Calendar2023 hero1.jpg

Sfârșitul de an este o ocazie excelentă pentru a trece ȋn revistă călătoriile, dar și pentru a le planifica pe următoarele! Te întrebi când și unde să mergi în vacanță anul viitor? Am pregătit pentru tine un calendar sărbători și vacanțe 2024, care să te ajute să profiţi la maximum de sărbătorile legale. Astfel, poți merge într-o călătorie de mai multe zile, folosind cât mai puţine zile de concediu.

Când să-ți iei o vacanță în 2024?

În 2024 vom avea 6 weekenduri prelungite și 7 ocazii în jurul cărora poți planifica atât un city break rapid, cât și vacanțe mai lungi. Ţi-am pregătit mai multe opţiuni şi recomandări ca să-ţi foloseşti eficient zilele de concediu şi să te bucuri de un weekend prelungit sau chiar de 2 săptămâni libere. Vezi ȋn continuare cum poți planifica o pauză mai lungă de la serviciu, folosind doar câteva zile libere!

Distracție la mare © iStock
Distracție la mare © iStock

Ianuarie: ȋnceputul anului în Lofoten

Şansa primului weekend prelungit din 2024 apare deja în luna ianuarie. Ziua de Anul Nou va fi luni, ceea ce înseamnă că este liberă, la fel ca 2 ianuarie (marți), astfel că poţi avea 9 zile libere cu doar 3 zile de concediu.

Când să planifici vacanța în ianuarie?

 • Zile de concediu: 3 (3-5 ianuarie)
 • Vacanţă: 9 zile (30 decembrie – 7 ianuarie)
Aurora boreală în Lofoten, Norvegia © iStock
Aurora boreală în Lofoten, Norvegia © iStock

Unde să mergi ȋn weekendul prelungit? Ianuarie este momentul perfect pentru o excursie în Norvegia! În doar câteva ore ajungi cu avionul ȋn Trondheim – un oraș fermecător, cu o istorie și cultură bogate, unde te vei simți ca într-un film de sărbători. De acolo iei trenul până în portul Bodø și te ȋmbarci pe feribotul spre insulele Lofoten. Călătoria nu este scurtă, dar peisajele merită cu siguranţă! O trecere prin fiordurile acoperite de zăpadă, o vânătoare de aurore boreale sau ambele? În acest articol vei găsi inspiraţia pentru a-ți planifica vacanța în Norvegia.

Ziua Unirii la New York

24 ianuarie va fi într-o zi de miercuri şi merită să profiți luându-ţi 4 zile de concediu pentru a transforma sărbătoarea Unirii într-o vacanță de 9 zile! Unde să mergi în luna ianuarie cu mai mult de o săptămână liberă? Este suficient timp pentru a explora pe ȋndelete capitala lumii – New York! Vor fi o mulțime de atracții și locuri de vizitat în metropola americană pe tot parcursul sejurului.

Când să planifici a doua vacanță din ianuarie?

 • Zile de concediu: 4 (22-23 + 25-26 ianuarie)
 • Vacanţă: 9 zile (20 – 28 ianuarie)
Times Square, New York © iStock
Times Square, New York © iStock

Un avantaj incontestabil al New York-ului este transportul public bine dezvoltat și tot timpul ȋn funcţiune, inclusiv rețeaua de metrou. Astfel poți descoperi orașul pe cont propriu, ȋn ritmul tău, aşa cum ȋţi doreşti. În timpul zilei, primele pe listă sunt maiestuoasa Statuie a Libertății, legendara Empire State Building și plămânul verde al oraşului – Central Park. Seara poţi merge în agitata Times Square din Manhattan sau poţi urmări un musical pe Broadway, în Brooklyn!

Mai – Paștele în Abu Dhabi

În 2024 avem norocul ca Paștele să fie imediat după 1 Mai, astfel că ne putem bucura de o vacanță de 6 zile cu doar 1 zi de concediu. Sau, dacă mai ai zile de concediu neutilizate din 2023 sau nu ți-ai luat liber în ianuarie, poți folosi 3 zile de concediu pentru o vacanță de nu mai puțin de 10 zile.

