Sevilla este un oraș cu o istorie și o cultură bogate, care se reflectă în arhitectura, arta și bucătăria sa. De la celebra Catedrală Gotică până la locul de naștere al celor mai cunoscute dansuri din lume, Sevilla oferă o varietate de atracții și experiente pe care turiștii le pot explora. Indiferent dacă guști din cele mai bune preparate locale sau te plimbi pe străzile istorice, acest oraș te va captiva și inspira cu siguranță.

1. Sevilla, Spania – informații generale și curiozități

Sevilla este un oraș situat în regiunea andaluză din sudul Spaniei. Acesta are o istorie bogată care datează de peste 2000 de ani și care a fost influențată de mauri, romani și creștini de-a lungul timpului. 

În secolul al II-lea î.Hr. orașul a fost fondat de către romani sub numele de Hispalis. În acel moment era considerat a fi un oraș foarte important în Spania romană, excelând la capitolul comerț. În secolul al VIII-lea, a fost cucerit de mauri și a fost redenumit Ishbiliya. Totuși, zona s-a dezvoltat în continuare, devenind un centru cultural important, multe clădiri și monumente fiind ridicate în această perioadă. În anul 1248, creștinii au cucerit orașul, iar acesta a devenit parte a Regatului Castiliei. În acest timp, Sevilla a redevenit un important centru pentru comerț. De asemenea, au fost construite multe clădiri și monumente celebre, inclusiv Catedrala Gotică. 

Sevilla a jucat un rol important în explorarea și colonizarea Americilor, deoarece era principalul port pentru comerț conectat cu Lumea Nouă. Orașul a găzduit, de asemenea, mulți artiști și scriitori importanți, inclusiv Diego Velazquez, Bartolome Esteban Murillo și Gustavo Adolfo Becquer.

© iStock

De asemenea, Sevilla găzduiește cea mai mare catedrală gotică din lume, aceasta fiind și locul de odihnă al lui Cristofor Columb. Catedrala a fost construită pe locul unei foste moschei, iar ridicarea ei a durat peste un secol. De asemenea, aici se găsește și turnul Giralda, care a fost construit inițial ca un turn înalt pentru moschee, loc de unde muezinul chema credincioșii la rugăciune, dar ulterior a fost transformat într-o clopotniță.

Un alt lucru extrem de interesant despre Sevilla este că faptul că aici a luat naștere  Flamenco, celebrul dans tradițional spaniol, care își are originea în regiunea andaluză. Flamenco este o parte importantă a moștenirii culturale a Sevillei.

Nu în ultimul rând, Sevilla este cunoscută și pentru bucătăria sa. Desigur, aceasta este influențată de istoria și cultura bogată a orașului. Una dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din Sevilla este Gazpacho, o supă rece făcută cu roșii, ardei, castraveți, ceapă și usturoi. Alte feluri de mâncare populare includ pește prăjit, jambon și paella, un preparat din orez care este servit în mod tradițional cu fructe de mare sau carne.

Una dintre cele mai populare piețe alimentare din Sevilla este Mercado de Triana, care se află în cartierul istoric Triana. Piața este cunoscută pentru fructele de mare proaspete, carnea și produsele sale și este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Sevilla este, de asemenea, cunoscută pentru dulciurile și produsele de patiserie care sunt adesea făcute cu ingrediente locale precum migdale, miere și citrice. Unul dintre cele mai populare deserturi din Sevilla este Tocino de Cielo, o cremă bogată făcută cu gălbenușuri de ou și zahăr.

© iStock

Fun Facts despre Sevilla:

  • Sevilla este cel mai mare oraș din Andaluzia și al patrulea cel mai mare oraș din Spania.
  • Numele Sevilla vine de la cuvantul arab Sevilleja, care înseamnă „teren plan”.
  • Orașul este cunoscut pentru festivalul anual „Feria de Abril”, care are loc în luna aprilie și este unul dintre cele mai importante festivaluri din Spania.
  • Cartierul Triana din Sevilla este cunoscut pentru ceramica sa tradițională, care este realizată manual. Aceasta este una dintre cele mai importante arte și meserii din oraș.
  • Sevilla este unul dintre cele mai populare locuri de filmare din Spania, cu multe filme și seriale TV realizate aici, inclusiv Game of Thrones, Star Wars și James Bond.

