Îndeplinirea "visului american" este legată în mod firesc de cultura pop strălucitoare de peste ocean, cu care fiecare dintre noi a crescut mai mult sau mai puțin. Vizitarea New York-ului și a ȋmprejurimilor este o ocazie excelentă de a te distra în locuri cunoscute de pe marele ecran al producțiilor hollywoodiene.

Coney Island, centrul distracţiei ȋn New York

Cartierul peninsular Coney Island face parte din districtul Brooklyn și este renumit pentru nenumăratele opţiuni de divertisment. Cunoscut drept capitala culturii pop americane, distracţia este ȋn acest loc la ea acasă.

Cel mai autentic parc de distracţii din lume

O vizită în peninsulă este o ocazie excelentă pentru distracţie ȋn Luna Park Coney Island. Este un parc de distracții tipic american, cu unele dintre cele mai vechi roller coaster din lemn încă în funcțiune. Aici este ușor să te simţi ca pe platoul de filmare al unui film american de familie, gen celebru pentru cinematografia anilor ’90. Punctele forte ale acestui loc sunt marea roată Ferris şi delicioșii hot dogs și burgeri de la celebrul fast food Nathan’s Famous.

coney island amusement park
© iStock

Cel mai vechi acvariu din SUA

Acvariul din New York este cel mai vechi acvariu din Statele Unite care funcționează fără întrerupere, fiind înființat în Manhattan în 1896 și funcționând în Coney Island din anii 1950. Aici vei descoperi o lume sub apă care nu doarme niciodată. Acvariul găzduiește rechini, pisici de mare, vidre, caracatițe, meduze și multe alte animale fascinante ale oceanului. Tot aici au loc și spectacolele interactive cu foci și delfini, celebre în Statele Unite.

Distrează-te la un meci de baseball Brooklyn Cyclones

O vizită la Coney Island este o ocazie unică de a participa la evenimentele sportive ale comunităţii. Echipa de baseball Brooklyn Cyclones este favorita localnicilor, care îşi încurajează jucătorii pe stadionul orașului. Cel mai bun moment este vinerea pentru că după meci are loc spectacolul de artificii.

baseball match
© pexels

Un musical pe Broadway

Broadway, Mecca musicalurilor, este considerat în continuare centrul artelor teatrale din lumea anglofonă. Unele dintre musicaluri se joacă fără întrerupere de peste 30 de ani. Printre clasicii genului se numără opere precum Chicago sau The Phantom of the Opera. Toată lumea este ȋncântată de repertoriul pentru copii, iar vizionarea live a spectacolului Lion King sau Aladdin va fi foarte distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe scenă îi puteți întâlni pe cei mai populari actori din lume – de la Al Pacino, Tom Hanks, Sarah Jessica Parker sau Jesse Williams.

broadway musical
© Unsplash

Times Square – vitrina oraşului New York

Faptul că Times Square este cel mai popular punct din New York este dovedit de numărul de persoane care ȋl vizitează – peste 300.000 ȋn fiecare zi. Aici locuiau ȋn trecut Charlie Chaplin și Al Capone, iar acum este centrul panourilor publicitare din întreaga lume. Times Square poate concura cu ușurință cu Las Vegas în ceea ce privește divertismentul. Nu există în lume o altă stradă cu o asemenea densitate de reclame. Locul atrage cu o doză uimitoare de divertisment, distracție și culori – dar trebuie să te aştepţi la aglomerație din cauza naturii sale comerciale.

În timp ce te plimbi prin Times Square ȋl vei întâlni pe Naked Cowboy – un artist cu o chitară îmbrăcat doar cu o pălărie de cowboy, cizme și boxeri. Tot acolo merită o vizită ȋn regatele dulciurilor (M&M’s World și Hershey’s Chocolate World), precum și să iei parte la concertul de Revelion care este urmărit ȋn fiecare an de un miliard de telespectatori din întreaga lume.

times square
© Unsplash

Ce pot face ȋn Central Park?

Oaza de verdeață din New York face o impresie deosebită tuturor. Acest parc impresionant a fost construit în urmă cu peste 150 de ani, a durat 15 ani şi au fost angajați 20.000 de muncitori. Parcul este acum casa a peste 26.000 de copaci, 29 de monumente și 36 de poduri. Este, totodată, un punct de distracţie cu restaurante, baruri, patinoare și grădină zoologică. Există concerte de operă la Bethesda Terrace și teatru în aer liber la Delacorte Theater. Parcul poate fi vizitat călare, într-o trăsură sau într-o barcă închiriată, de exemplu, de la Boathouse. Iubitorii de artă sunt așteptați la Metropolitan Museum of Art – cel mai vechi și mai mare muzeu din Statele Unite. Iarna ȋţi recomandăm o vizită la Wollman Rink, faimosul patinoar din New York care se transformă în timpul sezonului estival în zgomotosul parc de distracţii Victorian Gardens.

central park icerink
© iStock

Fifth avenue – cel mai scump bulevard din lume?