Când să planifici vacanța în mai?

 • Zile de concediu: 3 (29 – 30 aprilie și 2 mai) sau 1 (2 mai)
 • Vacanţă: 10 zile (27 aprilie – 6 mai) sau 6 zile (1-6 mai)
Plimbare pe bulevardul Corniche, Abu Dhabi © iStock
Plimbare pe bulevardul Corniche, Abu Dhabi © iStock

Unde mergem ȋn Mai? Abu Dhabi (și Dubai în general) nu mai au nevoie de nicio prezentare și suntem siguri că te-ai gândit măcar o dată să călătorești în această destinație de lux chiar și pentru câteva zile. Începutul lui mai este ocazia perfectă. Nu vei avea parte de o sărbătoare de Paşte tradiţională, dar vei putea conduce un jeep printre dunele de nisip, vei putea dormi ȋntr-un cort sub cerul liber ȋn deşert şi te vei bucura de tot ce au mai bun Abu Dhabi şi Dubai. Până la urmă, distanţa dintre ele este de doar 140 km, iar oportunităţile sunt nelimitate.

Weekendul prelungit din iunie ȋn Bologna

Ziua liberă de 24 iunie va fi într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că dacă ȋţi iei o zi de concediu vineri, vei prelungi weekendul la 4 zile. Mijlocul anului 2024 este excelent pentru un city break într-un loc neașteptat. Destinația perfectă este orașul italian Bologna – un adevărat festin pentru trup și minte!

Când să planifici vacanța în iunie?

 • Zile de concediu: 1 ( 21 iunie)
 • Vacanţă: 4 zile (21 – 24 iunie)
Femeie luând masa în Bologna © iStock
Femeie luând masa în Bologna © iStock

Bologna se vizitează în special pentru cultură și mâncare. În timpul vizitei în orașul acoperișurilor roșii, este imposibil să ratezi Piazza Maggiore, înconjurată de palate, fântâna lui Neptun și magnifica Bazilică San Petronio. Plimbându-te pe sub arcadele romantice, poţi ajunge în cartierul studențesc pentru a vedea cea mai veche universitate din Europa – Universitatea din Bologna. În acelaşi timp, este greu să nu ne gândim la bucătăria regiunii Emilia-Romagna, care este una dintre cele mai gustoase din Italia. Nu trebuie să ratezi adevăratele spaghete bolognese, cunoscute aici sub numele de „ragu”. Ce altceva merită să explorezi în Bologna și în orașele din apropiere vei afla din articolul nostru pe această temă.

August – weekend prelungit în Muntenegru

O ocazie similară celei din iunie se repetă în timpul verii. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de pe 15 august va avea loc într-o zi de joi. Acest lucru înseamnă că trebuie doar să-ţi iei liber vineri pentru a te bucura de 4 zile de vacanţă. Unde să mergi în weekendul prelungit din august? În contrast cu destinațiile ultra aglomerate din mijlocul sezonului, ȋţi propunem o ţară balcanică mai puțin populară, dar demnă de atenție – Muntenegru.

Când să planifici vacanța în august?

 • Zile de concediu: 1 (16 August)
 • Vacanţă: 4 zile (15-18 August)
Femeie admirând peisajul în timpul mesei, în Muntenegru © iStock
Femeie admirând peisajul în timpul mesei, în Muntenegru © iStock

O scurtă vacanţă în Muntenegru în luna august este deosebit de atractivă pentru că vei ajunge acolo foarte repede. Prețurile hotelurilor și restaurantelor sunt excepțional de accesibile în comparație cu alte destinaţii de vacanţă și vei găsi tot ce ai nevoie pentru relaxare: soare, mare caldă și bucătărie delicioasă. În plus, una dintre atracţiile principale este o plimbare cu barca pe fenomenalul lac Skadar, numit pe bună dreptate Marea Balcanilor.