2. Obiectve turistice în Sevilla – ce atracții poți vizita

Sevilla are atracții turistice pe care trebuie să le vezi cel puțin odată în viață. Fiind unul dintre cele mai vibrante și mai frumoase destinații turistice ale Spaniei, este o experiență unică pentru orice vizitator. Iată unele dintre cele mai importante atracții turistice din Sevilla:

Catedrala Gotică din Sevilla

Așa cum este menționat și mai sus, aceasta este o atracție turistică importantă din oraș. Cunoscută și sub numele de Catedrala Santa Maria, este inclusă în Patrimoniul UNESCO, fiind cea mai mare catedrală gotică din lume. Este spectaculoasă atât pe exterior, cât și pe interior. Aici poți vedea mormântul lui Cristofor Columb și o mulțime de opere de artă importante. 

© iStock

Palatul Alcazar din Sevilla

Este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii maurice, un complex de clădiri și curți interioare și exterioare de diferite tipuri arhitectonice: baroc, gotic și renascentist. Alcazarul a fost construit în secolul al XII-lea și a trecut prin multe schimbări de-a lungul istoriei. De asemenea, a fost folosit ca locație de filmare pentru serialul Game of Thrones.

Barrio Santa Cruz

Acesta este unul dintre cele mai frumoase și pitorești cartiere din Sevilla. Este situat în centrul istoric al orașului, deci nu îl poți rata. Te vei bucura să te plimbi pe străzi înguste, să vezi casele cu tavan din ceramică, grădinile superbe și piețele animate de viața localnicilor. Este locul perfect pentru cei care își doresc o zi plăcută și relaxantă. 

Plaza de España

Plaza de España este o piață impresionantă, situată în Parcul Maria Luisa și a fost construită pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929. Este una dintre cele mai mari piețe din Spania. Are o formă semicirculară, o fântână în mijloc și mai multe poduri frumoase, care duc la o serie de pavilioane impresionante. Plaza de España este, de asemenea, locul în care s-au filmat pelicule precum Star Wars și Lawrence of Arabia.

Metropol Parasol

Este o construcție modernă, care a fost inaugurată în anul 2011, fiind considerată una dintre cele mai noi atracții turistice din Sevilla. Este o structură de lemn foarte mare, cu o formă asemănătoare unei ciuperci. De asemenea, oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului din vârf.

© iStock

Museum of Fine Arts of Seville

Museum of Fine Arts din Sevilla este unul dintre cele mai importante muzee de artă din Spania. Aici se regăsesc picturi și sculpturi, în special concentrate pe arta andaluză. Poți admira lucrări celebre de la artiști precum Murillo, Velazquez și nu numai. 

Torre del Oro

Torre del Oro este un turn de apărare construit în secolul al XIII-lea de către mauri. Turnul este situat pe malul râului Guadalquivir și era folosit ca punct de apărare împotriva posibilelor invazii maritime. Astăzi, poate fi vizitat. Acesta găzduiește un mic muzeu naval și oferă publicului o vedere panoramică asupra orașului și a portului.

Casa de Pilatos

Este o casă nobilă din secolul al XVI-lea, situată în centrul istoric al orașului. Este una dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii renascentiste din Sevilla și conține o serie de curți interioare frumoase și grădini pitorești. Cu siguranță îți poți petrece aici o zi întreagă admirând peisajul spectaculos. 

Așadar, sunt o mulțime de locuri de vizitat în Sevilla pe care nu trebuie să le ratezi, un oraș care are multe de oferit pentru turiști. Poți observa asta admirând arhitectura clădirilor și peisajele spectaculoase pe care le întâlni la tot pasul. Sevilla reprezintă acel oraș în care îți vei dori să te întorci!

3. De vizitat în Sevilla – sfaturi pentru o organizare perfectă

După ce ai descoperit ce poți vizita in Sevilla, este momentul să plănuiești o vacanță. Îți recomandăm să faci acest lucru din timp, pentru a beneficia de avantaje în ceea ce privește costurile. Iată câteva sfaturi:

Alege perioada potrivită

Este bine dacă te hotărăști la o perioadă în care temperaturile să nu fie foarte ridicate, pentru a te putea bucura de tot ceea ce îți oferă orașul. Ia în considerare lunile în care soarele este sus pe cer cât mai mult timp și termometrele nu arată mai mult de 25°C.