Fifth Avenue se ridică la înălțimea reputației sale pentru Rockefeller Center, unul dintre cele mai mari centre de afaceri și divertisment din lume și un simbol al arhitecturii Art Deco. Fifth Avenue este mai puțin aglomerat decât Times Square și este deosebit de impresionant mai ales iarna, când atmosfera locului este creată de un patinoar plin de oameni și de bradul uriaș. Una dintre cele mai scumpe străzi din lume este şi locul unde se organizează anual parade, de exemplu parada poloneză Pulaski Day Parade sau parada irlandeză cu ocazia Zilei Sfântului Patrick. Tot aici vei vedea celebrul Empire State Building sau poţi vizita la fel de faimosul Muzeu de Artă Modernă (MoMA).

fifth avenue
© iStock

Unde sunt petrecerile ȋn New York sau ȋn ȋmprejurimi?

Zona orașului New York este plină de locuri special concepute pentru petreceri. Dacă vrei să le vizitezi, ia în considerare ȋnchirierea unei mașini pentru o excursie de una sau două zile în jurul New York-ului.

Hamptons: strălucirea și luxul din Long Island

În Long Island, Hamptons este principalul orăşel al celebrităților. În timpul zilei poți merge la Coopers Beach – una dintre cele mai bine cotate plaje din Statele Unite. Buticurile la modă de pe Main Street din East Hampton atrag mulţimi de curioşi. Pe de altă parte, dacă ȋţi plac sporturile acvatice sau surfingul, în Montauk sau Ditch Plains te vei simţi ca peştele ȋn apă.

lighthouse hamptons
© iStock

Încearcă cele mai bune vinuri americane

Deși producția de vin în Long Island a început abia în anii 1970, această băutură nobilă și-a făcut deja loc în meniul celor mai bune restaurante din țară și este prezentă pe scena internațională. În timp ce vizitezi insula, merită să vezi podgoriile Macari și să deguşti vinurile locale. Vinurile din Long Island sunt surprinzător de proaspete!

vineyard friends
© iStock

Explorează lumea coralilor la Acvariul din Long Island

Acesta nu este un acvariu obișnuit. Construcţia din Riverhead, veche de 22 de ani, găzduiește cel mai mare acvariu demonstrativ de recif de corali din emisfera vestică. Structura sa masivă de aproape 76.000 de litri adăpostește o lume vie de corali care pot fi găsiţi ȋn mările şi oceanele lumii.

The Adventure Park sau sus ȋn copaci

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai interesante parcuri de acest tip din Statele Unite. Pe 14 trasee special amenajate printre copaci, există 203 platforme conectate prin poduri, scări, tiroliene și o mulțime de alte pasaje ascunse. Traseele sunt codificate pe culori în funcție de nivelul de dificultate și sunt concepute pentru a descoperi pe cont propriu lumea din vârful copacilor.

adventure park
© iStock

Atlantic City sau Las Vegas-ul din estul SUA

Boardwalk este cea mai distractivă zonă din Atlantic City, plină de cazinouri, magazine și restaurante scumpe. Bulevardul de lângă coastă, lung de 7 km, a fost prima promenadă construită în SUA. În prezent este o aglomeraţie de cazinouri, precum și de Lucky Snake Arcade, care găzduiește peste 300 de jocuri electrizante, de la cele din anii 1980 până la clasicele moderne.

Aici obişnuia să cânte Frank Sinatra!

Parcul de distracții Steel Pier se întinde pe 300 de metri deasupra Atlanticului și a fost unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din Statele Unite în cea mai mare parte a secolului XX. Proiectul, deținut inițial de familia Catanoso, a schimbat de multe ori proprietarul și a supraviețuit chiar și unui incendiu. Astăzi funcționează în principal ca un parc de distracții care găzduiește diverse evenimente, inclusiv muzică live la Music Hall.

atlantic city pier
© iStock

În Storybook Land ţi se va face dor de copilărie

Timp de peste 60 de ani, Storybook Land a combinat magia copilăriei cu educația. Cei mici se pot întâlni cu personajele preferate din poveşti, se pot plimba cu trenul J&J Railroad sau se pot distra ȋn roata Whirly-Bug. Există, de asemenea, un rollercoaster pentru copiii puţin mai mari și multă distracţie în Turtle Twirl.

Imposibilul devine posibil – Ripley’s Believe It or Not

Atlantic City găzduiește unul dintre cele 29 de muzee Robert Ripley din întreaga lume. În total există 400 de exponate uimitoare, printre care o șuviță din părul lui George Washington sau un castel de lemn în miniatură cu 27 de camere. Artă incredibilă, ciudățenii din lumea animalelor și povești greu de crezut!


Instagram

Cauți un anumit loc?