Greu de crezut, totuşi, că animalele nu sunt domesticite. De fapt, se crede că porcii au ajuns pe insulă odată cu vasele de marinari care au acostat aici, cu ani în urmă. Între timp, s-au înmulţit şi s-au sălbăticit, în sensul că nu mai depind de prezenţa omenească pentru a supravieţui. De altfel, nici nu le e greu să o ducă bine: vasele de croazieră care ajung adesea în această zonă lasă în urmă cantităţi însemnate de mâncare şi resturi, pe care purceii le acceptă fără să strâmbe din… rât.
Mai mult, atunci când zăresc vase de croazieră apropiindu-se de ţărm, adesea sar iute în apă şi înoată spre vapor, de parcă ar vrea să întâmpine turiştii. Recompensele sunt adesea generoase pentru că turiştii se dau în vânt după purceii acvatici – chiar dacă aceştia înoată spre ei din motive ceva mai…egoiste, pentru a primi ceva de mâncare.
Purceii vin din zonele învecinate plajei şi se bucură din plin de ceea ce are natura de oferit: plajă, soare, apă, iar din când în când, pauze de relaxare la umbră.
Cei care ajung pe această plajă nu sunt câtuşi de puţin intimidaţi de animale, care în timp au devenit foarte docile şi chiar prietenoase cu oamenii.
Fotograful american Jim Abernethy a reuşit să surprindă o întreagă familie de porci la plajă. Cei mai mici membri ai familiei pot înota fără griji în apele azurii ale oceanului, datorită poziţiei fericite a insulei, adăpostită de valurile mari printr-un perete natural de insule mai mici aflate împrejur. Astfel, furtunile tropicale ce au loc din timp în timp nu influenţează prea tare calmul apelor de pe Plaja Porcilor.