Rezervă zborul și cazarea din timp

Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, alege să îți achiziționezi zborul și hotelul cu ajutorul unei platforme de încredere. Cu acces la peste 950 de companii aeriene și un milion de facilități de cazare din întreaga lume, eSky.ro te poate ajuta să găsești cele mai bune oferte pentru călătoria ta. Atunci când alegi un hotel, ia în considerare locația. Cele din centrul istoric al orașului sunt mai aproape de atracțiile principale.

Planifică un itinerariu

Sevilla are multe de oferit, așa că este important să planifici itinerarul în avans, pentru a profita la maximum de timpul tău. Alcătuiește o listă cu atracțiile care trebuie văzute neapărat. De asemenea, poți face o plimbare de-a lungul râului Guadalquivir sau poți vizita piețele locale și barurile de tapas pentru a te bucura de bucătăria locală.

Cumpără bilete în avans

Pentru a evita cozile interminabile, este o idee bună să achiziționezi în avans bilete la obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi. Mergi pe eSky.ro, secțiunea ”Atracții” și alege ce ți se potrivește.

Ia în considerare un tur ghidat

Cu un tur ghidat vei afla mai multe despre istoria și cultura orașului. Există mulți operatori de turism în Sevilla care oferă astfel de tururi. În unele dintre ele te poți plimba pe jos, în altele cu bicicleta și te poți bucura chiar și de tururi culinare. 

© iStock

Împachetează corespunzător

Când îți faci bagajele pentru călătoria ta în Sevilla, este important să iei în considerare vremea și activitățile pe care le-ai planificat. Asigură-te că ai la tine încălțăminte confortabilă pentru plimbările prin oraș, precum și îmbrăcăminte ușoară și respirabilă pentru vremea caldă. De asemenea, este o idee bună să aduci o pălărie și protecție solară pentru a te proteja de soare.

Nu uita de asigurarea de călătorie

Este important să achiziționezi o asigurare de călătorie pentru a fi protejat în cazul unor circumstanțe neprevăzute, cum ar fi anularea unui zbor sau urgențele medicale. eSky.ro oferă asigurare de călătorie ca serviciu complementar, așa că asigură-te că iei în considerare adăugarea acesteia la rezervarea ta.

4. Vremea în Sevilla – cea mai bună perioada a anului pentru vacanțe

Ca să ai ce să faci în Sevilla, trebuie să te asiguri că vizitezi orașul în perioada potrivită. Sevilla are un climat mediteranean cald, cu veri uscate și călduroase și ierni ploioase și blânde. 

Vara, temperaturile de pe timpul zilei sunt extrem de ridicate și pot depăși 35°C. De asemenea, nopțile sunt călduroase, cu temperaturi care nu scad sub 20°C. Acest lucru poate face vizitarea orașului mai puțin plăcută. Vara în Sevilla este caracterizată de o umiditate scăzută și de precipitații rare, orașul fiind unul dintre cele mai secetoase din Europa. În plus, în aceasta perioadă, Sevilla poate fi foarte aglomerată din cauza turiștilor care vin aici să se bucure de plajă și de soare.

Iernile în Sevilla sunt blânde, cu o temperatură medie zilnică de aproximativ 16°C în luna decembrie și ianuarie. Nopțile sunt mai reci, cu temperaturi care pot scădea la 5°C sau mai puțin.  Această perioada este, de asemenea, caracterizată prin precipitații mai frecvente și mai abundente, în special în lunile noiembrie și decembrie. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unor prețuri mai reduse la cazare și la biletele de avion, această perioadă poate fi o alegere bună.

© iStock

Cea mai bună perioadă a anului de vizitat Sevilla este primăvara sau toamna, din luna martie până în luna mai sau din luna septembrie până în luna noiembrie. În aceste luni, temperatura medie zilnică este între 20°C și 25°C, iar precipitațiile sunt mai reduse.

Așadar, acum știi ce să vizitezi în Sevilla și ce poți face pentru a te bucura de o vacanță perfectă, așa cum îți dorești. Ia în considerare informațiile și sfaturile de mai sus și nu ezita să începi să îți plănuiești city break-ul de vis!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?