Sibiu_eSky

Anul acesta sarbatorim 100 de ani de la Marea Unire si, pentru ca avem liber vineri, de Sfantul Andrei, atunci este musai sa planuim un city break in Romania. Inspira-te din cele 5 idei pe care ti le propunem pentru o minivacanta de 1 decembrie ca la carte:

1. VATRA DORNEI

Ciocanesti Vatra Dornei eSky

Statiunea Vatra Dornei este sus pe lista noastra de statiuni de iarna din Romania! De ce? Pe langa faptul ca atrage turistii pasionati de munte si de sporturile de iarna, este si un loc perfect pentru eliminarea stresului cotidian. Aici ai parte de izvoare termale, sulfuroase, calcice, magnezice si izvoare cu apa minerala carbogazoasa, binefacatoare pentru orice afectiune.

Daca ai chef de plimbari in regiune, poti ajunge usor cu masina la faimoasele manastiri din imprejurimi (Putna, Sucevita, Gura Humorului, Voronet etc.), sa vizitezi lacul Colibita, locul unde poti respira cel mai curat aer din tara, sau sa te delectezi cu casutele pictate cu motive traditionale din satul Ciocanesti.

2. MARGINIMEA SIBIULUI

Rasinari Sibiu eSky

Sibiu si imprejurimile sale sunt mereu o idee buna pentru organizarea unui city break mioritic. Motivele? Peisaje incredibile, aer curat de munte, liniste, posibilitatea de face drumetii si a te conecta la traditiile romanesti, monumente istorice si un oras care respira cultura. Acum iti povestim de Marginimea Sibiului, zona pitoreasca care a primit, in 2015, titlul de Destinatie Europeana de Excelenta in turism si gastronomie locala.

Chiar daca numele te face sa te gandesti la destinatiile din „marginea” Sibiului, lucrurile nu stau chiar asa. Vorbim despre 18 localitati din Transilvania, din partea de sud-vest a judetului Sibiu, toate cu o mostenire culturala, arhitecturala, etnologica si istorica unica. Viziteaza Poiana Sibiului, Talmaciu, Jina, Tilisca, Saliste sau Rasinari si descopera o altfel de Romanie.

3. STATIUNEA SUREANU

Sureanu eSky

Undeva, acolo sus in munti, este statiunea turistica Sureanu, poreclita Elvetia Romaniei datorita peisajelor incredibile din zona. Aici se afla domeniul schiabil Sureanu, situat la cea mai mare altitudine din tara, la putin peste 2000 de metri. Accesul catre cele 10 partii se face pe ruta Sebes – Sugag – lacul Oasa (DN 67 C), apoi mergi spre dreapta catre manastirea Oasa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului si ajungi la domeniul schiabil (DJ 704).

Daca nu te pasioneaza sporturile de iarna, fii fara grija! Nu te vei plictisi niciodata in mijlocul Transilvaniei si vei reveni cu bateriile reincarcate pentru tumultul sarbatorilor! Iti propunem sa te cazezi in Deva, unde vei putea vizita cetatea cu acelasi nume si Castelul Corvinilor din apropiere.

4. IASI

Iasi eSky

Daca vrei sa ai o vacanta pe cinste de 1 Decembrie, mergi pe orasul de pe 7 coline al Romaniei: Iasiul, orasul care atrage din ce in ce mai multe companii de IT internationale. Se spune ca localitatea a fost construita pe 7 dealuri: Dealul Cetatuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium si Dealul Repedea, locuri ideale de unde poti vedea orasul in toata splendoarea lui.

Daca iei in considerare si faptul ca biblioteca Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi este una dintre cele mai frumoase din lume, atunci poate iti prelungesti sejurul pentru a vizita aceasta minunatie arhitecturala in timpul saptamanii.

5. TIMISOARA

Timisoara eSky

Unde mai mergem de 1 Decembrie? De ce nu Timisoara, un loc cu o semnificatie istorica deosebita pentru romani, orasul de unde a pornit Revolutia care a dus la caderea comunismului? Daca acesta nu este un motiv suficient pentru a vizita orasul de pe malul Begai, atunci mergi pentru a vedea transformarile uimitoare prin care trece viitoarea Capitala Europeana a Culturii din 2021.

Centrul istoric al orasului a fost construit intr-un mod unic in Romania: trei piete mari, fiecare cu propria poveste. Piata Unirii, Piata Victoriei si Piata Libertatii prezinta stiluri arhitecturale diferite, dar care se imbina atat de bine intr-un ansamblu urban. Pietele Sfantul Gheorghe (cea mai veche piata in oras)  si Piata Traian (o replica mai mica a Pietei Unirii) sunt alte doua piete care merita o vizita in timpul sederii tale in capitala Banatului.

Ce alte variante mai ai?

Daca vrei sa vezi mai multe opțiuni pentru perioada urmatoare, poti cauta in sectiunea dedicata de hoteluri. Iar daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispoziție – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 031 100 50 50.

Spor la planificare!


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?