Haideți să descoperim împreună ce are metropola americană mai bun de oferit.

Fotolia 37046473 Subscription Monthly M chicago

Fie că vorbim despre o vacanță de o săptămână, fie că e vorba de una generoasă de mai multe, iată cu ce ne vom distra și relaxa în Windy City.

cloud gate millennium park endymion120

1. Parcul Millennium (Millennium Park)
În parcul vecin cu Lacul Michigan și o suprafață de 99.000 de metri pătrați vom descoperi în plimbări relaxante o sumedenie de sculpturi și monumente artistice: Pavilionul Jay Pritzker și podul-serpentină, Crown Fountain, o arteziană interactivă, plus Grădina Lurie, unde ne așteaptă expoziții de flori de toate soiurile. Cel mai important obiect de artă în spațiul public al Parcului Millennium este Cloud Gate, ridicat în 2004. Dacă în Paris ne fotografiem în preajma Turnului Eiffel, în Chicago, Cloud Gate este cel care ne provoacă să găsim noi feluri de a ne fotografia alături de el.

Fotolia 3977238 Subscription Monthly M navy pier chicago

2. Navy Pier
E cel mai faimos dig din Chicago și locul unde distracțiile se petrec la tot pasul. Avem de ales dintre magazine cu aproape orice ne-am putea dori, restaurante, cinema, bărci care ne vor purta în tur pe lac, o roată de peste 45 metri înălțime, leagăne tradiționale și terenuri de golf.

Fotolia 5101948 Subscription Monthly M mca chicago

3. Muzeul de Artă Contemporană (Museum of Contemporary Art)
Muzeul găzduiește una dintre cele mai mari colecții de opere de arte din S.U.A. și din lume. E și locul unde sosesc frecvent expoziții faimoase aflate în turnee prin lume. Dincolo de lucrările artiștilor, sau în pauza dintre colecții, avem la dispoziție pentru relaxare o librărie, un restaurant, un cinema și o grădină cu sculpturi.

Fotolia 5080609 Subscription Monthly M Wrigley Field chicago

4. Wrigley Field
Construit în 1914, stadionul dedicat baseball-ului, unul dintre sporturile preferate ale americanilor, e un loc unde trebuie să mergem neapărat pentru a prinde cât mai mult din atmosfera locală și stilul de viață al localnicilor. Ocazional, se organizează tururi ghidate care înfățișează povestea sportului și terenului de aici, în particular. Iarna, se instalează un mare ring liber pentru patinat. Cel mai potrivit moment este acela când are loc un meci, desigur.

Fotolia 70944193 Subscription Monthly M North Avenue Beach chicago

5. Plaja North Avenue (North Avenue Beach)
E una dintre cele mai apreciate plaje ale orașului. După sesiunile de bronz și scăldat în apele Lacului Michigan, ne putem relaxa la un meci de volei pe terenurile amenajate pe plajă, la o plimbare cu bicicleta sau la terasele cu gustări.

Willis Tower CHIcago

6. Turnul Willis (Willis Tower)
Turnul Willis din Chicago este a doua cea mai înaltă clădire din SUA. Până în 1998 a deținut recordul de cea mai înaltă clădire din lume. A fost deschisă în 1973, are 108 etaje și 442 de metri înălțime și-așteaptă călătorii aventuroși cu o priveliște despre care se spune că taie respirația, de pe platforma de observație (Skydeck) instalată la etajul 103. Pentru cei cu și mai mult curaj, există și opțiunea Ledge, un cub din sticlă 412 de metri înălțime.

Fotolia 14897113 Subscription Monthly M chicago

7. Taxiul pe apă (Chicago Water Taxi)
O cursă pe râul Chicago costă între 3 și 8 dolari, în funcție de rută – sunt șase la număr. Râul este unul dintre puținele din lume al cărui curs a fost inversat. Lucrările de schimbare a sensului de curs au fost începute în 1887 (finalizate în 1900) din cauza unor fenomene naturale extreme ce amenințau resursele de apă ale orașului. Sistemul atât de performant care aduce apă din Lacul Michigan prin Chicago și o varsă apoi în Mississippi a fost numit „Monumentul mileniului în inginerie civilă”. Așadar, o plimbare cu taxiul pe apă devine, pe lângă o modalitate de a cunoaște orașul dintr-o nouă perspectivă, și una foarte educativă.

