Iarna în Paris © iStock

Îți dorești să mergi în Paris de Crăciun, dar nu știi cum să organizezi această vacanță inedită? Ei bine, tot ce ai nevoie este puțină inspirație și câteva sfaturi bune de pus în practică.

Târgul de Crăciun din Paris – o pagină de poveste

Shopping într-unul dintre târgurile de Crăciun ale Parisului
Shopping într-unul dintre târgurile de Crăciun ale Parisului © Shutterstock

Parisul de Crăciun este o experiență magică și fermecătoare. Orașul este acoperit de un strat subțire de zăpadă, iar străzile, bulevardele și monumentele sunt împodobite cu iluminat festiv, transformând orașul într-un adevărat loc de basm. Imaginează-ți că ești iarna la Paris. Ce activitate faci pentru prima oară? Ce nu trebuie să ratezi în această vacanță de vis? Probabil vestitele târguri!

Vizitează Târgurile de Crăciun din Paris!

Târgurile de Crăciun pitorești se desfășoară în diverse zone ale orașului, oferind turiștilor și localnicilor oportunitatea de a descoperi suveniruri tradiționale, ornamente de Crăciun și delicatese culinare specifice sezonului. De asemenea, patinoarele în aer liber, situate în locuri celebre precum Turnul Eiffel sau Hotel de Ville, atrag privitorii, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de plăcerea patinajului pe gheață în mijlocul orașului. Vinul fiert și specialitățile de iarnă, cum ar fi castanele coapte și cozonacii proaspăt făcuți, pot fi savurate la târgurile de Crăciun sau în cafenelele tradiționale pariziene. 

Târg de Crăciun în Paris
Târg de Crăciun în Paris © iStock

Iată ce târguri poți vizita de Crăciun în Paris:

  • Târgul de Crăciun de la Champs-Élysées

În inima orașului, pe celebrul bulevard Champs-Élysées, se găsește unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Europa. Acesta atrage mii de vizitatori datorită produselor diverse pe care localnicii le comercializează aici, de la ornamente de Crăciun, până la delicatese culinare. În plus, iluminatul stradal spectaculos completează farmecul sărbătorilor.

  • Târgul de Crăciun de la Montmartre

La picioarele pitorescului Montmartre, găsim Târgul de Crăciun de la Montmartre (Marché de Noël de Montmartre). Acest târg mic și boem aduce în atenția oamenilor suveniruri artistice, obiecte de artizanat și mâncăruri tradiționale, toate într-un decor care oferă o vedere superbă asupra orașului.

  • Târgul de Crăciun de la La Défense

Într-o notă contemporană, acesta aduce o atmosferă urbană și futuristă în timpul sărbătorilor. Acest târg modern are un patinoar de care te poți bucura, multe obiecte create de designeri locali și internaționali și o varietate de opțiuni culinare.

Delicatese la Târgurile de Crăciun din Paris
Delicatese la Târgurile de Crăciun din Paris © Shutterstock
  • Târgul de Crăciun din Le Marais

Pentru o experiență mai intimă, Târgul de Crăciun din Le Marais aduce farmecul tradițional al Crăciunului în inima Parisului istoric. Aici, vizitatorii pot găsi suveniruri autentice și preparate culinare specifice sărbătorilor.

  • Târgul de Crăciun din Gara de Est

Într-un loc inedit, Târgul de Crăciun din Paris aflat în Gara de Est (Marché de Noël de la Gare de l’Est) aduce bucuria Crăciunului într-o zonă aglomerată. Aici poți găsi suveniruri, mâncăruri și o atmosferă de sărbătoare de neuitat.

Pe lângă aceste destinații, există și piața de Crăciun din Paris Viviani, un loc intim în care aproximativ treizeci de comercianți încântă turiștii cu gastronomia, meșteșugurile și artele locale. Despre Paris poți spune cu adevărat că este orașul iubirii, mai ales după ce l-ai vizitat pe timp de iarnă.

Patinoar în mijlocul unui Târg de Crăciun din Paris
Patinoar în mijlocul unui Târg de Crăciun din Paris © Shutterstock

Paris iarna: ce să vizitezi în această perioadă

În afară de târguri, Parisul oferă o serie de atracții de iarnă de neratat. Într-adevăr, una dintre experiențele de iarnă tipice este patinajul pe gheață. Poți face acest lucru în locații iconice precum Turnul Eiffel, Hotel de Ville și Grand Palais, unde patinoarele în aer liber te așteaptă să te bucuri de farmecul orașului.

Dacă îți plac luminițele, Bulevardul Champs-Élysées se transformă într-un tunel de lumini strălucitoare, în timp ce Avenue Montaigne strălucește cu decorațiuni de Crăciun de poveste.

Parisul iarna aduce și o varietate de spectacole și evenimente culturale, de la concerte până la expoziții de artă și spectacole de teatru. Muzeul Luvru, Catedrala Notre-Dame și Palatul Versailles sunt doar câteva dintre locurile unde poți experimenta cultura locală.

Descoperă mai multe atracții turistice în Paris!
Artificii de Revelion în Paris
Artificii de Revelion în Paris© iStock

Nu în ultimul rând, iarna în Paris culminează cu un eveniment de Revelion de neuitat. Spectacolele și focurile de artificii de la Turnul Eiffel sunt momente speciale care marchează trecerea într-un nou an plin de promisiuni.

Așadar, dacă te-ai hotărât să vizitezi Parisul iarna, ia în considerare informațiile de mai sus și alege orașul ca destinația ta de vis!

Sărbătorește Revelionul în Paris!

FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?