȋnţeles, site-ul oficial FC Barcelona. De obicei, biletele sunt puse ȋn vânzare cu câteva săptămâni înainte, iar la adresa de e-mail furnizată vei primi o versiune digitală a biletului. În ceea ce priveşte categoria biletelor, poţi alege dintre standard, VIP sau VIP Premium (cu cea mai bună priveliște asupra terenului, catering și acces la salonul VIP). Nu uita ȋnsă că pentru meciurile din La Liga, sistemul selectează automat un loc pe stadion în categoria de bilete pe care ai selectat-o într-un anumit sector. Dacă alegi bilete simple, merită să verifici şi secţiunea cu promoții și pachete de pe site-ul clubului. O altă recomandare este să te abonezi la newsletter-ul FC Barcelona.

footballBarcelona1v
© iStock

Cât costă abonamentul pentru meciurile Barcelonei? Obținerea unui abonament nu este uşoară. Dacă vrei să vizitezi Camp Nou în mod regulat, ȋncearcă să te alături grupului de – elita fanilor FC Barcelona. Trebuie subliniat că socios au un impact asupra politicii clubului, primesc reduceri (chiar şi de până la 50%) la bilete şi pot intra gratuit la muzeul clubului. Socios au, de asemenea, prioritate la achiziționarea biletelor pentru cele mai importante meciuri ale clubului, inclusiv la cel cu rivala Real Madrid. Taxa pentru a fi socios se percepe o dată pe an, în perioada de dinaintea Crăciunului. La momentul scrierii acestui text este mai mică de 200 de euro. Clubul ȋţi va trimite un cadou de bun venit și nu rămâne decât să începi să numeri zilele până când te vei putea ȋnscrie la achiziţionarea biletelor. Mai trebuie subliniat aici faptul că norocoșii primesc un abonament chiar și la… 10 ani după ce au devenit socios.

footballBarcelona3
© iStock

Accesul pe stadion

Un meci live nu este singurul lucru interesant ȋn timpul unui city break. Când te afli ȋn Barcelona, chiar dacă nu mergi la meci, merită să vizitezi stadionul și muzeul clubului. Numele complet al stadionului este Spotify Camp Nou. Este cel mai mare stadion de fotbal din Europa, cu peste 99.000 de locuri. Este interesant de adăugat că Gheorghe Hagi a jucat pe acest stadion timp de 2 ani, ȋntre 1993-1995.

Cum ajungi la stadion cu mijloacele de transport ȋn comun? Nou Camp este bine conectat cu restul oraşului, iar adresa exactă este C. d’Aristides Maillol nr. 12. Dacă decizi să foloseşti metroul, mergi pe linia 3 (stația Palau Reial sau Les Corts) sau 5 (stația Collblanc sau Badal). Preferi să mergi pe jos până la stadion? Pe drumul dinspre Av. Les Corts poți ajunge la stadion prin pasajul nr. 18. Din Av. de Joan XXIII poţi folosi intrarea nr. 9, în timp ce dacă vii dinspre Av. Aristides Maillol – nr. 15. Clubul pune la dispoziția fanilor o parcare în ziua meciului, dar având ȋn vedere cozile și traficul, este mai bine să te concentrezi pe transportul public.

footballBarcelona4
© iStock

Merită să vizitezi muzeul FC Barcelona?

Poți cumpăra online un bilet de intrare la muzeul clubului (economisind astfel 3.50 euro) sau de la casa de bilete direct de la stadion. Preţul biletului depinde de tipul de tur pe care-l alegi, cel mai ieftin fiind puţin sub 30 de euro. În muzeu vei afla istoria clubului, ȋţi vei aminti cele mai importante goluri şi vei vedea, bineȋnţeles, trofeele. Punctul culminant este vizitarea terenului. Dacă alegi varianta mai scumpă, poți vizita și vestiarul, sala de presă sau poți intra pe teren prin tunel, așa cum fac fotbaliștii. O experiență interesantă este oferită de un tur cu ochelari VR, în timpul căreia vei putea ȋnscrie goluri. Fiecare gol echivalează cu o recompensă, așa că fii pregătit să dai ce-ai mai bun. Turul muzeului nu este complet fără o vizită la magazinul clubului. Acest loc este un paradis pentru orice fan al Barcelonei.

Magazinul FC Barcelona oferă nu numai echipament de club pentru bărbați, femei și copii (treninguri, pantaloni scurți, tricouri), ci și șepci, jachete, eșarfe și accesorii. Poți cumpăra un breloc pentru chei, căni și chiar bijuterii sau jucării pentru copii. Vei găsi de toate aici, deși prețurile nu sunt atractive. Dacă intenționezi să vizitezi și alte atracții din Barcelona, cardul turistic Go City Barcelona este o opțiune bună pentru că include şi vizita la muzeu. La final, ce zici de un moment de relaxare la Barça Cafe (barul clubului)? Meniul include mâncăruri populare, precum și meniurile preferate ale legendelor Barcelonei. În ziua meciului, barul vinde gustări pe care le poţi lua cu tine pe stadion. O bere cu emblema clubului făcută din spumă are un gust special înaintea unui meci.

footballBarcelona5
© iStock

Unde să urmărești un meci al echipei?

Nu ai reușit să cumperi bilete, dar ești în Barcelona în ziua meciului? Ca să simți atmosfera fierbinte a fotbalului și să întâlneşti fani ai clubului din întreaga lume – mergi la o locație din apropiere. În ce bar să urmăreşti meciul? Barurile de lângă Camp Nou se umplu rapid și se poate să ai nevoie de o rezervare ȋn avans. Unul dintre cele mai bune locuri este Futballarium Barcelona (Carrer de Benavent, 7). Bucătăria barului este lăudată atât de localnici, cât și de turiști. Are ecrane mari și găzduiește evenimente sportive în direct. Un pic mai departe, dar aproape de Plaça de Catalunya, se află La Taverna de Barcelona, un bar cu două etaje, cu mai multe ecrane mari și gustări delicioase din care poți alege.

* Un city break ȋn Barcelona este o bună oportunitate de a vedea şi stadionul unei alte echipe catalane – RCD Espanyol (poți cumpăra bilete chiar la un meci împotriva Barcelonei). Orice ai alege, un lucru este sigur – când vine vorba de fotbal, ȋn Barcelona nu te poţi plictisi.


Instagram

Cauți un anumit loc?