Începutul iernii ȋn Tenerife

30 noiembrie şi 1 decembrie 2024 vor fi în zile de sâmbătă şi duminică. Chiar dacă nu avem zile libere ȋn timpul săptămânii, asta nu ȋnseamnă că nu ne putem planifica o scurtă vacanţă la soare ca să ne pregătim pentru vremea rece. La urma urmei, am reuşit să economisim zile de concediu tot anul 😉

Când să planifici vacanța în noiembrie/decembrie?

 • Zile de concediu: alegerea ta (noi recomandăm 2)
 • Vacanţă: 4 zile (28 noiembrie – 1 decembrie)
Klify Los Gigantes na Teneryfie
Los Gigantes, Tenerife © iStock

Unde ne pregătim pentru vremea rece? Într-un loc ȋn care putem ajunge rapid, iar temperatura ȋn noiembrie – ȋnceputul lui decembrie ajunge chiar şi la 25°. Şi ce activitate ȋţi aduce aminte mai bine de vară decât distracţia ȋntr-un parc acvatic? Cea mai bună parte a insulei de vizitat ȋn noiembrie este Costa Adeje pentru că e plină de distracţie şi are unul dintre cele mai mari parcuri acvatice de pe insulă – Aqualand Costa Adeje. Pentru că vremea ȋn Tenerife e ȋn continuare caldă la sfârşitul anului, te poţi relaxa la soare pe una dintre nenumăratele plaje de pe insulă, poţi urca pe vulcanul Teide (cel mai ȋnalt din Spania) sau…poţi privi stelele. Tenerife este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru stargazing.

Decembrie – Crăciunul și Revelionul în Phuket

Luna decembrie este foarte promiţătoare pentru turişti. Prima și a doua zi de Crăciun (25-26 decembrie) vor avea loc în zile de miercuri și joi, iar ziua de Anul Nou – într-o marți. Dacă ȋţi iei 6 zile libere spre sfârșitul lunii, vei avea 16 zile de relaxare neîntreruptă! Cu atât de mult timp liber, poți planifica în siguranță o călătorie mai lungă – de exemplu, pe insula thailandeză Phuket.

Când să planifici vacanța din decembrie?

 • Zile de concediu: 6 (23-24, 27, 30-31 decembrie și 3 ianuarie)
 • Vacanţă: 16 zile (21 decembrie 2024 – 5 ianuarie 2025)
Rajska wyspa Phuket © iStock
Phuket, Thailanda © iStock

Phuket ispitește nu numai cu temperatura plăcută, aromele unice ale bucătăriei asiatice, minunile naturii și splendoarea templelor budiste, ci și cu… prețuri excepțional de avantajoase! Nu lipsesc nici peisajele captivante, cum ar fi cele din centrul istoric din Phuket sau sculptura Marelui Buddha. Pentru distracţie există cluburile sau piața de noapte Chillva Market. Un revelion exotic în Phuket poate fi o aventură de neuitat!

O vacanţă sau un city break fără griji

Indiferent de perioadă sau destinaţie, o vacanţă sau un city break sunt cu adevărat reuşite dacă ȋţi permit să te relaxezi. Degeaba planifici din timp şi reuşeşti să economiseşti zile de concediu dacă din cauza grijilor inutile nu te bucuri de fiecare moment de vacanţă. De aceea este recomandat să ţii toate grijile la distanţă cu o asigurare de călătorie. La eSky găseşti asigurări de călătorie potrivite nevoilor tale. Nu ai garanţia că vei putea pleca ȋn concediu? Încheie o asigurare de anulare a călătoriei. Te temi că sejurul tău ar putea fi ȋntrerupt? Ai la dispoziţie o asigurare de ȋntrerupere a călătoriei. Îţi faci griji că un eveniment neprevăzut ţi-ar putea strica vacanţa atent planificată? O asigurare de călătorie este partenerul tău de ȋncredere ȋntr-o astfel de situaţie. Citeşte aici mai multe despre tipurile de asigurare pe care le oferim şi găseşte-o pe cea potrivită pentru tine sau familia ta.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?