Parcuri_distractii_eSky

Vacanta de vara devine mai ofertanta atunci cand planuiesti un city break in Europa la unul dintre cele mai interesante parcuri de distractii! Tu alegi cu cine mergi - cu gasca de prieteni sau cu intreaga familie - iar noi iti oferim 7 sugestii de parcuri distractive:

1. Disneyland Paris (Franta)

© shutterstock

Personajele imaginate de Walt Disney sunt aduse la viata in parcul de distractii de langa Paris, cel mai vizitat parc tematic din Europa, si al doilea cel mai mare parc Disney din lume, dupa cel din California si din Shanghai. Activitatile se adreseaza intregii familii, de la tururi prin lumea lui Peter Pan si Mickey Mouse, lumea Frumoasei din Padurea Adormita (cu celebrul castel) si lumea eroilor din Star Wars sau cea a piratilor.

Pont de calator: Parisul se afla la maximum o ora departare, drum pe care il poti parcurge cu masina sau cu trenul express RER.

2. PortAventura World (Spania)

Ne indreptam catre insorita Spania, in parcul de distractii PortAventura World. Aici te poti bucura de cel mai vizitat parc din tara, destinatia ideala pentru o vacanta alaturi de intreaga familie! Poti sa te bucuri de parcul acvatic si numeroasele activitati potrivite pentru orice varsta. In plus, aici poti degusta unele dintre cele mai bune preparate din bucataria mediteraneana.

P.S. Exista un tren care leaga direct parcul de distractii de Barcelona, ajungand aici in o ora, o ora si un pic.

3. Legoland Billund (Danemarca)

Miniatura miasta w Legolandzie © Unsplash
© Unsplash

Acum te ducem intr-o tara nordica, in oraselul Billund din Danemarca, casa faimosului brand de jucarii Lego. Numele este derivat din cuvintele daneze „leg godt”, care se traduc prin „joaca buna”. Cred ca iti aduci aminte cu drag de copilarie, atunci cand creativitatea iti era stimulata la cote maxime de piesele Lego, asa ca de ce sa nu dai o fuga cu cei dragi pana in parcul de distractii Legoland?

Pont de calator: In doar 2-3 ore cu trenul sau cu masina, poti vizita Copenhaga, Aarhus sau Aalborg. Un itinerariu tocmai bun pentru o vacanta completa in Danemarca!

4. Gröna Lund Stockholm (Suedia)

Parcul Gröna Lund este un parc relativ mic in comparatie cu alte parcuri de distractii, dar asta nu ii stirbeste din farmec. El se afla pe insula Djurgården din zona centrala a orasului Stockholm. Parcul nu se adreseaza doar amatorilor de aventuri si distractie, ci si iubitorilor de muzica, aici desfasurandu-se numeroase concerte pe parcursul verii.

Pont de meloman: Verifica programul evenimentelor live din aceasta vara – poate reusesti sa ajungi la un concert Goo Goo Dolls, Thirty Seconds to Mars (trupa actorului Jared Leto), Billy Idol sau Ziggy Marley.

. Siam Park Tenerife (Spania)

Mergem intr-un loc mai exotic si aterizam in Insulele Canare, mai precis – in minunata insula Tenerife. Aici exista un parc de distractii incredibil, Siam Park, desemnat numarul 1 in lume de TripAdvisor. Acesta este un parc acvatic amplasat pe un deal, ceea ce inseamna ca toboganele au fost construite mult mai usor si natural.

P.S. Daca tot esti aici, nu uita sa vizitezi vulcanul Pico del Teide, aflat la o ora departare, despre care ti-am mai povestit.

6. Prater Viena (Austria)

Cand te gandesti la parcuri de distractii din Europa, probabil primul care iti vine in minte este Prater, celebrul parc de aventura din Viena. Roata Uriasa Vieneza sau turnul panoramic Praterturm sunt printre principalele atractii care iti vor potoli setea de senzatii tari.

Pont de calator: Viziteaza numeroasele palate din oras si relaxeaza-te in parcurile verzi care ocupa peste 50% din suprafata orasului!

 7. Gardaland (Italia)

Gardaland este cel mai mare parc de distractii din Italia si se claseaza, an de an, in topul celor mai bune parcuri tematice din Europa. Se afla langa pitorescul lac Garda si ofera numeroase activitati pentru intreaga familie grupate in categoriile Fantasy, Adventure, Adrenaline si lumea lui Prezzemolo, un simpatic dinozaur verde, care este si mascota parcului.

P.S. Parcul de distractii se afla la o ora distanta de orasul iubirii tragice dintre Romeo si Julieta: Verona. Viziteaza casa Julietei si faimosul balcon si incearca sa identifici toate locurile care l-au inspirat pe William Shakespeare.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?