Capitala Cataloniei este alegerea perfectă pentru un city break de toamnă sau chiar de iarnă! Este imposibil să te plictisești aici, dar foarte ușor să iei parte la atmosfera generală de distracţie. Barcelona este o destinație ideală, mai ales pentru cei care ȋşi doresc să găsească cel mai bun cadru pentru fotografii. Ce locuri sunt la fel de interesante pe Instagram ca ȋn realitate? Descoperă-le ȋn continuare!

Barcelona este locul perfect pentru un city break din cel puțin 5 motive: ierni blânde, arhitectură fabuloasă, o cultură a tapasului extraordinară, zboruri ieftine și… frumusețe la tot pasul. Capitala Cataloniei este un paradis pentru fotografi și instagrammeri! Nu ştii de unde să ȋncepi? Iată cele mai instagramabile 5 locuri.

instaBarcelona1
Priveliște în Barcelona © iStock

Locuri instagramabile în Barcelona? Bunkers del Carmel!

La 257 m deasupra nivelului mării, în districtul Horta-Guinardó, vei găsi dealul Turó de la Rovira. Până de curând, locul era cunoscut doar de localnici, dar de când a apărut într-un film, a devenit cel mai instagramabil loc din Barcelona. Bunkers del Carmel, așa cum este numit adesea, oferă priveliști cu adevărat spectaculoase ale orașului, iar panorama este de 360º! De aici vei vedea Sagrada Familia, Montjuic și clădirile din Cartierul Gotic, marea și dealurile care înconjoară orașul, apusurile romantice și răsăritul plin de energie. Fostele buncăre din timpul Războiului Civil Spaniol sunt vizitate seara de mulțimi de turişti dornici să facă o poză cu orașul în fundal. Astăzi nu mai au tunuri antiaeriene, dar poți întâlni muzicieni cu chitare și tobe aproape în fiecare seară. Uneori petrecerile durează până în zori!

instaBarcelona2
O imagine perfectă pentru stories © iStock

Barcelona instagramabilă – La Boqueria

Culori, texturi şi forme care te amețesc? Le găsești doar la La Boqueria, pe Las Ramblas! Deși istoria acestui loc datează din secolul al XIII-lea, unul dintre cele mai vechi și mai faimoase bazaruri din Europa este și astăzi plin de viață. Nu doar tarabele încărcate din abundenţă cu fructe, condimente, legume, brânzeturi, carne, pește și fructe de mare vor arăta uimitor în fotografii. Structura din fontă a clădirii, recent restaurată, care a fost construită pe locul fostei piețe în 1840, arată, de asemenea, incredibil.

La Boqueria este un loc autentic, vizitat zilnic de locuitorii capitalei catalane. Mergi acolo dimineața pentru a vedea bunicii din Barcelona la cumpărături. Aceasta e o ocazie excelentă pentru a face fotografii. Construcția complexă a tarabelor oferă cadre interesante, iar delicatesele din numeroasele baruri tapas sunt un festin al gusturilor. Profită de ocazie pentru a cumpăra un prânz şi pentru a adăuga ȋncă un loc pe lista ta de Instagram.

instaBarcelona3
Supermarket în Barcelona © iStock

Un alt loc instagramabil ȋn Barcelona? Parc del Laberint d’Horta

Următoarea oprire poate că nu este un loc secret, dar parcul del Laberint d’Horta din Barcelona este încă puțin cunoscut. Este un refugiu minunat și liniștitor după aglomerația de la Las Ramblas sau Sagrada Familia. Cea mai veche grădină din oraș este considerată „fermecată” cu un motiv anume. Aici vei găsi un mare labirint printre arbuștii de chiparos de doi metri înălțime, bine tunși, dar și colțuri izolate printre vița de vie, fântâni, băncile cu priveliști fermecătoare și peluzele tunse uniform, perfecte pentru picnicuri.

