Atunci când ajungi pe una dintre cele mai populare insule ale Greciei, trebuie să te asiguri că profiți de tot ce îți oferă acest loc. De aceea, este important să cunoști ce plaje în Lefkada sunt cele mai potrivite pentru tine. 

1. Plaje din Lefkada – TOP 10 destinații

Lefkada este un adevărat paradis pentru iubitorii de plajă, mare și destinații exotice. Situată în Grecia, aceasta face parte din arhipelagul insulelor Ionice, care include și Corfu, Kefalonia și Zakynthos. 

Cu o suprafață de aproximativ 302 de kilometri pătrați, Lefkada este cea de-a patra insulă ca mărime. Te vei bucura să descoperi o varietate de plaje frumoase în Lefkada, pe care merită să le vizitezi atunci când mergi în vacanță. Nu degeaba se numără printre acele locuri de vizitat în Grecia pe care nu trebuie să le ratezi. 

Iată TOP 10 plaje din Lefkada, fiecare având propriile sale caracteristici și un farmec aparte:

Plaja Porto Katsiki 

Dacă vei căuta plaje în Lefkada, harta îți va arăta cu siguranță Porto Katsiki. Este locul perfect pentru cei care își doresc o zi liniștită și relaxantă. Porto Katsiki este o plajă de nisip fin și ape cristaline, situată în sud-vestul insulei, destul de îndepărtată de orașul principal al insulei, Lefkada, dar merită efortul de a ajunge aici. Te vei bucura de o priveliște cu adevărat impresionantă, datorită apei turcoaz și stâncilor naturale. Este important să știi că dimineața, din cauza stâncilor înalte, soarele nu ajunge pe plajă decât după ora 10:00. După aceea însă, poți să închiriezi șezlong și umbrelă și să te bronzezi în voie, savurând băuturi revigorante. 

© iStock

Plaja Egremni

De la plaja Egremni la plaja Porto Katsiki faci aproximativ 25 de minute cu mașina. Egremni este o plajă cu nisip din Lefkada, cu priveliști superbe, aflată în partea de sud-vest a insulei. 

A fost desemnată una dintre cele mai bune plaje din Europa și se află în topul celor mai frumoase plaje din Lefkada.  Peisajul său deosebit este completat de stâncile impresionante care o înconjoară. Este o alternativă foarte bună atât pentru familii, cât și pentru cupluri tinere. Aici te poți bucura de soarele puternic, șezlonguri, umbreluțe și apă curată. Trebuie să știi că, din cauza popularității sale, poate deveni foarte aglomerată. 

Plaja Kathisma  

Este cunoscută și sub numele de „Mica Ibiza” a insulei. Acest lucru se datorează faptului că are un aer mai comercial, cu muzică peste tot și mulți vânzători ambulanți. Este situată în partea de vest a insulei, la aproximativ 15 km de oraș. Aici te poți bucura de nisipul fin și apa cristalină, perfectă atât pentru înot, cât și pentru sporturi nautice. Poți practica parașutismul, poți să închiriezi șezlonguri și umbrele sau să te relaxezi la barurile și restaurantele deschise mereu. 

Plaja Agios Ioannis  

Situată la doar 3 km de oraș, Agios Ioannis este una dintre acele plaje care îți oferă mixul ideal dintre adrenalină și relaxare. Aici poți practica o mulțime de sporturi nautice. Este o plajă destul de mare, astfel încât nu se simte niciodată aglomerată. Este populară în special pentru windsurfing și kitesurfing, datorită vânturilor constante. În schimb, nu este cea mai potrivită și pentru înot, valurile fiind destul de mari din cauza vântului. Totuși, dacă vrei să te bucuri de un peisaj spectaculos și exotic sau îți plac sporturile pe apă, aici este locul perfect pentru tine. 

© iStock

Plaja Pefkoulia 

Situată la aproximativ 12 km de orașul Lefkada, Pefkoulia  se numără printre plajele pentru copii ce merită vizitate. Este una dintre cele mai lungi plaje, cu o lungime de peste 3 km. Peisajul său este impresionant, cu stânci mari care o înconjoară. Are atât o parte amenajată cu șezlonguri și umbrele, cât și o parte neamenajată, pentru prosoape. Față de restul plajelor de pe coasta de vest, aceasta este chiar ușor accesibilă.

Plaja Milos 

Milos este o plajă cu nisip și pietriș, situată în partea de nord-est a insulei. Este liniștită și izolată, cu ape cristaline și un peisaj spectaculos. Situată la aproximativ 20 km de oraș, accesul este posibil foarte ușor cu mașina. Se află în TOP plaje de vizitat în Lefkada, datorită faptului că este un loc natural, nealterat de turiști. Fiind o plajă virgină, este locul perfect pentru relaxare. 

Plaja Agiofili 

Agiofili este, de asemenea, o plajă de nisip și pietriș, situată în partea de sud a insulei, la aproximativ 6 km de satul Vasiliki. Este o plajă mică și izolată, dar cu un peisaj spectaculos și ape cristaline. Accesul se poate face cu barca din Vasiliki. Găsești aici șezlonguri pentru închiriat, baruri și restaurante. Bărcile pleacă din oră în oră, iar ultima cursă de întoarcere adună turiștii de pe plajă la ora 19:00. Prețul dus-întors este de 5 euro de persoană.

Plaja Nidri

Nidri este o stațiune turistică din insula Lefkada, extrem de populară, cu propriile plaje superbe. Vis-a-vis de plaja Nidri sunt micile insule Heloni, Scorpio și Madouri. Are atât nisip, cât și pietriș și se numără printre plajele din Lefkada potrivite pentru copii, pentru că aici nu există valuri mari. Marea are culoarea smaraldului, găsești copaci naturali care fac umbră, un centru de sporturi nautice și multe alte facilități. 

