Călătoriile internaționale au devenit mult mai accesibile și mai ieftine odată cu apariția companiilor aeriene low-cost. Cu toate acestea, ȋncă mai există destinaţii care par rezervate doar turiştilor bogaţi. În continuare am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să organizezi o călătorie ȋn astfel de locuri, fără să-ţi afecteze iremediabil bugetul. Vom analiza mai îndeaproape două destinații care de ani de zile sunt considerate foarte scumpe. Norvegia și Maldive: sfaturi călătorii ieftine - descoperă metodele noastre!

Dacă vrei să primeşti zilnic o doză de inspirație și sfaturi pentru a călători oriunde fără să cheltui o avere – urmăreşte eSky pe Instagram. Poți găsi sugestiile și ideile noastre în postări și stories. De asemenea, merită să-ţi instalezi aplicația eSky, cu ajutorul căreia vei avea acces la cele mai bune oferte şi la cele mai importante informații despre călătoria ta ȋntr-un singur loc. La ce altceva merită să te gândești atunci când organizezi o călătorie cu buget redus în Norvegia sau în Maldive?

Off-road na Islandii © iStock
Peisaj din Norvegia © Shutterstock

Călătorește în Norvegia mai ieftin!

Norvegia se află de ani de zile în topul celor mai scumpe destinaţii din lume. Hotelurile din Oslo pot fi cu până la câteva zeci de procente mai scumpe decât în alte capitale europene, ca să nu mai vorbim de prețurile din restaurante. Acestea pot depăși cu aproape jumătate media europeană. Alcoolul este, de asemenea, foarte scump. Așadar, cum poți vizita Norvegia fără a risca să rămâi cu portofelul gol?

Cu doar câţiva ani ȋn urmă, călătoriile în Norvegia erau considerate o aventură exclusivistă. În prezent, se poate ajunge acolo relativ ușor. Biletele de avion pot fi găsite la promoții începând chiar şi de la 20 EUR pe sens, ȋnsă cazarea şi cheltuielile la faţa locului pot fi o problemă. Din fericire, există mai multe modalități de a explora Norvegia ieftin. Campingul devine din ce în ce mai popular. Infrastructura lor este în continuă creștere, bine organizată și incomparabil mai ieftin decât hotelurile sau hostelurile. Merită să ne amintim, totuși, că Norvegia se află în nord și dormitul într-un cort în afara sezonului de vară poate fi o experiență destul de ciudată.

Hiking pe munte © Shutterstock

Autostopul este cel mai ieftin mod de a călători în Norvegia. Norvegienii vorbesc o engleză excelentă, înțeleg ideea de autostop și sunt bucuroși să oprească. Dezavantajul este, fără îndoială, traficul rutier limitat și faptul că se călătorește în mare parte doar pe rutele principale. Toate celelalte mijloace de transport în jurul parcurilor regionale, precum mașinile de închiriat, autobuzele și zborurile interne sunt destul de scumpe pentru un turist obişnuit. Merită să iei în considerare şi opțiunea de a închiria o mașină de teren cu un cort pe acoperiș. Preţul ar putea să ȋţi afecteze portofelul la început, dar în cele din urmă această soluție aduce multe beneficii pentru că nu va fi nevoie să rezervi cazare și să mănânci în restaurante scumpe.

Vehiculele de teren sunt adesea echipate cu o mini bucătărie, iar pentru tot ce ai nevoie poţi merge la cele mai ieftine magazine. Nu este nevoie să cumperi apă îmbuteliată. Apa din Norvegia este una dintre cele mai curate din lume, iar cea rece este bună de băut direct de la robinet. Atunci când vei căuta locuri de vizitat te vei bucura să afli că Norvegia are unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din lume. Un prim exemplu este parcul regional Telemarkskanalen, aflat la 3 ore de mers cu mașina din Oslo.

Priveliște de pe munte © Shutterstock

Maldive pentru toată lumea

În urmă cu câțiva ani, Maldive era o destinație de vacanță rezervată celor bogați. Situația s-a schimbat odată cu dezvoltarea conexiunilor aeriene, a noilor mijloace de comunicare și ieftinirea călătoriilor. Localnicii din Maldive au ţinut pasul cu aceste schimbări şi au deschis pensiuni şi locuri de cazare care să concureze cu marile hoteluri. Maldive este o țară fascinantă, care poate fi explorată independent cu un buget de călătorie rezonabil.

Merită să vizitezi ȋntregul arhipelag pe cont propriu și să nu foloseşti ofertele agențiilor de turism, care pot cere pentru un tur complet de la câteva mii până la câteva zeci de mii de lei. O alertă de preț pentru cele mai ieftine zboruri va fi o modalitate bună de a planifica o călătorie la un preț rezonabil. Datorită acestei opțiuni, nu vei rata promoțiile care apar periodic și vei fi mereu la curent cu evoluția tarifelor. Merită să cauți zboruri de legătură mai ieftine pentru a cheltui banii economisiți pe explorarea paradisului insular.

Prom na Malediwach © iStock
Apa limpede din Maldive © iStock

În cazul Maldivelor, există multe modalități de a călători inteligent după aterizarea pe aeroportul Velana. Turiștii care merg spre centrul orașului Malé folosesc cel mai des taxiurile, deși feriboturile sunt o opțiune mai ieftină. Atunci când ȋţi organizezi vacanţa ȋn Maldive, dacă vrei să vizitezi mai multe insule, merită să le alegi pe cele situate în apropiere una de cealaltă pentru a economisi timp și bani. Înainte de a utiliza serviciile, ar fi bine să te asiguri că prețul final include taxele. Este o practică obișnuită în rândul locuitorilor să adauge taxe la prețurile serviciilor sau ale meselor. Și există o listă destul de lungă a acestora – de la costul transferului de la aeroport, la taxa de mediu şi până la taxele suplimentare la serviciile hoteliere.

Relaks na Malediwach © iStock
Relaxare pe o plajă din Maldive © iStock

Pe insule sunt populare trei forme de cazare: stațiuni, cabine pe vase de croazieră și case de vacanţă. A treia opțiune este cea mai rentabilă și este adesea cea mai apropiată de folclorul și tradițiile locale. În multe privințe, a călători ieftin în Maldive este mult mai bine decât a te caza la una dintre stațiunile de lux, care sunt adesea construite pe insule private și izolate de restul țării, limitând posibilitatea de a pătrunde în atmosfera străzii sau de a observa viaţa de zi cu zi a localnicilor.

Zanim przejdziesz dalej, sprawdź oferty lotów i noclegów na Malediwach

Instagram

Cauți un anumit loc?