Al treilea oraș ca mărime din Europa oferă un spectru complet de atracții și este o destinație excelentă pentru un city break activ și plin de entuziasm. Londra are muzee de top, iar toamna este momentul perfect pentru o călătorie printre civilizațiile și culturile antice, precum și prin lumea fascinantă a plantelor şi animalelor. Toate acestea se regăsesc în galeriile destinate educaţiei din Londra şi pot fi descrise în mod obiectiv ca fiind printre cele mai bune din lume. În continuare vei afla care sunt muzeele din Londra care merită neapărat o vizită ȋn timpul unui city break de doar câteva zile.

Ce muzee merită vizitate în Londra?

În capitala engleză există peste 60 de muzee și locaţii cu expoziţii permanente. Acest lucru creează oportunități nelimitate pentru petrecerea inspirată a timpului, mai ales că vremea englezească este renumită ca fiind capricioasă, în special toamna. Oferta muzeelor londoneze este modernă și interactivă, adaptată din toate punctele de vedere spectatorilor de toate vârstele.

londonmuseum1pexels
© pexels

Cât costă intrarea la muzeele din Londra?

Este fenomenal faptul că, în epoca ȋn care profitul se află ȋn centrul tuturor activităţilor, intrarea la muzeele din Londra este gratuită. Ideea nu este nouă şi are o istorie îndelungată ȋn Londra. Informația este foarte importantă în contextul pregătirii bugetului de călătorie deoarece capitala engleză este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa.

British Museum

Muzeul emblematic al Bătrânului Continent. Este cel mai important muzeu britanic, care adăpostește 8 milioane de exponate din domenii precum artă, cultură, istorie și, pur și simplu, patrimoniul întregii omeniri. Marea inaugurare a British Museum a avut loc în urmă cu peste 250 de ani și a fost inspirată de donația către statul britanic a unei bogate colecții de bunuri adunate de Hans Sloane, un membru distins al Societății Regale. Cel mai interesant loc al muzeului este curtea reginei Elisabeta a II-a. Este o încăpere cu acoperiș de sticlă, fotografiată cu mare plăcere de turiști.

londonmuseum2unsplash
© unsplash

Ce vei vedea la British Museum?

La British Museum vei descoperi o lume fascinantă a civilizațiilor și imperiilor antice – Egipt, Roma și Grecia. Expozițiile muzeului acoperă cele mai importante perioade din istoria lumii. Există, totodată, mici moșteniri ale unor mari artişti precum schițe ale lui Rafael, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Pasionații de sculptură vor aprecia Elgin Marbles (marmurile antice ale Partenonului din Atena) sau faimoasa Piatră din Rosetta – un monument al literaturii egiptene antice. Lista exponatelor de clasă mondială este lungă, iar pe aceasta se află, printre altele, The Lindow Man, obiecte aparţinând mormintelor regale din Ur, mumii și sarcofage egiptene sau sculpturi care s-au aflat ȋn palatul din Nimrud.

O vizită la British Museum este un adevărat răsfăț pentru orice persoană curioasă să cunoască mai bine istoria lumii ȋn care trăieşte. Dacă vrei să vezi cea mai mare parte a exponatelor, ȋţi recomandăm să-ţi rezervi o zi ȋntreagă. Cu toate acestea, trebuie să ştii că cel mai probabil nu vei avea timp să vezi tot ce are de oferit muzeul. Nu uita că ȋn total adăpostește 8 milioane de exponate. Cât costă un bilet la British Museum? Intrarea este gratuită și nu este necesară o rezervare prealabilă. Numărul de persoane care doresc să viziteze muzeul este ȋntotdeauna mare, dar merită să aștepți la coadă pentru că este unul dintre cele mai interesante muzee din lume.

londonmuseum3unsplash
© unsplash

Muzeul de Istorie Naturală

Probabil cel mai strălucitor centru de expoziții de pe Exhibition Road din Londra, în South Kensington. Peste 70 de milioane de exponate valoroase din domenii precum paleontologie, botanică și entomologie. Este un muzeu complet interactiv, în care vizitatorii pot participa activ la cunoașterea lumii fascinante a naturii.

Ce vei vedea la Muzeul de Istorie Naturală din Londra?

În ce alt muzeu din lume poți observa de aproape scheletul unei balene albastre sau participa la o simulare de cutremur? În Muzeul de Istorie Naturală poţi vedea cu ochii tăi o secţiune dintr-un trunchi de sequoia cu un diametru de 6 metri. Modelul gigantic și complet interactiv al tiranozaurului te va uimi atât pe tine, cât şi pe copii. O plimbare printre scheletele dinozaurilor și mamuților, precum și printre fosilele atât de bine conservate, va fi ca o călătorie în timp, la începutul vieții pe Pământ.

