De multe ori ne-am uitat la poze fascinați și am zis că un astfel de peisaj nu poate exista în realitate, mereu ne spuneam: "sigur e Photoshop!". Totuși, lumea asta mare ascunde locații de vis, parcă desprinse din cărțile cu basme. Mai jos aveți o scurtă listă cu doar 10 minunății ale lumii în care trăim:

1. Tunelul Wisteria, Japonia

Tunelul Wisteria se află în Grădinile Kawachi Fuji Gardens din Kitakyushu, Japonia. Coroanele copacilor dau naștere tunelului, iar florile diferit colorate atârnă de-alungul acestuia.

 

110

2. Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este o parte a coastei regiunii Liguria din Italia. Terasele construite pe terenul accidentat sunt o atracție turistică populară.

 

210

3. Hotelul La Montaña Mágica, Chile

Hotelul Magic Mountain este exact ceea ce  vă gândiți că este. Este un hotel sub forma unui munte prin vârful căruia se revarsă apă. Este situat în Huilo Huilo, o rezervația naturală privată în regiunea Los Rios din Chile.

 

34

4. Pădurea cu copaci îndoiți (Crooked Forest), Polonia

Pădurea cu copaci îndoiți este situat chiar în afara orașului Nowe Czarnowo, Pomerania de Vest, Polonia. Pădurea conține aproximativ 400 de pini cu trunchiuri îndoite. Copacii au fost plantați în 1939, dar de ce au crescut așa nu știe nimeni.

 

44

5. Tunelul Dragostei, Ucraina

Copacii uriași înconjoară acest vechi tunel destinat trenurilor în Kleven, Ucraina. Acest loc magic este numit “Tunelul Dragostei” de către localnici, deoarece este des vizitat de cupluri.

 

55

6. Laguna Albastră, Islanda (Blue Lagoon Hot Springs)

Laguna Albastră este, cu certitudine, marea atracție a Islandei. Laguna este încălzită natural primăvara, datorit activitații vulcanice din insulă. Primăverile, aici, sunt deosebit de frumoase, cu zăpadă și apă fierbinte pentru bălăceală.

 

65

7. Canionul de gheașă, Groenlanda

Canionul Groenlandei a fost sculptat astfel prin topirea ghețarilor, iar adâncimea lor este de 150 m.

 

73

8. Piramida Ball, Oceanul Pacific

Aceasta este cea mai înaltă așezare sub formă de piramidă de pe mare. Piramida este, de fapt, rămășița unui vulcan format cu aproximativ 7 milioane de ani în urmă. Formațiunea are o înălțime de 562 de metri și este situată la sud-est de Insula Lord Howe, în Oceanul Pacific.

 

82

9. Marea Barieră de Corali, Australia

Marea Barieră de Corali este cel mai mare recif de corali din lume. Este situat în Marea de Corali, Queensland, Australia. E atât de mare, încăt poate fi văzut și din spațiu. Reciful este o destinație foarte populară pentru scafandri și turisti.

 

94

10. Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc național din sud-estul Europei și cel mai mare parc din Croația. Parcul este plin de verdeață, lagune frumoase și cascade uimitoare.

 

101

 Sursa: 1


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?