Asia este cu adevărat surprinzătoare, dar cele mai interesante destinaţii turistice trebuie vizitate în sezonul de vârf. Aici aveţi parte de mâncăruri spectaculoase şi sănătoase, peisaje parcă rupte din poveşti şi cultura total diferită de ceea cu care suntem noi obişnuiţi.

Bali, Indonezia

În arhipelagul indonezian se găsesc peste 17.000 de insule. Una dintre cele 17.000 este Bali. Este bine cunoscut faptul că insula a devenit una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice de pe întregul glob, dar puteţi vizita, de asemenea, şi alte insule.

 

bali 11

 

bali2

Bali mai este numit şi Paradisul Zeilor pentru că aici sunt multe temple pentru rugăciuni. În plus, în Bali se celebrează multe ceremonii religioase ale hinduşilor. Arta, plajele, peisajele, centrele comerciale, cultura, viaţa de noapte îţi vor crea o impresie diferită faţă de cea cu care ai pornit la drum. Pe insulă sunt foarte multe locuri ce merită vizitate, nu vei regreta dacă îţi vei petrece vacanţa pe insulă.

 

bali3

 

bali4

Phuket, Thailanda

Îţi doreşti o vacanţă de lux? Dacă da, cea mai bună alegere este să mergi în minunatul ţinut Phuket şi să te bucuri de paradisul natural. Această insulă superbă mai este cunoscută şi ca perla Mării Andaman.

 

p1

 

p2

Exotismul în Phuket, popular pentru insulele superbe cu resorturi de lux şi insule private, fac această zonă perfectă pentru turiştii care doresc un sejur de nota 10.

 

p3

 

p4

Nepal, Tibet

Nepal a devenit unul dintre cele mai căutate locuri de turiştii care vin în Asia, aici poţi să ai sejurul perfect. În Nepal, aventura poate fi emoţionanţă.

 

n11

Drumeţiile în Nepal sunt cea mai bună variantă de a explora ţinuturile. Vei descoperi Munţii Himalaya şi vei simţi din abundenţă cultura nepaleză. Acest loc minunat oferă numeroase aventuri pentru recreere. Vârfurile munţilor tapate cu zăpadă, padurile inlocuite de tufărişuri foarte dese de rododendron alpin, traseele înguste, lacurile cristaline, cascadele, râurile sălbatice şi, de asemenea, tradiţia unică a comunităţii din Nepal fac ca această destinaţie să fie una dintre cele mai căutate destinaţii de pe glob.

 

n2

Cascadele din Nepal sunt extraordinare şi trebuie neapărat văzute, niciodată nu o să vezi ceva mai frumos. Hyatung este cea mai înaltă cascadă din Nepal şi se află în Taplejung, iar cea mai frumoasă cascadă este Cascada Rupse, în Tatopani.

 

n3

 

n4

Oraşul antic Xian, China

China este într-adevăr un loc minunat, plin de atracţii istorice vechi, aici poţi să găseşti o mulţime de locuri ce merită sa fie vizitate.  Nu există niciun alt loc care să aibă locuri atât de minunate de vizitat, cum ar fi Marele Zid Chinezesc sau destinaţiile antice unde trăiau călugării cu mulţi ani în urmă.

 

x1

Xian este cea principalul oraş a celor 13 dinastii din China, fapt pentru care oraşul trebuia protejat. Astfel, oraşul a fost înconjurat de un zid masiv, cvasi-impenetrabil. Zidul este probabil cel mai mare şi complet sistem de apărare care a supravieţuit intact până astăzi.

 

x2

 

x3

Xian a fost, de asemenea, punctul de pornire pe Drumul mătăsii, care ducea din China în Europa.

 

x4

Agra, India

Există câteva locuri de top în India care pot să te facă să rămâi fără cuvinte. Unul dintre locurile care îţi vor oferi experienţe de neuitat este Agra. Dacă eşti atras de aspectele romantice ale istoriei, vei fi impresionat de Taj Mahal. Acesta este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

 

i1

 

i2

Clădirea a fost construită de împăratul Shah pentru soţua sa, Mumtaz Mahal şi au fost necesari 20 de ani pentru a finalize construcţia. Taj Mahal este înfrumuseţat cu modele florare. Povestea de dragoste dintre cei doi este cunoscută în întreaga lume, acesta este şi motivul pentru care a devenit unul dintre cele mai vizitate atracţii turistice.

 

i3

 

i4

Sursa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?