Pandemia de coronavirus a avut un impact semnificativ asupra turismului ȋn ȋntreaga lume. Cu toate că cele mai multe destinaţii exotice nu sunt disponibile cetăţenilor europeni pentru petrecerea vacanţei de iarnă, există totuşi câteva locuri calde şi ȋnsorite unde călătoriile sunt posibile şi aşteaptă să fie descoperite!

Wydmy Maspalomas na Gran Canarii © iStock
© iStock
Insulele Canare

Insulele Canare, cunoscute şi ca Insulele Fericiţilor, sunt printre cele mai populare destinaţii de vacanţă. Arhipelagul insulelor de origine vulcanică este situat lângă coasta de nord-vest a Africii. Vremea frumoasă şi condiţiile ideale de relaxare sunt incluse ȋn preţul biletului de avion. Pe Insulele Canare ne putem odihni, putem practica activităţi de recreere sau ȋncerca o bucătărie din altă lume. Fiecare dintre insulele turistice are altceva de oferit. Fuerteventura ne atrage cu plajele fabuloase şi condiţiile excelente de practicare a sporturilor acvatice. Gran Canaria este locul de care se vor ȋndrăgosti iubitorii de monumente. Districtul La Vegueta merită vizitat pentru Catedrala Sf. Ana. În Tenerife se vorbeşte cel mai mult despre vulcanul Teide şi parcul naţional, dar nu trebuie ratate plajele. Dintre toate insulele, Lanzarote are cel mai ȋntins peisaj vulcanic, ȋn timp ce La Palma, El Hierro şi La Gomera oferă linişte şi calm, dar şi numeroase poteci pentru biciclete şi drumeţii montane.

Pescante De Hermigua, La Gomera © Magda Uherek @uherek
© iStock

Ce trebuie să avem ȋn vedere ȋnainte de achiziţionarea unui bilet către Insulele Canare? Turiştilor le este solicitat să se testeze pentru COVID-19 ȋnainte de plecare şi să completeze o declaraţie de sănătate. Carantina nu este obligatorie, ȋnsă la aeroport se măsoară temperatura, iar turiştii cu simptome de coronavirus vor fi obligaţi să se autoizoleze. Purtarea măştii este obligatorie ȋn spaţiile publice.

 

Plaża na Dominikanie © iStock
© iStock
Republica Dominicană

Vacanţele ȋn Caraibe nu ȋnseamnă doar plaje desprinse din Rai şi proximitatea recifului de corali sau a palmierilor, ci şi monumente de neuitat. Următoarea noastră recomandare pentru vacanţa de iarnă 2021 este Republica Dominicană. Capitala Santo Domingo este un loc unic din punct de vedere istoric şi arhitectural, găsindu-se aici Basilica Santa Maria la Menor şi casa lui Diego Columbus. Republica Dominicană are numeroase rezervaţii naturale şi plantaţii de cacao. În Damajagua putem vedea cascade care ne lasă fără glas, iar entuziaştii activităţilor fizice pot urca pe cel mai ȋnalt munte din Caraibe – Pico Duarte. Insula Catalina aflată ȋn apropiere oferă cele mai bune condiţii pentru scufundări şi merită cu siguranţa vizitată.

Vacanţa dumneavoastră ȋn Republica Dominicană ȋnseamnă o călătorie fără carantină sau teste. Totuşi, turiştii trebuie să completeze o declaraţie de sănătate, iar la aeroport se pot efectua teste aleatorii ȋn timp ce măsurarea temperaturii este obligatorie. Măştile trebuie purtate tot timpul ȋn spaţiile publice.

 

 

 

Wybrzeże Zanzibaru © iStock
© iStock

 

Zanzibar

Vă doriţi o călătorie ȋn Tanzania? Itinerariul dumneavoastră trebuie să includă Zanzibar! Această parte a Africii este numită insula Paradisului pentru un motiv bine ȋntemeiat. Peisajele extraordinare şi vegetaţia diversă sunt ȋnsoţite de monumente unice care păstrează urmele multor culturi. Când mergeţi ȋn Zanzibar, trebuie să vizitaţi Stone Town – inclus ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO, muzeul care aduce aminte de perioada sclavagismului, să vedeţi diferitele plantaţii sau să treceţi prin Parcul Naţional Jozani Chwaka Bay unde veţi avea ocazia să vedeţi de aproape maimuţele Colobus. Zanzibar este totodată locul ideal de relaxare pe plajă şi de practicare a sporturilor acvatice. Încercaţi să „vă pierdeţi” pe străzile locului pentru a experimenta viaţa de localnic.