Inițial a fost păstrată în stil neoclasic, cu un ușor accent italian, dar astăzi arată mai degrabă ca o grădină romantică. Intrarea în labirint, după cum ȋţi vor spune localnicii, este un moment bun să uiţi de toate gândurile care te frământă, iar fiecare traseu constă în ipoteze, teorii sau întrebări. Parcul se află pe locul fostei proprietăți a marchizilor Llupià, Poal și Alfarràs, care l-au însărcinat pe italianul Domenico Bagutti să proiecteze grădina. Când e cel mai bun moment să vizitezi labirintul? În timpul zilei, pentru că seara te poți întâlni cu criminalul din filmul „Parfumul: povestea unei crime”…

instaBarcelona4
Grădină în Barcelona © iStock

Locuri inedite în Barcelona – Käthe Wohlfahrt

Cum ar fi dacă ai putea simți atmosfera Crăciunului în mijlocul verii, la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei? Este posibil! La doar câteva minute de mers pe jos de Las Ramblas și în inima cartierului gotic, Barri Gòtic, vei găsi magazinul de Crăciun Käthe Wohlfahrt, deschis pe tot parcursul anului. În interiorul clădirii istorice, în fiecare zi a anului, funcționează pueblo de Navidad, un sat de Crăciun cu mii de decorațiuni, dulciuri și mici cadouri. Toată lumea își poate împlini aici visele de sărbători! Elementul distinctiv al magazinului este un brad de Crăciun înalt de 4,5 metri şi cu un vârf care ajunge până la tavan. Visezi la fotografii perfecte de Crăciun? Când vei face o pauză de la vizitarea obiectivelor turistice, tapasuri și plimbările prin piețele din Barcelona, mergi într-un paradis al Crăciunului deschis pe tot parcursul anului.

instaBarcelona5
Târg de Crăciun © iStock

Cele mai instagramabile locuri din Barcelona – Plaça Reial

Această piață este atât de frumoasă încât catalanii au numit-o piaţa regală. Elegantă, un pic exotică, intimă în ciuda dimensiunilor, mereu aglomerată și plină de viață, este un loc care trebuie vizitat în Barcelona. Piaţa nu doarme niciodată și te invită la un moment de răgaz. Nu doar turiștii vin aici, ci și localnicii care au o afecțiune specială pentru ea. În Plaça Reial, elemente precum fântâna, palmierii și… felinarele sunt încântătoare și extrem de fotogenice. Da, ai auzit bine! În această piață vei găsi două lampioane decorative, reprezentând prima dintre lucrările lui Gaudi comandate de oraș. Alte locuri legate de artist includ, printre altele, catedrala La Sagrada Familia, Casa Batllo, coloratul Parc Güell sau Casa Mila. Dar uită-te cu atenție în jur! Influenţa lui Gaudi poate fi găsită aproape peste tot în Barcelona.

instaBarcelona6
Terase în Barcelona © iStock

Câte zile ȋn Barcelona?

Acum ştii deja ce nu trebuie să ratezi ȋn Barcelona. Înainte de a cumpăra biletele de avion, gândeşte-te câte zile vei petrece într-un city break în superba capitală catalană. Vrei să o vizitezi rapid, de exemplu, cât aştepţi un zbor de legătură? Iată ce poţi vedea în Barcelona într-o singură zi, gata pentru fotografii extraordinare. În top se află, desigur, Sagrada Família a lui Gaudi, Parc Güell și Casa Mila, sau La Padrera, la care poți ajunge prin celebra stradă Passeig de Gracia. Dacă ai timp, vizitează portul pentru a vedea apusul. Ce să vezi în Barcelona în două zile? Bineînțeles, cele mai instagramabile locuri din lista noastră! Ce să vezi în Barcelona în patru zile? Pe lângă explorarea fără niciun plan a oraşului, fă-ţi timp să te plimbi pur şi simplu. Mergi pe prima stradă interesantă pe care o vezi, așează-te pe o bancă la ȋntâmplare, admiră fațadele de basm ale clădirilor și piețele pline de agitaţie, ȋncearcă gusturile locale şi bucură-te de o zi fericită fără să faci nimic special.

E timpul pentru un city break? Barcelona este o destinație ideală nu doar pentru cei care caută locuri instagramabile. Vezi ce are de oferit!Instagram

Cauți un anumit loc?