Plaja Roșie, Santorini (c) shutterstock

O plajă în Santorini sau Raiul pe pământ? Mulți turiști consideră acest loc unul cu adevărat magic și spectaculos, iar odată ce ajung să exploreze cele mai frumoase plaje din Santorini, se lasă vrăjiți! Dacă ai descoperit acest articol, este momentul să o faci și tu!

Santorini, oficial cunoscută sub numele de Thira, este o insulă magnifică din Marea Egee ce face parte din arhipelagul Cyclades din Grecia. În afara peisajelor sale spectaculoase, istoria și cultura sa bogată aduc un farmec suplimentar acestui loc de vis.

De ce să vizitezi Santorini?

Tânără admirând priveliștea din satul Oia, Santorini (c) shutterstock
Tânără admirând priveliștea din satul Oia, Santorini (c) shutterstock

Santorini are o istorie interesantă, cu rădăcini care se întind până în timpurile antice. Era cunoscută în Antichitate sub numele de „Strongyle” (Insula Rotundă), iar mai târziu a fost numită „Kalliste” (Cea Mai Frumoasă) și „Thira”. Insula este populară pentru legenda sa, care sugerează că Santorini ar putea fi locul faimoasei Atlantida. Aceasta are o formă semilunară, datorată faptului că este în mare parte rezultatul unei explozii vulcanice din urmă cu multe milenii.

Clima din Santorini este mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde și umede. Iulie și august sunt cele mai fierbinți luni, iar temperatura medie zilnică este în jur de 30°C. Cele mai bune perioade pentru a vizita Santorini sunt primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie), când temperaturile sunt mai blânde și mulțimea de turiști este mai mică.

Santorini are un aeroport internațional și este, de asemenea, ușor accesibilă prin feribot din Pireu (portul din Atena) sau din alte insule din arhipelagul Cyclades. Totodată, oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux și vile elegante până la pensiuni tradiționale și apartamente. Cele mai multe hoteluri oferă vederi uimitoare către Marea Egee sau către craterul vulcanic. De asemenea, găsești plaje în Santorini unice în lume.

Convinge-te de frumusețea insulei Santorini!

Plajele din Santorini: locuri unice de vizitat

 • Plaja Roșie
Plaja Roșie, Santorini (c) shutterstock
Plaja Roșie, Santorini (c) shutterstock

Cunoscută pentru nisipul său de culoare roșie și stâncile abrupte, este considerată cea mai frumoasă plajă din Santorini. Înconjurată de formațiuni geologice impresionante, oferă un peisaj spectaculos, pe care orice turist trebuie să îl vadă când vizitează insula.

 • Plaja Perivolos și Plaja Perissa
Plaja Perivolos, Santorini (c) shutterstock
Plaja Perivolos, Santorini (c) shutterstock

Aceste plaje vecine oferă turiștilor nisip negru vulcanic și ape cristaline. Sunt excelente pentru iubitorii de sporturi acvatice, cum ar fi windsurfingul și jet-skiingul. De asemenea, pe plajă sunt prezente taverne și baruri pentru relaxare și servirea gustărilor.

Relaxează-te pe una dintre magnificele plaje din Santorini!
 • Plaja Kamari
Plaja Kamari, Santorini (c) shutterstock
Plaja Kamari, Santorini (c) shutterstock

Dacă vrei să vizitezi plaje frumoase în Santorini, aceasta este una dintre ele, cunoscută pentru nisipul negru și apele limpezi. Aici există o promenadă lungă, cu magazine, restaurante și cafenele. În plus, ruinele vechiului oraș Thira sunt în apropiere.

 • Plaja Vlychada
Plaja Vlychada, Santorini (c) shutterstock
Plaja Vlychada, Santorini (c) shutterstock

Datorită stâncilor impresionante care înconjoară plaja, turiștii se pot bucura de o priveliște unică. Aceasta are o energie mai liniștită și mai relaxantă, fiind mai puțin aglomerată decât alte plaje. În plus, există câteva taverne tradiționale în apropiere.

Explorează Santorini cu mașina!
 • Plaja White Beach
Plaja White Beach, Santorini (c) shutterstock
Plaja White Beach, Santorini (c) shutterstock

Aflată în apropierea Plajei Roșii, are nisip alb și apă albastră limpede. Accesul la plajă se poate face cu barca sau printr-o scurtă drumeție de la Plaja Roșie. Datorită locației izolate, oferă o experiență mai privată turiștilor.

 • Plaja Monolithos
Plaja Monolithos, Santorini (c) shutterstock
Plaja Monolithos, Santorini (c) shutterstock

Printre plajele cu nisip în Santorini se numără și aceasta. Este ideală pentru familii datorită nisipului fin și apei puțin adânci. Mai mult decât atât, aici există o zonă de joacă pentru copii și terenuri de sport, precum și restaurante pentru a servi mâncăruri delicioase.

În plus, pentru momenul în care vei ajunge în Santorini, iată câteva obiective turistice de neratat:

 • Oia, un sat pitoresc faimos, cu case albe și cupole albastre;
 • Muzeul Preistoric din Thira;
 • Akrotiri, unul dintre cele mai bine conservate situri ale civilizației minoice
 • Mănăstirea Profitis Ilias, amplasată pe cel mai înalt vârf al insulei
 • Castelul Skaros

Așadar, în Santorini, Grecia, sunt plaje spectaculoase, obiective turistice unice în lume, locuri cu o istorie bogată și o mulțime de lucruri care trebuie explorate în cel mai mic detaliu!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?