Graniţele Tanzaniei sunt deschise pentru turişti, iar zborurile către Zanzibar nu necesită carantină după sosire sau teste ȋnainte. La aeroport se fac controale pentru simptomele de coronavirus, iar purtarea măștii este recomandată. Turiştii sunt obligaţi să completeze o declaraţie de sănătate.

 

© iStock
Dubai

Acum este timpul pentru Emiratele Arabe Unite, mai exact pentru o călătorie ȋn Dubai – metropola care uimeşte prin bogăţie oriunde ne-am uita. Este locul ȋn care puteţi vedea cele mai scumpe hoteluri din lume, cele mai ȋnalte clădiri (inclusiv faimosul Burj Khalifa) sau o insulă artificială ȋn formă de palmier – Palm Jumeirah. Global Village Amusement & Theme Park sau show-ul fântânii arteziene de la Dubai Mall merită o atenţie specială. Dacă doriţi să cunoaşteţi o faţă diferită a locului, faceţi-vă timp să exploraţi districtul vechi al oraşului – Deira. Cel mai mare oraş al Emiratelor Arabe Unite are, bineȋnţeles, un număr mare de atracţii turistice, inclusiv plaje şi piscine, dar şi pieţe care vă atrag de departe cu mirosuri specifice.

 

Zborurile către Dubai ȋn timpul pandemiei sunt operate ȋn mod normal şi călătorilor nu le este solicitat să stea ȋn carantină. Înainte de călătorie trebuie să faceţi un test COVID-19, să completaţi o declaraţie de sănătate şi să achiziţionaţi o asigurare obligatorie. Măştile sunt necesare ȋn mijloacele de transport ȋn comun şi ȋn spaţiile publice.   

Relaks na Malediwach
© iStock
Maldive

Ultima noastră recomandare pentru o vacanţă de iarnă exotică este Maldive. Acest arhipelag de vis din Oceanul Indian garantează relaxarea maximă ȋntr-un peisaj nemaiȋntâlnit. Maldive este faimos pentru plajele cu nisip alb şi recifurile de corali. Este locul perfect să vă scufundaţi, să vă bronzaţi şi să luaţi o pauză de la responsabilităţile zilnice. Pentru a vă deplasa ȋn Maldive este recomandat să folosiţi bărci care vă pot duce pe oricare dintre insule, iar ȋn timpul călătoriei puteţi vedea delfini – a doua cea mai populară atracţie turistică ȋn zonă după scufundări. Cu toate că Maldive nu are multe monumente, dacă vreţi să vizitaţi, vă recomandăm capitala de mici dimensiuni – Male, unde veţi vedea moschee, palatul prezidențial, Parcul Sultanului şi Muzeul Naţional.

Carantina ȋn Maldive nu se aplică pentru turişti atâta vreme cât nu există simptome ale coronavirusului, ȋnsă ȋnainte de sosire este necesară efectuarea unui test COVID-19 şi completarea unei declaraţii de sănătate. Fiecare turist trebuie să prezinte dovada locului de cazare şi un bilet de ȋntoarcere ȋmpreună cu biletul de avion. În aeroport se măsoară temperatura, iar masca este obligatorie ȋn spaţiile publice ȋnchise.

 

Vizitarea locurilor exotice este posibilă ȋn timpul pandemiei, iar biletele de avion către destinaţii ȋndepărtate sunt mai accesibile ca oricând. Dacă v-aţi asigurat de sănătatea dumneavoastră şi doriţi să călătoriţi ȋntr-un loc cald şi ȋnsorit să vă reȋncărcaţi bateriile, nu mai aşteptaţi! Totuşi, nu uitaţi să verificaţi constant restricţiile şi să urmaţi regulile de siguranţă. Informaţii utile despre zboruri ȋn timpul pandemiei, regulile şi documentele necesare pot fi găsite pe o pagină dedicată

 

FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?