Columbia e unul dintre locurile la care cei mai mulți dintre noi visăm. Cu ceva planificare și organizare, ne putem vedea visul cu ochii. Pentru o călătorie completă și complexă pe meleagurule țării din America de Sud, v-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri de văzut neapărat.

Fotolia 62799422 Subscription Monthly M bogota

Mai întâi, trebuie să știm că în Columbia sunt, în general, temperaturi constante, dar precipitațiile variază în funcție de sezoane. Ținând cont de aceste aspecte, cele mai bune perioade pentru călătorie pe aceste meleaguri sunt decembrie-martie și iulie-august. Atenție: cei mai mulți turiști ajung în Columbia în perioada decembrie-februarie, ceea ce înseamnă că atunci costurile cresc.

Cele mai bune tarife pentru biletele de avion, în acest moment, sunt:

  • de la 903 € (dus-întors), 29 martie – 18 aprilie 2016
  • de la 928 € (dus-întors), 12-28 aprilie 2016
  • de la 962 € (dus-întors), 13-31 martie 2016

Hotelurile, pe de altă parte, au tarife ce pornesc de la 13 €/cameră/noapte în Medellin, de la 15 €/cameră/noapte în Cartagena și de la 22 €/cameră/noapte în Bogota.

Pentru a vizita locurile pe care le-am inclus în lista noastră, mai aveți nevoie și de o mașină închiriată, cu tarife de la 49 €/zi.

Și, acum, LISTA:

1. Medellín, unul dintre cele mai moderne orașe din lume, votat în 2012 drept „Worlds Most Innovative City”. Ce ne așteaptă: cultură și arte înfloritoare, muzee, galerii și spații publice pentru oameni, plus o viață de noapte activă (petreceri!).

Fotolia 83264095 Subscription Monthly M Medellin columbia

2. Cartagena, orașul plin de energie. Ce ne așteaptă: case coloarate, cu balcoane și flori, străzi de cutreierat, obiceiuri care vorbesc despre felul oamenilor de aici, dansuri și ritmuri afro-caraibiene, Centrul Vechi și arhitectura colonială.

Fotolia 59243209 Subscription Monthly M cartagena columbia

3. Cabo San Juan del Guia din Parcul Național Tayrona. Ce ne așteaptă: plaje liniștite, cabane eco-friendly, păduri tropicale unde putem porni în drumeții, munți cu creste înzăpezite, în zare.

Fotolia 61520384 Subscription Monthly M Cabo San Juan del Guia Tayrona National Park columbia

4. Triunghiul Cafelei, format din regiunile Caldas, Quindío și Risaralda, cunoscute pentru tradiția în producerea cafelei. Tot aici se află și Parque Del Café, un parc unde distracția se îmbină cu lecțiile despre cultura locală și tradiția cafelei columbiene.

Fotolia 27968417 Subscription Monthly M coffee park columbia

5. Bogotá, capitala țării și metropola cu cea mai rapidă dezvoltare din America Latină. Ocupă, de asemenea, locul 3 în topul capitalelor la cea mai înaltă altitudine (2640 metri), după La Paz și Quito. Datorită culturii bogate (de la muzee și galerii la festivaluri), a fost numită Atena Americii de Sud.

Fotolia 42919205 Subscription Monthly M

6. Cali, Capitala Mondială a Salsei. E un oraș mai puțin popular față de celelalte, dar cu atât mai bine. 🙂 E un oraș plin de energie, localnici prietenoși, muzică și dans. Locul potrivit să învățăm să dansăm salsa, direct de la campionii mondiali și localnicii plini de viață.

7. Tutunendo, un mic oraș unde natura are rolul principal. Ce ne așteaptă: numeroase cascade pe fluviul Atrato, izvoare termale, păduri cu una dintre cele mai mari biodiversități, piscine naturale.

La final, o hartă utilă a traseului nostru:

Ce alte locuri mai aveți pe lista celor de văzut neapărat? 🙂


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?