hero citybreak122022.jpg

Unii dintre noi ȋşi organizează călătoriile cu mult înainte, ȋn timp ce alţii preferă călătoriile spontane. Dacă te numeri printre primii, cu siguranță petreci mult timp căutând bilete de avion ieftine. Când poți găsi cele mai ieftine zboruri? Am analizat date din ultimele luni și putem să ȋţi sugerăm când merită să mergi ȋntr-o scurtă călătorie în cele mai populare orașe europene.

Calendarul călătoriilor

Excursiile de câteva zile în orașe europene devin din ce în ce mai populare. În doar 2-3 zile poți vedea cele mai importante monumente, poți profita de atracțiile locale, gusta specialitățile culinare și poți lua o pauză de la rutina zilnică. City break-urile au încă un avantaj important: prețul. Dacă îţi organizezi călătoria cu mult timp înainte, zborul, cazarea, biletele de intrare și mesele pot costa ȋmpreună mai puțin de 500-600 de euro.

Cele mai populare destinații pentru un city break ȋn Europa sunt: Roma, Paris, Londra, Barcelona și Atena. Vezi ȋn continuare când merită să rezervi cazarea şi să cumperi biletele de avion către aceste oraşe.

Odată ce ai ales destinația și data următoarei călătorii, poți seta o alertă de preț eSky şi noi te vom anunța când vor fi puse în vânzare bilete de avion la prețuri atractive.

Tânără savurând micul dejun în Roma © iStock

Paris, oraşul luminilor

Capitala Franței este un loc îndrăgit de artiști, fani ai modei și cupluri îndrăgostite din întreaga lume. Un sejur la Paris nu este complet fără a vedea Turnul Eiffel și a te plimba pe Champs Elysées. Dacă bugetul îți permite, poți vizita și cabaretul legendar Moulin Rouge şi probabil cel mai faimos muzeu din Europa – Louvre. Parisul poate însemna și un pahar de vin băut încet. Descoperă 5 cafenele pariziene în care vei simți atmosfera franceză și vei păși pe urmele poeților, muzicienilor sau actorilor din filme cult.

City break în Paris © Martyna Górna

Când să zbori la Paris? Poți cumpăra cele mai ieftine bilete în ianuarie, februarie (cu excepția Zilei Îndrăgostiților) și martie. Prețul mediu al unui bilet ȋn aceeaşi perioadă din 2022 a fost de 144 euro. Un city break la Paris în timpul primăverii este, de asemenea, o idee bună. În al doilea trimestru din 2022, prețul mediu al unui bilet de avion spre capitala Franței a fost de 196 euro.

Londra – ȋn vizită la rege

După un mic dejun englezesc tradițional cu ouă, șuncă și fasole, poți porni într-un tur de vizitare a obiectivelor turistice. Una dintre cele mai importante atracții ale capitalei britanice este Palatul Buckingham, unde locuiește regele Charles al III-lea. În timpul unui city break la Londra poți admira multe dintre atracțiile și simbolurile orașului gratis, din celebrul autobuz cu etaj. Vorbim aici despre London Eye, Big Ben sau Tower Bridge. De asemenea, este important de ştiut că ȋn Londra intrarea la multe dintre muzee este gratuită – iată TOP 5 muzee londoneze care merită vizitate. Ai nevoie de o clipă de relaxare? Mergi ȋn Hyde Park!

City break în Londra © iStock

Când este cel mai bun moment pentru a zbura spre Londra? Și în acest caz, al doilea sau ultimul trimestru din an va fi o alegere excelentă. Prețul mediu pentru un bilet de avion în octombrie, noiembrie și decembrie 2022 a fost de numai 137 de euro, în timp ce în aprilie, iunie și iulie – 103 euro.

Barcelona: artă, tapas și fotbal

Capitala Cataluniei este plină de viață pe tot parcursul anului. Aici poţi petrece clipe minunate degustând mai multe variante de tapas ȋn barurile locale. Iubitorii de artă vor fi cu siguranță încântați de La Sagrada Familia, de Muzeul Picasso sau vor merge într-o călătorie pe urmele lui Antoni Gaudi, vizitând, de exemplu, Parcul Guell. În Barcelona se află și unele dintre cele mai renumite buticuri de modă, plaje și un parc de distracții. Îţi place să faci fotografii? Citeşte articolul nostru despre cele 5 locuri din Barcelona pe care nu trebuie să le ratezi pentru fotografii!

Femeie pozând în fața Sagrada Familia, Barcelona © iStock

Barcelona în luna octombrie? Este o alegere bună! Biletele de avion în octombrie, noiembrie și decembrie 2022 au costat în medie 208 euro, iar la pachet vine şi vremea frumoasă. O opțiune și mai ieftină este de a călători chiar la ȋnceputul anului. Ianuarie, februarie și martie 2022 au fost perioadele în care prețul mediu al biletelor de avion a fost de 157 de euro.

Roma, la dolce vita în Cetatea Eternă

Roma ȋnseamnă, mai presus de toate, monumente care îți taie respirația, iar exemplele perfecte sunt Colosseumul sau Forumul Roman. Când vizitezi capitala Italiei, asigură-te că nu ratezi Vaticanul. Cele mai populare locuri pentru relaxare sunt Piazza Navona și Treptele Spaniole, deși acestea sunt doar câteva dintre opţiuni. În restul timpului, gustă delicatesele italiene şi citeşte ce merită să încerci în timpul unui city break culinar la Roma. Vrei să te simți ca un star? Mergi ȋntr-o călătorie pe urmele vedetelor de cinema!

Cuplu în fața Colosseumului, Roma © iStock

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Dacă mergi cu avionul, vei găsi zboruri ieftine ȋn primele luni ale anului. În 2022, prețul mediu al biletelor în primul trimestru a fost de 80 de euro. Capitala Italiei în aprilie, mai și iunie este, de asemenea, o idee bună. Te așteaptă temperaturi moderate, soare și bilete care costă, în medie, 129 de euro.

Atena, orașul contrastelor

Capitala Greciei nu este doar un oraș plin de monumente antice, ci și o metropolă modernă. În timpul vizitei ȋn Atena merită să vezi, printre altele, Stadionul Panathenaic (construit din marmură), Teatrul lui Dionysos și Arcada lui Hadrian. Cea mai importantă atracție a Atenei este, bineînțeles, Acropole şi este bine de ştiut că există zile ȋn care o poți vizita gratuit. Citeşte despre atracțiile gratuite din Atena ca să descoperi colțuri interesante ale orașului. Preferi o versiune mai modernă a capitalei? Îţi recomandăm zona străzii Ermou, un bulevard comercial plină de viață.

Femeie în vizită la Acropole, Atena © iStock

Un zbor ieftin spre Atena presupune să-ţi planifici călătoria la începutul anului, la sfârșitul toamnei sau iarna. În primul caz, prețul mediu pentru un bilet de avion în 2022 a fost de aproximativ 98 de euro. Un zbor spre Atena în octombrie, noiembrie și decembrie a costat în medie 136 de euro.


O scurtă călătorie într-o capitală europeană poate însemna câteva zile intense sau o pauză de relaxare. Cu toate acestea, indiferent de numărul zilelor de vacanţă, merită să-ţi organizezi călătoria din timp. Ca rezultat, vei beneficia de zboruri și cazare mai ieftine, iar banii economisiți îi vei putea cheltui pe… un alt city break. Călătoriile nu sunt niciodată de ajuns!


Instagram

Cauți un anumit loc?