La fel de interesantă este clădirea istorică în care sunt amplasate exponatele. Este o construcţie veche de peste 100 de ani, plină de mozaicuri, decorațiuni și meșteșuguri arhitecturale ale designerilor contemporani ai spațiului urban londonez. Pentru a explora pe deplin potențialul educațional al acestui loc merită să petreci minimum 4-5 ore.

Intrarea este gratuită

londonmuseum4unsplash
© unsplash

Muzeul de Ştiinţă

Un alt muzeu de top situat pe Exhibition Road. O călătorie foarte interesantă de-a lungul secolelor în căutarea celor mai importante realizări ale științei. De la motoarele cu abur, trecând prin noutățile militare din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, până la cucerirea spațiului.

Fiecare etaj al muzeului este un festival vizual şi senzorial separat. La subsol se află o grădină – un spațiu creativ pentru cei mici, plin de sunete, lumini, texturi și culori diferite. La parter se află galeria Making the Modern World (Crearea lumii moderne), care este o adevărată încântare dacă te pasionează locomotivele, avioanele, mașinile și alte invenții care au schimbat lumea. Tot la acest nivel poți observa de aproape modulul de coborâre al unei navei spațiale, cea care l-a adus pe astronautul Tim Peake de pe Stația Spațială Internațională pe Pământ. Tot acolo poți vedea cu ochii tăi o bucată reală de Lună. O simulare a unui fulger este un alt exemplu al descoperirii secretelor lumii științifice. Oricine este interesat de revoluția informațională va fi încântat de proiecțiile interactive de la etajul al doilea. Acolo se află o zonă dedicată dezvoltării tehnologiei de transmitere a datelor, de la telegraf până la smartphone-ul modern. Dacă un calcul ţi se pare interesant, nu trebuie să ratezi Winton Gallery, care aduce un omagiu mamei tuturor științelor – matematica. La etajul al treilea al Muzeului de Știință, în Flight Gallery, poți experimenta un zbor cu avionul Red Arrows și poți viziona un film pe un ecran care bate toate recordurile de mărime.

Intrarea este gratuită

londonmuseum5unsplash
© unsplash

Victoria and Albert Museum

Clădirea galeriei este situată în South Kensington, în apropiere de Muzeul de Știință și de cel de Istorie Naturală. Muzeul, cu o istorie de peste 100 de ani, găzduiește o colecție bogată de artă decorativă hindusă, chineză, coreeană, japoneză, islamică și europeană. Este cel mai mare muzeu de arte și meserii din Londra. Exponatele din muzeu sunt grupate în cinci categorii principale amplasate pe șapte etaje cu o suprafață totală de 51.000 m². Explorarea fiecărui etaj este o aventură fascinantă, deoarece patrimoniul adunat aici nu se referă doar la cultura engleză, ci la întreaga lume, datând de aproape 5.000 de ani. Astfel, vizitatorii pot admira exemplare remarcabile de porțelan chinezesc, opere ale culturilor din Asia de Est și sculpturi din perioada Renașterii și Baroc. În timpul turului, nu rata colecția de lucrări britanice dintre care merită o atenție deosebită operele lui John Constable.

Intrarea este gratuită

londonmuseum6istock
© iStock

Tate Modern

De departe cea mai cunoscută galerie de artă modernă din lume, mai des vizitată chiar și decât faimosul MoMA din New York sau Muzeul Reina Sofia din Madrid. Peste o sută de ani de istorie a artei pe scurt – de la modernismul începutului secolului al XX-lea până la cele mai îndrăznețe lucrări din epoca modernă. Merită să vizitezi acest loc pentru operele celor mai mari artiști ai secolului XX – Holzer, Warhol, Dali, Munch și Picasso. Colecția permanentă include 1.500 de exponate, precum sculptura emoționantă a lui Henry Moore și Ofelia lui John Everett Millais.

Expozițiile sunt amplasate în clădirea istorică a centralei electrice, care se încadrează perfect în atmosfera unui spațiu creativ alternativ. Expozițiile permanente sunt amplasate între etajele trei și cinci, iar cele temporare se află la etajul patru și în fosta sală a turbinelor, unde erau amplasate generatoarele de energie.

Zilnic sunt organizate opt tururi cu ghid gratuite de câte 45 de minute pentru a explora cele mai importante detalii ale expozițiilor. De asemenea, sunt disponibile ghiduri multimedia care îi prezintă pe artiști în timpul creării operelor lor.

Intrarea este gratuită

 


Instagram

Cauți un anumit loc?