În locul darurilor tradiţionale de Crăciun, oferă-ți un cadou care îți va aduce amintiri de neuitat. Planifică un scurt city break în Europa sau o vacanță exotică în perioada Crăciunului și a Anului Nou.

Îţi place atmosfera de sărbători, dar nu și pregătirile agitate pentru întâlnirile de familie și vremea imprevizibilă. Anul acesta, fă ceva diferit. Fără curățenie, fără gătit, fără cumpărături. Mergi doar într-o excursie. Ce alegi – o vacanță în țările calde sau un scurt city break în Europa? Citeşte ȋn continuare unde poți petrece Crăciunul şi Revelionul în străinătate ȋntr-un loc inedit.

couple vienna christmas NYE
© iStock

În ajunul Anului Nou, concertele în aer liber și focurile de artificii pot fi o adevărată distracţie. Cum ȋţi poţi organiza o călătorie ȋn decembrie? Alege un pachet City Break pe eSky.ro și asigură-ţi zborul și cazarea într-o singură rezervare!

Viena de Anul Nou

Viena este destinația perfectă pentru un city break în luna decembrie. În perioada Crăciunului și a Revelionului, orașul este literalmente luminat cu decorațiuni stradale, iar în piețe și intersecţii se simte miros de vin fiert. Nu uita să vizitezi piața colorată și plină de viață din Rathausplatz înainte de Crăciun. În ajunul Anului Nou, un vals tradițional în aer liber va începe la miezul nopții în Centrul vechi. Ascultă cu atenție şi vei auzi sunetele clopotului Pummerin de la Catedrala Sf. Ștefan.

vienna christmas market
© iStock

Următoarea opțiune? Poți merge la Opera de Stat din Viena pentru spectacolul de Anul Nou cu piesa lui Johann Strauss „Die Fledermaus”. Nu ezita să cumperi biletele cu mult ȋn avans pentru că se vând foarte repede. În fiecare an, focuri de artificii minunate strălucesc deasupra oraşului. Le poți vedea perfect de la sol, dar și mai bine de pe roata Ferris din cartierul Prater, de la o înălțime de 65 de metri! Dacă ți se face frig, cluburile te vor aștepta toată noaptea.

Malta – o versiune însorită a unei vacanțe tradiționale

Iarna ȋnzăpezită şi rece face loc nisipului cald şi moale. Cu toate că nu vei putea face un om de zăpadă în Malta, Crăciunul și Revelionul sunt sărbătorite cu aceeași dăruire. Aproape fiecare familie își pregătește propria versiune a scenei nașterii lui Iisus, aceasta fiind elementul principal al decorațiunilor de Crăciun din casele lor. După lăsarea întunericului, mirosul de pastizzi copţi și de lichior de castane care te încălzeşte se răspândește ȋn târgurile din apropiere. Cântecele de sărbătoare răsună din bisericile baroce, în timp ce colindătorii se adună la lumina lumânărilor. Vei merge şi tu cu ei la colindat?

Artificii, Valetta, Malta © shutterstock
Artificii, Valetta, Malta © shutterstock

Este zgomotos și colorat. În ajunul Anului Nou, cerul Maltei este luminat de focuri de artificii, cel mai bine văzute de pe plaje. Cluburile și barurile din locuri precum Valletta, Floriana, St Julian’s și Sliema sunt pline până la refuz, gata să petreacă până în zori. Poți dansa, asculta trupe live și urmări spectacole de cabaret. Pentru o atmosferă mai liniștită alege satele de pescari, precum Marsaxlokk. Te poți bucura de o cină specială într-unul dintre restaurante și de liniștea orașelor de pe coastă.

În inima Coastei de Azur – vacanţă ȋn Nisa

O călătorie de Crăciun în sudul Franței? Bună idee! Nimeni nu iubește atmosfera festivă a sărbătorilor la fel de mult ca francezii, mai ales cei din sudul țării. În inima Coastei de Azur nu vei găsi zăpadă, dar o vei putea vedea pe versanții Alpilor Maritimi. Nu uita să iei cu tine aparatul foto şi ai grijă pentru că numărul decorațiunilor luminoase de pe străzi te poate ameți. În timp ce te vei plimba pe Promenade des Anglais de-a lungul coastei mediteraneene, vei vedea nu numai palmieri iluminați festiv, ci și fântâni, standuri și scene de Crăciun.

christmas NYE 2022
© freestocks pe Unsplash

Te gândeşti să petreci Revelionul ȋn Nisa? Este un punct de plecare excelent pentru a vizita orașele din apropiere, cum ar fi Cannes, Monaco și Menton. La fel ca francezii, poți ȋncepe cu o cină liniștită în Nisa în noaptea de Anul Nou și apoi o petrecere ȋn Cannes.

Un Crăciun 2023 plin de soare!

Iarna nu este anotimpul tău favorit, iar decembrie nu se numără printre lunile tale preferate? Regândeşte această perioadă! Ia-ţi o vacanță plină de soare în mijlocul iernii. Astfel ȋţi vei reîncărca bateriile, vei lua o pauză de la rutina de zi cu zi și te vei simţi ȋn general mai bine. Vei putea petrece un timp de calitate cu familia, fără să te gândeşti la obligaţii şi la responsabilitatea organizării sărbătorilor.

christmas nye family
© iStock

Este oare un moment bun pentru o vacanță? Cel mai bun! În timpul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou, poți profita de oferte la prețuri speciale. Alegând destinaţia potrivită, vei trece de la vremea înghețată din Europa la un paradis însorit. Pentru cele mai bune preţuri, explorează pachetele de vacanță de Crăciun (inclusiv all inclusive). Îţi recomandăm în special Insulele Canare, la ȋndemână și relativ aproape, dar încântătoare și cu vreme ȋnsorită. Preferi destinațiile exotice? Atunci Insulele Filipine pot fi exact ce căutai.

Direct sub razele soarelui ȋn Insulele Canare

Știai că temperatura medie anuală în Insulele Canare este de … 24° Celsius, iar soarele strălucește peste 3.000 de ore? Da, ai citit bine! Chiar și iarna sunt în jur de 22° și te poți bucura de plajă. Așadar, dacă visezi la o porţie mare de căldură și soare, dar nu ai bugetul și timpul necesare pentru a zbura până la celălalt capăt al lumii, alege Insulele Canare, o destinaţie care oferă un strop de exotism fără a fi nevoie de călătorii lungi.

garajonay la gomera
© iStock

Ce poţi face acolo ȋn timpul iernii? Relaxează-te în mod activ sau odihneşte-te la hotel. Îţi place natura? Există numeroase atracții naturale, cum ar fi Parcul Național Garajonay din La Gomera, peisajele deșertice de lângă mare din Fuerteventura sau dunele Maspalomas din Gran Canaria. Îţi place sportul? Poţi alege dintre navigație, windsurfing, scufundări, parapantă, alpinism, ciclism sau, de ce nu, pe toate. Îţi place să ȋncerci arome noi? De Crăciun vei gusta cu siguranță delicatese locale atât de diferite de mâncărurile româneşti. Singura alegere rămasă este insula. 


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?