© iStock

Plaja Gialos 

Situată în partea de nord a insulei, Mikros Gialos este o plajă mică, dar pitorească, cu un nisip fin și ape cristaline. Este o plajă liniștită, perfectă pentru relaxare, familii cu copii, dar și pentru scufundări. Este situată la aproximativ 30 km de orașul Lefkada. 

Plaja Amouso 

Dacă vrei să găsești cele mai frumoase plaje în Lefkada pentru familii cu copii, Amouso este una dintre ele. Găsești un restaurant pe plajă, dar și un cocktail bar. Este o plajă cu nisip fin, ușor accesibilă.

Așadar, pe insula Lefkada găsești plaje oriunde te uiți. Tot ce rămâne de făcut este să le descoperi și să te bucuri de vacanța în Lefkada și de experiența exotică a acestei insule.

2. Lefkada – plaje și obiective pe care nu trebuie să le ratezi

În funcție de hotelul unde te vei caza, poți primi o hartă cu plajele din Lefkada, însă găsești o mulțime de informații și online. Pe lângă plajele sale uimitoare, Lefkada are o varietate de atracții turistice care merită vizitate, inclusiv:

  • Castelul Agia Mavra: Un castel venețian situat la intrarea portului orașului. Acesta oferă o vedere panoramică asupra zonei și este o destinație populară pentru turiștii care doresc să afle mai multe despre istoria insulei.
  • Muzeul Folcloric: Situat în orașul Lefkada, acest muzeu oferă informații despre istoria și tradițiile insulei. Muzeul are o colecție impresionantă de obiecte tradiționale, inclusiv costume populare, ceramică, obiecte din lemn și multe altele.
  • Catedrala Sfântului Nicolae: O catedrală ortodoxă impresionantă situată în inima orașului Lefkada. Construită în secolul al XIX-lea, are o arhitectură impunătoare și o istorie bogată.
  • Mănăstirea Faneromeni: O mănăstire greacă ortodoxă, situată pe un deal lângă orașul Lefkada. Este considerată unul dintre cele mai importante locuri religioase de pe insulă și este o destinație populară pentru turiștii care doresc să exploreze istoria și cultura zonei.
  • Cascada Dimosari: O cascadă uimitoare situată la aproximativ 20 de minute cu mașina de orașul Nidri. Aceasta se varsă într-un bazin natural și oferă un loc minunat pentru înot și relaxare.
  • Muntele Skaros: Situat în partea de nord a insulei, acest munte oferă o priveliște uimitoare asupra țărmului și a mării. Muntele Skaros este o destinație populară pentru drumeții și ciclism montan și este considerat una dintre cele mai frumoase zone de pe insulă.
  • Satul Karya: Situat în partea de nord a insulei, acest sat oferă o privire autentică asupra culturii și tradițiilor locale. Satul este cunoscut pentru casele sale tradiționale, străzile înguste și meșteșugurile locale, inclusiv cusături și ceramică.
© iStock

Lucruri interesante de știut despre insula Lefkada

Istoria insulei este bogată și interesantă, iar existența sa a influențat cultura și istoria Greciei de-a lungul timpului. Lefkada a fost locuită încă din antichitate și a fost cucerită de romani în secolul II î.Hr. În secolele următoare, insula a trecut prin mâinile bizantinilor, venețienilor și turcilor, devenind un important centru comercial și cultural. În 1864, Lefkada a devenit parte a Greciei moderne, odată cu restul insulelor Ionice.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale insulei este podul care o leagă de continent. Cunoscut sub numele de Lefkada Bridge, a fost construit în anii 1980 și face posibil accesul la insulă prin intermediul unei șosele care trece peste acesta. Înainte de construirea podului, singura cale de acces la insulă era prin intermediul feriboturilor.

O altă caracteristică interesantă a insulei este lacul salin de la sud de orașul Lefkada, cunoscut sub numele de Lagoon of Lefkada. Acesta este un lac sărat de maree, situat între insulă și continent. Este o importantă zonă de habitat pentru o varietate de specii de păsări șio destinație populară pentru turiștii care doresc să se bucure de peisajul său unic.

Lefkada este, de asemenea, cunoscută pentru producția de vin și de ulei de măsline. Insula are o tradiție bogată în cultivarea strugurilor și a măslinelor și este locul perfect pentru a gusta produse locale de calitate superioară.

© iStock

O destinație populară este satul Nidri, situat în partea de est a insulei. Acest sat pitoresc are o atmosferă relaxantă și este cunoscut pentru plajele sale frumoase, apele cristaline și peisajele spectaculoase. În apropierea satului se află cascada Dimosari. O altă destinație populară de pe insulă este orașul Lefkada, situat în partea de nord a insulei. Orașul are o istorie bogată și este cunoscut pentru casele sale tradiționale, străzile înguste și piețele animate. 

În Lefkada găsești plaje uimitoare. Totuși, este cunoscută și pentru peisajele sale pitorești. Insula are numeroase zone montane, cu munți acoperiți de păduri și văi adânci, oferind o varietate de trasee pentru drumeții și ciclism montan. 

Așadar, Lefkada este o destinație turistică uimitoare, cu o istorie bogată și o varietate de atracții pentru turiști de toate vârstele și interesele. Plajele sale frumoase, peisajele spectaculoase și patrimoniul său cultural și istoric fac din această insulă o destinație de neuitat pentru oricine care dorește să descopere frumusețile Greciei.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?