Insulele Canare sunt o destinaţie extraordinară ȋn timpul iernii când ȋţi este dor de soare, vreme caldă, relaxare şi peisaje uimitoare. Acest arhipelag spaniol din Oceanul Atlantic, numit şi Insulele Norocoase sau tărâmul primăverii veşnice, ȋţi oferă ocazia să scapi măcar pentru scurt timp de frigul iernii. Vara este la doar câteva ore distanţă cu avionul. Vezi ȋn continuare ce te aşteaptă acolo şi pregăteşte-te de călătorie!

Insulele Canare – ce insulă să alegi?

Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote sau mai puţin cunoscutele La Gomera sau El Hierro? Fiecare dintre aceste insule vulcanice se mândreşte cu peisaje diferite şi atracţii unice. Fie că vrei să petreci o vacanţă activă sau doar să te relaxezi ȋn regim all-inclusive, vei găsi ȋn Insulele Canare tot ce ai nevoie. Află mai departe care dintre insule ţi se potriveşte.

road anaga tenerife
Tenerife © iStock

Lanțul muntos care trece prin Tenerife îl împarte în două: partea nordică (mai verde, tropicală) și cea sudică (plaje cu nisip auriu și orașe mai mari). Când mergi prin Tenerife, ȋi vei observa diversitatea și peisajele care se schimbă de la un loc la altul: coaste stâncoase care contrastează cu plajele aurii, munți și văi, faună sălbatică și orașe stațiuni. Mergi ȋn parcul acvatic uriaş Siam, vezi stâncile imense din Los Gigantes, capitala plină de viață Santa Cruz sau orașul istoric cu atmosferă intimă Taganana. Dacă ȋţi plac drumețiile, vei găsi trasee de diferite dificultăți și lungime în uimitorii Munți Anaga. Totodată, poți urca pe vulcanul Teide – cel mai înalt vârf din Spania, aflat ȋn inima insulei.

pescante de hermigua la gomera
La Gomera © Magda Uherek

La Gomera – atmosfera vieţii insulare ȋntr-un peisaj verde

La Gomera este o insulă mică, verde, pe care poți ajunge cu feribotul din Tenerife. Nu vei găsi aici orașe mari și cluburi. În loc, pregăteşte-te pentru calm, liniște, natură sălbatică și priveliști uimitoare. Dacă vrei o experiență autentică în Insulele Canare, La Gomera este locul potrivit. Mulți turişti sunt atrași de natura extraordinară din Parcul Național Garajonay şi simbolul său – pădurea subtropicală de laur veche de mii de ani. Alte atracții populare sunt Los Órganos, stâncile uriașe în formă de tuburi de orgă, Valea Gran Rey – luxuriantă, cu plaje negre – și punctul de belvedere Los Roques. Un loc de neratat ȋn La Gomera este orașul Hermigua, cu stâlpi de piatră care par că se ridică din mare. La mică distanţă se află Agulo, plin de culori şi unde vei putea experimenta stilul de viață ȋncet specific insulei.

maspalomas dunes gran canaria
Gran Canaria © iStock

Gran Canaria – un amestec de distracţie şi mişcare

Gran Canaria nu ȋnseamnă doar ocean, relaxare pe plajă şi viaţă de noapte. Aici vei găsi multe ocazii să ai o vacanţă activă: sporturi acvatice, trasee montane bogate ȋn peisaje şi obiective turistice de vizitat. În Rezervaţia Maspalomas vei vedea dune ȋntinse care te vor face să crezi că eşti ȋn deşert. De pe al doilea cel mai ȋnalt vârf al insulei – Pico de las Nieves – vei vedea o imagine celebră din Gran Canaria – roca vulcanică ȋnaltă de 80 metri Roque Nublo. Mulţi turişti sunt atraşi de casele construite ȋn peşterile naturale din defileul Guayadeque, iar dacă arhitectura este un subiect care te atrage, te vei bucura să descoperi cel mai vechi district din Las Palmas – Vegueta.

charco azul el hierro
El Hierro © iStock

El Hierro – relaxare ȋn mijlocul naturii

Dacă preferi o vacanţă calmă ȋn natură, ȋţi recomandăm insula acoperită de lavă El Hierro, care este ȋn continuare sălbatică şi descoperită de puţini turişti. Poți ajunge acolo cu feribotul sau cu avionul din Tenerife, Gran Canaria sau La Gomera. Printre activităţile pe care nu trebuie să le ratezi sunt drumeţiile prin pădurile de pini El Pinar şi băile ȋn piscinele naturale care s-au format ȋn grotele inundate de lavă. Cea mai populară este Charco Azul, dar vei găsi multe altele pe insulă. Când vine vorba de obiective turistice, Tamaduste şi La Caleta sunt situri arheologice deschise publicului. În El Hierro poţi admira de aproape fauna și flora subacvatice – satul de pescari La Restinga este cel mai vizitat pentru scufundări.

la pared beach sunset fuerteventura
Fuertaventura © iStock

Fuerteventura – plaja cu vânt puternic din Insulele Canare

Plaje ca din paradis, coaste stâncoase, munţi, peisaje sălbatice şi condiţii ideale pentru sporturile acvatice – aceasta este Fuerteventura pe scurt. Trăsăturile caracteristice peisajului din această insulă includ capre care pasc pe versanții roșii ai dealurilor, vulcani și un peisaj uşor selenar. În afară de cactuşi și palmieri nu există multă vegetaţie, dar există vulcani stinşi, sălbăticie și multe plaje. Plajele Barca (cu laguna Sotavento), Morro Jable și Costa Calma sunt cele pe care ar trebui să mergi pentru windsurfing și relaxare la soare. Plaja din La Pared este excelentă pentru surf și merită să rămâi acolo până la apus. În partea de nord, chiar lângă plaja Alzada din Corralejo, există dune ȋntinse de nisip, iar satul Ajuy, cu plaja vulcanică neagră, stânci și peșteri deschise, te va lăsa fără cuvinte.

lanzarote village el golfo
Lanzarote © iStock

Lanzarote – opera vulcanilor și a unui artist celebru

Poţi ajunge ȋn Lanzarote cu un zbor direct din mai multe oraşe europene sau cu feribotul din Fuerteventura. În zonă există o mică tradiţie ca toţi cei care vizitează insula pentru prima dată să urce un traseu uşor de două ore pe vulcanul Caldera Blanca de unde vor avea imaginea extraordinară a Parcului Naţional Timanfaya. În afară de peisajele vulcanilor, Lanzarote este celebră şi pentru arhitectura sa. I-o datorează pictorului şi arhitectului César Manrique care s-a asigurat că insula păstrează şi protejează casele joase, văruite ȋn alb. O vizită la casa muzeu a artistului, construită ȋn peştera şi tunelurile naturale create de erupţiile vulcanice, va fi cu siguranţă o experienţă interesantă. Lanzarote ȋi datorează lui César Manrique şi alte atracţii, precum Jardín de Cactus (Grădina de cactuşi), tunelul vulcanic Jameos del Agua şi punctul de belvedere Mirador del Rio. Dacă ȋţi plac sporturile nautice sau vrei să le ȋncerci, aici e locul potrivit. Pentru surf ȋţi recomandăm plaja Famara, iar pentru scufundări – muzeul subacvatic Museo Atlántico.

Alege cele mai bune oferte pentru Gran Canaria

FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?