Imaginează-ţi că pedalezi printre plantațiile verzi de măslini. Ajungi la plajă, iar marea cristalină se întinde în fața ta alături de zgomotul blând ale conversațiilor, mirosul de ouzo și al fructelor de mare pe grătar. Nu-ţi face griji, nu ai ajuns încă în rai, dar eşti aproape. Bine ai venit pe insula paradisiacă Kos!

Această oază de verdeață din Marea Egee este cea mai liniștită dintre insulele grecești. Datorită vegetației luxuriante care creşte acolo, este privită uneori ca o grădină plutitoare. Terenul său mai puţin muntos o fac perfectă pentru plimbări cu bicicleta care pot fi urmate de relaxare pe malul mării. Descoperă în continuare cele mai frumoase 5 plaje din Kos la care poți ajunge pe două roți.

View of one of the Kos' lagoons © shutterstock
View of one of the Kos’ lagoons © shutterstock

Plaja Psalidi – relaxare cu vedere la Turcia

În apropiere de orașul Kos se află plaja Psalidi, la aproximativ 6 km de capitala insulei. Poți ajunge uşor la ea cu bicicleta, pedalând la umbra platanilor și a palmierilor. După ce te întinzi pe plajă, ochii ȋţi vor fi atrași de apele limpezi ale Mării Egee, de priveliștea întregii coaste a insulei Kos, a munților din jur și a Turciei. Poți închiria șezlonguri și umbrele și te poţi relaxa ȋn voie. Psalidi este mai puțin aglomerată și mai liniștită decât plajele din Kos deoarece se află în afara orașului.

În zonă există numeroase taverne și baruri care servesc preparate din bucătăria locală. După o zi petrecută pe plajă, poţi vizita sanctuarul animalelor sălbatice aflat în apropiere, care este o adevărată oază de verdeaţă. Acolo vei vedea fistic, stufăriș și multe feluri de plante de mlaștină. Există, totodată, o lagună și dune de nisip. Nenumăratele specii de păsări – pescăruși, heroni și cormorani – te vor ȋncânta cu sunetele lor.

Evaluarea plajei pe Google Maps: 5/5

Sunbeds on Tigaki beach © shutterstock
Sunbeds on Tigaki beach © shutterstock

Plaja Tigaki – apusuri de soare magice

Această plajă ȋntinsă, scăldată de apele calme ale Mării Egee, se află la aproximativ 11 km de orașul Kos. Există două trasee de ciclism din care poți alege. Primul te duce direct la plajă de-a lungul coastei. Terenul plat ȋţi permite să admiri ȋn voie priveliştea mării. Al doilea traseu este puțin mai lung şi trece prin satele Asfendiou și Zipari. Vei vedea cu ochii tăi sate grecești autentice ȋn care peisajele verzi pitorești se ȋmbină cu stilul de viață calm al localnicilor.

Un drum plin de flori și vegetaţie te va duce la plaja Tigaki. După ce cobori spre mare, vei găsi nisip alb și moale, șezlonguri și umbrele, taverne și pub-uri. Într-un cuvânt: vei avea condiții ideale pentru a face plajă și a înota fără stres. Îţi recomandăm să rămâi aici până seara. Vei vedea cel mai frumos apus de soare din Kos, pe care îl poți admira cu un pahar de vin în mână.

Evaluarea plajei pe Google Maps: 4.5/5

Sunset at Magic Beach © iStock
Sunset at Magic Beach © iStock

Plaja Polemi (Plaja Magică) – o plajă sălbatică printre copaci

Această plajă nu este la fel de accesibilă ca celelalte două, dar merită cu siguranță. Efortul unei plimbări de 30 de kilometri cu bicicleta este răsplătit cu priveliști ca de pe cărţile poştale. Aceasta este una dintre puținele astfel de plaje din Kos. Nisip auriu, ape azurii, liniște și pace – ce ți-ai putea dori mai mult? Nu există clădiri în jurul plajei pentru că este cu adevărat sălbatică. Nu e de mirare că aici poți întâlni nudiști și, cine știe – poate încerci chiar și tu să faci plajă au naturel?

Un păun se plimbă adesea pe lângă plajă și este fericit să pozeze cu turiștii. În drum spre plaja Polemi te poți opri în satele din jur ca să ȋncerci delicatesele locale. O plimbare cu bicicleta ȋţi va permite să admiri peisajele paradisiace ale acestei insule grecești care se laudă cu o vegetaţie de neegalat. La intrarea pe plajă poți vedea că locul este într-adevăr un tărâm al laptelui și al mierii pentru că poţi cumpăra miere grecească autentică.

Evaluarea plajei pe Google Maps: 4.7/5

Agios Stefanos © shutterstock
Agios Stefanos © shutterstock

Plaja Agios Stefanos – spre mare printre flori

Aproape la celălalt capăt al insulei, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de orașul Kos, o adevărată bijuterie este ascunsă printre stânci – plaja Agios Stefanos. Pe drumul spre plajă poți vizita ruinele Bazilicii Sf. Ștefan din secolul al V-lea. Orașul în sine este plin de verdeață și flori.

Plaja nu este doar pentru relaxare, plajă și înot. Te va uimi, totodată, peisajul – de pe mal poți vedea insulița Kastri din apropiere şi castelul său părăsit. Poți chiar să închiriezi o barcă cu pedale și să mergi acolo – sau, dacă ai suficient curaj, să înoți! În apă există mini recife de corali.

Evaluarea plajei pe Google Maps: 4.6/5

Lambi beach on Kos © shutterstock
Lambi beach on Kos © shutterstock

Plaja Lambi – Relaxează-te în inima orașului

Aceasta este una dintre plajele din orașul Kos. Poți ajunge aici cu bicicleta de-a lungul promenadei, iar plaja în sine este plată. Poți face plimbarea seara sau dimineața, în razele soarelui care răsare. Apele turcoaz sunt perfecte pentru baie, iar ȋn zonă există multe taverne și baruri. Te poți relaxa, poți mânca fructe de mare sau privi apusul cu un pahar de ouzo în mână.

De pe plaja Lambi ai o priveliște frumoasă și relaxantă la Marea Egee, la munții verzi și la coasta înconjurătoare. Într-o zi senină poți vedea și insulele Pserimos și Kalymnos, aflate în apropiere. După apusul soarelui, plaja ȋşi trăieşte viața de noapte. Insula verde nu este doar un peisaj frumos, ci și un loc de distracţie.

Evaluarea plajei pe Google Maps: 4.4/5

View of Aegean Sea © shutterstock
View of Aegean Sea © shutterstock

Relaxează-te în Kos și (nu) pretinde că eşti din oraş

Kos are multe plaje frumoase. Atunci când explorezi insula cu bicicleta, vei întâlni cu siguranță plaje mai puțin populare sau chiar coaste destul de sălbatice, vei descoperi cultura greacă și vei vedea cu ochii tăi de ce Kos este numit grădina plutitoare a Mării Egee.

Poți să-ţi organizezi pe cont propriu excursia în cea mai verde dintre insulele grecești sau să apelezi la serviciile unei agenții de turism. În Kos poți combina o vacanţă activă cu relaxarea. Peisajele extraordinare ale insulei ȋţi vor rămâne în memorie mult timp și te vor face să-ţi doreşti să te ȋntorci.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?