Ursuleți de pluș, flori, ciocolată… Le-a văzut pe toate. Anul acesta, surprinde-ţi jumătatea cu o călătorie. Se spune că dragostea înseamnă să priviţi împreună în aceeași direcție. Așa că, de Ziua Îndrăgostiților, planifică o excursie ȋn… Încotro?

Mijas – Trăsuri de care n-ați mai văzut până acum

Între casele albe veți găsi stații de taxiuri cu… măgari. Încă din anii 1960, locuitorii din Costa del Sol au ȋnţeles interesul turiștilor pentru măgari, iar acest lucru s-a transformat rapid într-o afacere cunoscută acum sub numele de Burro Taxi. În timpul excursiei de Ziua Îndrăgostiților, puteți lua un taxi neobişnuit ca să vă plimbați pe străzile orașului într-o trăsură trasă de măgari.

Burro Taxi pe o stradă din Mijas
Burro Taxi pe o stradă din Mijas © shutterstock

Cu altă ocazie, în timpul plimbării cu bicicleta sau pe jos, veți vedea bougainvillele înflorite și ghivece de flori colorate care dau culoare aleilor înguste și albe. În Plaza de la Constitución, înconjurată de cafenele și magazine mici, veți auzi ritmuri de flamenco și veți simți aroma churros-ului proaspăt prăjit. Luați loc într-unul dintre restaurante și încercați o paella. Nu departe se află o mică fabrică de ciocolată şi o puteţi vizita mai târziu. Nu va fi o ciocolată obișnuită, pentru că o veţi prepara chiar voi.

Lacul Como – ca personajele unui roman romantic

Dacă scrii o poveste despre o iubire ȋmplinită, trebuie să aibă loc pe malul lacului Como.”, spunea Franz Liszt, celebrul compozitor și pianist maghiar. El a fost unul dintre numeroșii artiști care au vizitat frecvent Lacul Como în secolele XIX și XX. Stendhal, Mark Twain, Alessandro Manzoni și Flaubert, printre alții, și-au găsit inspirația aici. Alegând Lacul Como pentru vacanța de Ziua Îndrăgostiților, vă puteți simți și voi ca două personaje dintr-un roman de dragoste.

Există un loc mai romantic de atât? Descoperă chiar tu!

Câteva zeci de orașe şi în fiecare dintre ele, viața are ca punct comun malul lacului Como. O singură călătorie nu este suficientă pentru a le vizita pe majoritatea dintre ele. Este mai bine să alegeți 2-3 orașe și să vă faceți o idee despre atmosfera lor. Plimbați-vă pe străzile pietruite din Bellagio, descoperiți clădirile istorice, precum Villa Melzi, și mâncaţi pește proaspăt la un pahar de vin în tavernele din jurul lacului.

Cuplu pe malul lacului Como © shutterstock
Cuplu pe malul lacului Como © shutterstock

În Varenna, un fermecător oraș pescăresc, apa reflectă casele colorate. Există o promenadă romantică pe malul mării, perfectă pentru o plimbare la apus. De asemenea, puteți închiria o barcă sau puteți lua feribotul. În timp ce plutiţi încet pe lac, vă veți relaxa și veți vedea orașele din jur dintr-o perspectivă nouă.

Lisabona – Relaxați-vă la soare în orașul celor șapte coline

Priveliște asupra Lisabonei
Priveliște asupra Lisabonei © Creativeroamers

Tramvaiul galben cu numărul 28 urcă pe străzile din Alfama. Peisajele care se schimbă ȋntruna și monumentele pe lângă care treceți sunt fundalul perfect pentru conversație. Care sunt atracțiile romantice din Lisabona şi din ȋmprejurimi? În primul rând, peisajele pitorești pe care le puteţi admira cel mai bine de la unul dintre numeroasele puncte de belvedere frumos amplasate, cu un pahar de vin în mână. Recomandăm în special S. Lucia și da Graça. De asemenea, vă puteți plimba cu barca la apus pe râul Tagus pentru a vedea Lisabona dintr-o altă ipostază.

Descoperă ce se află în spatele celor șapte coline

Se spune că unul dintre cele mai bune locuri pentru o cerere ȋn căsătorie este Cabo da Roca. Este cel mai vestic punct al Europei continentale, la doar o aruncătură de băț de Lisabona. Pe vremuri, pe stânca înaltă se afla un far. De pe potecile din jur se poate vedea marea cât cuprindeţi cu privirea. Valurile spărgându-se de stânci se aud ȋn fundal. Dacă nu pentru o cerere în căsătorie, merită cu siguranță o plimbare. De aici sunteți aproape de Sintra, un oraş al castelelor și al palatelor de basm. Nu uitați de Castelul Pena, reședința Quinta da Regaleira și palatul maur, din care veţi avea o privelişte uimitoare asupra Oceanului Atlantic..

Viena – orașul artei

Viena © Creativeroamers
Viena © Creativeroamers

Întregul oraș este ca un mare muzeu – plin de străzi, clădiri și cafenele fermecătoare. Este un loc bun pentru a vă plimba pur şi simplu, fără niciun plan. Veți descoperi tot mai multe străzi interesante, veți trece pe lângă monumente și veți admira arhitectura barocă și arta stradală. Există peste 100 de muzee din care puteți alege. La Belvedere puteți vedea, printre altele, „Sărutul” de Gustav Klimt și lucrări de Monet sau Dürer, iar în Galeria Albertina se află lucrări semnate de Picasso.

De mână prin orașul artei

Grădinile Palatului Schönbrunn sunt și mai încântătoare atunci când sunt acoperite de zăpadă. Petreceți seara într-o plimbare romantică pe Dunăre, bucurându-vă de o cină la lumina stelelor și a lumânărilor, cu panorama oraşului în fundal. Sau puteţi să mergeți la patinoarul de lângă Primărie ca să patinați sub luminile de Crăciun. Nu ȋn ultimul rând, puteți merge la unul dintre concertele de Ziua Îndrăgostiților care au loc în oraș.

Munţii Dolomiți – Ziua Îndrăgostiților pe pârtie

Munții Dolomiți
Munții Dolomiți © Creativeroamers

Aici puteți combina relaxarea cu câteva activităţi sportive. Vă așteaptă nenumărate pârtii de schi și trasee de drumeție. Printre stațiunile de schi pe care le recomandăm se numără Plan de Corones, Cortina d’Ampezzo și Val di Fiemme. După o zi plină, relaxați-vă la unul dintre centrele de spa pentru care este celebră regiunea. Bucurați-vă de un masaj ȋn cuplu sau relaxați-vă în jacuzzi. Totodată, puteți lua micul dejun în piscina în aer liber sau puteți face o plimbare cu alpacalele.

Cu vedere la munții acoperiți de zăpadă

Dacă nu vă plac sporturile de iarnă, mergeţi să vedeţi romanticul Lago di Braies sau urcaţi pe Passo Rolle ca să vedeţi priveliștile uluitoare de pe Cimon della Pala. Acest munte este cunoscut sub numele de Matterhornul Dolomiților. La fel de romantică este și o plimbare prin cele mai înalte tundre din Europa – Alpe di Siusi, de unde puteți admira Langkofel.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?