green mill vanf

8. Green Mill
Barul e faimos pentru clienții săi fideli, dintre care, cel mai faimos, este Al Capone și anturajul său, în timpul anilor ’20. Azi, după ce a trecut printr-o renovare în anii ’80, barul este cunoscut drept unul dintre cele mai bune baruri pentru concerte. Se merge cât mai devreme, pentru a asigurarea unui loc bun, cu vedere la scena pe care urcă cântăreți de jazz importanți.

hancock observatory hibino

9. 360 CHICAGO (Centrul John Hancock)
Unul dintre aspectele cele mai apreciate la metropola americană este orizontul creat de zgârie-nori. Se spune că cel mai bun loc de unde acesta poate fi admirat e platforma de observare 360 CHICAGO, cunoscută în trecut drept Centrul John Hancock. Se află la 305 de metri deasupra orașului, cu vedere directă spre zona Magnificent Mile. Cu ajutorul panourilor interactive, vom descoperi istoria fiecărui punct pe care îl zărim.

Fotolia 74182473 Subscription Monthly M Water towers in Chicago

10. Turnul de apă (Old Water Tower)
A fost construit în 1869, după un proiect semnat de arhitectul William W. Boyington, din blocuri de calcar în stil neogotic, ceea ce îl face să semene cu arhitectura europeană, în special castelele. Are o înălțime de 47 de metri, ceea ce la vremea respectivă îl transforma într-o clădire impunătoare. Azi, înconjurat de zgârie-nori, pare o mică bijuterie arhitecturală, prin contrast. Turnul de apă și stația de pompare din apropiere sunt singurele două clădiri care au supraviețuit marelui incendiu din 1781 care au distrus cea mai mare parte din oraș.

Fotolia 83694241 Subscription Monthly M riverbank chicago

11. Faleza din Chicago (Chicago Riverwalk)
O plimbare pe faleză este obligatorie atunci când vizităm Chicago. Ne vom bucura de priveliști impresionante oferite de arhitectura orașului, la fel cum ne putem relaxa la cafenele și restaurante. Poate fi vizitată atât la pas, cât și cu taxiul pe apă, cum povesteam mai sus.

music box jvoves

12. Music Box
E recomandat celor care apreciază altfel de filme decât cele de Hollywood. Cinema-ul cu două săli proiectează cele mai recente filme de artă, filme apreciate în cinematografia internațională, dar și documentare. Cele mai interesante sunt proiecțiile urmate de sesiune de Q&A, când rezigori faimoși sosesc aici pentru discuții cu publicul.

Fotolia 3834787 Subscription Monthly M Michigan Avenue chicago

13. Michigan Avenue și Magnificent Mile
Michigan Avenue e unul dintre cele mai cunoscute bulevarde americane, de multe ori personaj în filme. Magnificent Mile este o zonă a bulevardului unde se află un număr mare de galerii, buticuri și magazine de lux. La capitolul obiective culturale, vom descoperi în zonă Centrul John Hancock, despre care aminteam mai sus, clădirea Wrigley și Tribune Tower.

AdlerSkylView

14. Planetariul Adler (Adler Planetarium)
Centrul dedicat cosmosului e unul dintre cele mai importante din America, dovadă stă faptul că aici se adună numeroși cercetători. Una dintre principalele atracții ale planetariului sunt tururile virtuale prin Univers în Sky Theater, despre care se spune că asigură cea mai mare calitate experienței de realitate virtuală dintre câte există.  Sunt grupate în funcție de temă, de la Universul cunoscut la cel necunoscut și felul în care omenirea a interacționat cu fiecare. Cea mai recentă expoziție se numește Mission Moon și include capsula Gemini 12, dar și istoria timpurie a oamenilor în spațiu. Intrarea e 25 dolari pentru adulți și 20  de dolari pentru copii.

Fotolia 37338064 Subscription Monthly M grant park chicago

15. Parcul Grant (Grant Park)
E numit „grădina din față a Chicago-ului” și ocupă 1.29 kilometri pătrați, fiind și una dintre cele mai mari suprafețe verzi din oraș. Aici se află Parcul Millennium, Fântâna Buckingham, Institutul de Artă și Museum Campus (spațiul cu cele mai multe muzee la un loc). Vara, parcul e locul unde se organizează festivaluri importante, cum e Lollapalooza, Blues Fest și Taste of Chicago. Fântâna Buckingham e una dintre cele mai mari fântâni arteziene din lume. Se laudă cu 134 de sisteme care ridică apa în jeturi cu 45 de metri înălțime în cadrul unei coregrafii ce durează 20 de minute ce are loc la fiecare oră între 9 și 22:35.

Bilete de avion spre Chicago, aici.  Până atunci, spuneți-ne, pe care dintre aceste locuri visați să-l vizitați? 🙂


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?