Artistul tău preferat nu a anunțat încă un concert în România? Biletele s-au vândut prea repede? Sau poate vrei să-ți urmezi trupa preferată în turneu și să descoperi locuri noi pe parcurs? Concertele și festivalurile sunt ocazia perfectă pentru a călători - atât în Europa, cât și în jurul lumii. Am pregătit pentru tine 5 destinaţii ȋn care tema principală a călătoriei va fi un eveniment muzical: Concerte la care să mergi în 2023.

Călătoria pentru un concert este oportunitatea ideală să vizitezi locuri noi şi să cunoşti oameni cu pasiuni similare. În plus, vei experimenta emoţia şi bucuria de a-i vedea şi asculta live pe artiştii tăi preferaţi. Citeşte ȋn continuare sugestiile noastre şi planifică un city break sau o vacanţă mai lungă ȋn timpul căreia vei lua parte la un festival sau concert care ȋţi reȋncărca bateriile.

5. The Weeknd în Varșovia

O altă sugestie de pachet city break şi concert este în Polonia. Propunerea noastră este pentru iubitorii de pop și R&B – The Weeknd pe Stadionul Național din Varșovia, pe 9 august. After Hours til Dawn Tour este cel de-al șaptelea turneu al artistului canadian, de această dată promovând cel de-al patrulea și al cincilea album de studio. Cu hituri precum „Blinding Lights”, „Starboy” sau „I Feel it Coming”, concertul va fi cu siguranță un succes.

Concerte la care trebuie să ajungi în 2023
Concerte la care trebuie să ajungi în 2023  © shutterstock

Ce să vezi în Varșovia înainte de concert? Evenimentul are loc miercuri, dar ar fi bine să ajungi cu o zi înainte. Marțea este ziua în care intrarea la muzeele și galeriile din capitală este gratuită. Atunci merită să vizitezi Muzeul Național sau Galeria de Artă Zachęta. În Łazienki Królewskie poţi lua o pauză de la agitația orașului, înconjurându-te de natură și arhitectura frumoasă. Dacă vei călători cu întreaga familie, Centrul de Știință Copernicus este un loc unde cu siguranță nu vă veți plictisi.

4. Festivalul Sziget din Budapesta

Un concert al unui singur artist sau trupă nu este de ajuns? Unul dintre cele mai mari festivaluri din ȋntreaga Europă – Sziget Festival – este o ofertă de nerefuzat pentru fanii muzicii alternative. Evenimentul are loc între 10 și 15 august în capitala Ungariei. Deși organizatorii au anunțat doar o mică parte din artiștii care vor urca pe numeroasele scene de la Sziget, lineup-ul pare deja promițător. Billie Eilish, Imagine Dragons, Yungblud, Foals, Moderat, Nothing But Thieves şi, probabil, Florence + The Machine. Iar acesta este doar începutul…

© iStock

Datorită locației, Sziget este o ocazie ideală pentru a explora Budapesta. Unul dintre locurile pe care pur și simplu trebuie să le vezi este clădirea parlamentului – probabil cel mai popular simbol nu doar al capitalei, ci și al întregii Ungarii. Podul cu lanțuri care leagă cele două maluri ale Dunării, Băile Szechenyi, Băile Gellert sau Castelul Regal cu Bastionul Pescarilor sunt puncte care merită cu siguranță incluse în itinerariu.

3. Red Hot Chili Peppers în Viena

Dacă unul dintre genurile tale muzicale preferate este rockul, atunci măcar o dată în viață trebuie să mergi la un concert Red Hot Chili Peppers. Trupa are artişti excepționali deveniţi legende. Vocea lui Anthony Kiedis, chitara lui John Frusciante, Flea la bas și tobele lui Chad Smith sună mult mai bine live decât pe discuri – mai ales dacă luăm în considerare numeroasele solo-uri și improvizațiile interesante care au loc pe scenă. Spectacolele lor uluitoare sunt o doză extraordinară de energie pozitivă.

Mulțime la un concert
Mulțime la un concert © Shutterstock

Red Hot Chili Peppers își va începe turneul european în iunie 2023 şi vor fi ȋnsoţiţi la concertul de la Viena de Iggy Pop, un simbol punk-rock, și tânăra artistă King Princess. Concertul care va avea loc vineri, 14 iulie, pe stadionul Ernst Happel este o ocazie excelentă de a prelungi weekendul și de a te bucura de un city break. După concert poţi vizita muzeele și galeriile de artă, precum Belvedere și Muzeul de Istorie a Artei. Plimbările vor avea fundalul arhitecturii vieneze ȋncântătoare și al artei stradale interesante. Cu ocazia concertului Red Hot Chili Peppers, Viena ȋţi va rămâne cu siguranță în memorie pentru mult timp. Citeşte un articol despre latura artistică a capitalei austriece.

2. Festivalul Mad Cool ȋn Madrid

Mad Cool, care va avea loc între 6 și 8 iulie în capitala spaniolă, este o doză de trei zile de muzică live a celor mai buni artiști reprezentând diverse genuri. Datorită diversităţii, oricine va găsi aici ceva interesant. Pe scenă vor urca vedete pop precum Sam Smith, Lizzo sau Years & Years ori rapperi ca Lil Nas X și Machine Gun Kelly. Din lineup mai fac parte Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, the 1975, Liam Gallagher și The Black Keys.

Grupa przyjaciół bawiąca się na festiwalu
© iStock

Madrid este un oraș vibrant, plin de cultură, istorie și tradiție. Cel mai frumos și, în același timp, cel mai mare parc din Madrid este El Retiro unde te poţi odihni departe de agitația orașului (și a festivalului!). În apropierea parcului vei găsi numeroase muzee care atrag fani ai artei din întreaga Europă, precum Muzeul Reina Sofía și Muzeul Prado. Merită, de asemenea, să vizitezi monumentele emblematice, cum ar fi Palatul Regal sau Arcul de Triumf. Vrei să afli mai multe? Citeşte articolul în care ȋţi sugerăm ce delicatese locale să încerci în timpul sejurului ȋn Madrid.

1. Adele ȋn Las Vegas

Ce zici de o vacanţă în SUA combinată cu show-ul lui Adele din Las Vegas? Unul dintre simbolurile pop ale momentului cântă pe scena Colosseum de la Caesars Palace la fiecare câteva zile până la sfârșitul lunii martie, garantând momente emoționante. Hituri precum „Easy On Me”, „Rolling in the Deep” sau „Someone Like You” vor răsuna de pe scenă, iar vocea puternică a lui Adele este impresionantă. Versurile ȋn care oricine se poate regăsi și ritmul ȋncântător al muzicii ei vor fi o plăcere la care merită să asişti live.

Caesars Palace ȋn Las Vegas
Caesars Palace ȋn Las Vegas © Michael M on Unsplash

Cum să-ți petreci restul timpul în Las Vegas? Concertul în sine are loc într-o locație unică. Caesars Palace este unul dintre ultimele locuri de modă veche din Vegas – aproape niciun cazinou nu îl poate egala în ceea ce privește atmosfera. Las Vegas Strip, cu hotelurile, cazinourile și restaurantele sale moderne merită, de asemenea, o vizită. Alte atracții interesante sunt fântâna Bellagio, grădinile de la Wynn Las Vegas sau spectacolele gratuite de circ. În timp ce Las Vegas este plin de atracții și divertisment, împrejurimile orașului oferă peisaje uimitoare – de la Red Rock Canyon la apa limpede a lacului Mead.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?