Treci prin poarta de acces la aeroport, dar în mintea ta te gândeşti deja la toate momentele pe care le vei trăi la Euro 2024. Căpitanul, fie că se află în cabina piloţilor sau pe teren, își conduce echipa spre obiectiv. Alătură-te lor în drumul spre succes și planifică un city break!

În iunie 2024, toţi ochii suporterilor vor fi ațintiți asupra Germaniei. Aici va avea loc Campionatul European, reunind cele mai bune echipe de pe bătrânul continent. Deși obţinerea unui bilet la oricare dintre meciuri nu va fi uşoară sau ieftină, emoțiile competiţiei merită sacrificiul. Mai ales atunci când le poți combina cu un city break. În continuare ȋţi vom spune cum să te pregăteşti pentru Euro 2024 și ce orașe gazdă merită să vizitezi.

Alege un pachet Zbor+Hotel în atmosfera fotbalului

Euro 2024 – ce trebuie să știi?

Campionatul European va începe la 14 iunie 2024, pe Allianz Arena din München, odată cu meciul dintre echipa gazda şi Scoţia. Partidele Campionatului European vor avea loc pe parcursul întregii luni, iar finala se va juca pe Olympiastadion din Berlin pe 14 iulie.

Turneul se va disputa pe 10 stadioane din 10 orașe germane: Berlin, München, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Hamburg, Düsseldorf, Köln, Leipzig și Frankfurt.

Bilete pentru Euro 2024 – cât costă și de unde le pot cumpăra?

Prima serie de bilete a fost deja distribuită în octombrie 2023. În luna noiembrie, o altă serie a fost pusă în vânzare pentru suporterii ţărilor deja calificate. În martie, fanii ultimelor echipe care se vor califica la Euro 2024 prin play-off vor putea achiziţiona o altă serie de bilete. În ianuarie va avea loc o tragere la sorți pentru cei care au încercat să cumpere bilete în octombrie, dar nu au reușit.

Preţul biletelor depinde de importanța meciului și de cât de avansat este turneul. Cele mai ieftine bilete costă 30 de euro. Un bilet pentru meciul de deschidere costă 50 de euro. Finala îi va costa cel mai mult pe fani, cu bilete începând de la 95 de euro. Sunt disponibile și opțiuni mai scumpe, inclusiv pachete premium.

Stadioanele Euro 2024. Ce orașe merită să vizitezi?

Când călătoreşti ȋn Germania, nu te limita doar la stadioane și pub-uri. Atmosfera de vacanță și vremea văratică sunt ocazia perfectă pentru a vizita câteva obiective turistice. Orașele care găzduiesc Campionatul European sunt destinații ideale pentru un city break.

Vezi în ce orașe poți zbura cel mai ieftin

City break în stil bavarez: München

Inima Euro 2024 va fi Allianz Arena, casa lui Bayern Munchen. Îţi poți începe turul orașului din centrul istoric. Marienplatz este scena festivalurilor, a petrecerilor și chiar a evenimentelor sportive. Nu uita de spectacolul cavalerilor și al figurilor dansatoare de pe ceasul primăriei. Când vine vorba de mâncare, prima opţiune este un festin bavarez tradițional. Pub-urile servesc mâncăruri locale, cum ar fi friptură de vițel, cârnați și clătite de cartofi. Fiind ȋn Germania, trebuie neapărat să ȋncerci faimoasa bere din Munchen la una dintre numeroasele fabrici de bere (este la fel de bună și în afara Oktoberfest-ului!).

Centrul vechi din München © shutterstock
Centrul vechi din München © shutterstock

O vizită în oraș te va purta prin diferite epoci și stiluri artistice. Pinacotecile vechi și noi au o colecție uriașă de opere, în special picturi europene. Pentru cei care preferă arhitectura, reprezentantul splendidului stil rococo este Palatul Nymphenburg. După o zi de vizitare a obiectivelor turistice, ia o pauză în Parcul Englez, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Este locul perfect pentru relaxare sau picnic.

Ordine și motoare sau un city break în Stuttgart

Primul lucru pe care îl observi când ieşi din aeroport este curățenia. Ordinea și curățenia în acest oraș par mai mult decât importante. Îţi poți începe turul chiar din centru, unde te așteaptă Palatul Nou, comparat adesea cu Versailles-ul francez. Parcurile din jur sunt perfecte pentru a te relaxa. În zilele de vară, germanilor le place să întindă pături și să facă picnicuri aici.

Așa cum există un palat nou în oraș, există și unul vechi. Acesta este fosta mănăstire augustiniană, locuită cândva de Ludovic al II-lea. În interior poți vedea camerele așa cum le-a lăsat regele. În plus, peste 20% din suprafața orașului Stuttgart este reprezentată de spații verzi – grădinile palatului, zonele de recreere și parcurile menționate mai sus. Unul dintre cele mai interesante este Parcul Rosenstein. Dacă te pasionează maşinile, nu uita să vizitezi Muzeul Mercedes-Benz și Muzeul Porsche pentru a afla mai multe despre dezvoltarea gândirii germane în domeniul auto.

Petrece câteva zile pline de farmec în Stuttgart!

Inima culturală și artistică a Germaniei: Berlin

Campioana europeană din 2024 va fi aleasă în capitala Germaniei, pe Stadionul Olimpic. Orașul este un martor tăcut al istoriei și al schimbărilor politice. Este, de asemenea, cunoscut ca orașul celor o mie de muzee. Ai nevoie de mai multe motive pentru a merge într-un city break la Berlin vara viitoare?

Fragment din East Side Gallery, Berlin © Agnieszka Hanusiewicz
Fragment din East Side Gallery, Berlin © Agnieszka Hanusiewicz

East Side Gallery, o secțiune a Zidului Berlinului acoperită cu graffiti, este atât un exemplu de artă modernă, cât și un monument istoric al reunificării germane. Capitala găzduiește, de asemenea, nenumărate galerii de artă, muzee și zeci de zone artistice (cum ar fi Hackesche Höfe – un labirint de curți artistice în cartierul Hackescher Markt). Locuri precum Insula Muzeelor, unde poți admira și învăța despre diverse colecții, sunt un eldorado cultural.

Catedrala din Berlin este renumită pentru cupola sa impresionantă și interiorul bogat. Memorialul unic al Holocaustului comemorează victimele Holocaustului; acest loc simbolic este format din câmpuri de beton și blocuri de diferite înălțimi. De asemenea, poți vizita Potsdamer Platz, partea modernă a orașului, cu zgârie-nori, cinematografe, restaurante și un centru comercial.

Îmbrățișează arta în Berlin!

FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?