Apusuri care pictează cerul în culori incredibile. O coastă largă, cu nisip auriu, pe care te poți plimba la nesfârșit. Înoţi în lagună, în apele turcoaz înconjurate de stânci de forme diferite. Plajele din Malta sunt uimitoare.

Am selectat – în opinia noastră – 5 dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. Îţi sugerăm cum să ajungi la ele și ce te aşteaptă acolo. Descoperă ȋn continuare ce le face unice.

Cele mai frumoase plaje din Malta – hartă

Golden Bay

Golden Bay este una dintre cele mai cunoscute și mai atractive plaje din Malta, situată pe coasta de nord-vest a insulei, lângă satul Mellieha. La plajă se poate ajunge cu mașina. Alternativ, poți lua autobuzul din Valletta, iar de la stația Mellieha poți merge pe jos până la Golden Bay de-a lungul coastei.

Poți închiria șezlonguri și umbrele chiar pe plajă, iar ȋn apă sunt posibile diferite activități interesante, cum ar fi schi nautic și jet ski. Totodată, în timpul sezonului estival au loc frecvent evenimente și concerte în aer liber.

Golden Bay
Golden Bay © Shutterstock

Golden Bay este bine dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii. Te așteaptă numeroase baruri, restaurante și cafenele, precum și magazine de suveniruri. În timpul sezonului de vară, salvamarii sunt la post.

De pe Golden Bay vei vedea cele mai frumoase apusuri din Malta – culorile cerului în schimbare și soarele reflectat în apă creează un spectacol magnific pentru care merită să planifici un sejur mai lung ȋn care să ai suficient timp de stat la plajă.

Blue Lagoon

Această plajă de basm este situată în nordul Maltei, pe insula Comino. Cel mai rapid mod de a ajunge aici este cu barca sau un vaporaş din orașele apropiate precum Ċirkewwa sau Mgarr. Călătoria durează de obicei în jur de 25-30 de minute, timp ȋn care te poţi bucura de peisajele pitorești ale coastei malteze și ale insulei Gozo.

Blue Lagoon este renumită pentru apa sa turcoaz. Această culoare neobișnuită a mării este o combinație a țărmului destul de puțin adânc, a nisipului alb și a rocilor strălucitoare care înconjoară laguna. Acestea sunt şi condiții ideale pentru înot, snorkelling și scufundări dacă vrei să vezi frenezia lumii de sub apă. Pentru cei mai aventuroși, există caiace, bărci cu vâsle şi bărci cu pedale. Excursiile cu barca în jurul golfurilor și peșterilor din jur sunt, de asemenea, la mare căutare.

Blue Lagoon
Blue Lagoon © Shutterstock

Plaja, deși în mare parte stâncoasă și destul de mică, este perfectă dacă vrei să te relaxezi. Aici se pot închiria șezlonguri și umbrele. Marea puțin adâncă și calmă este prietenoasă mai ales pentru familiile cu copii.

Este foarte aglomerată în timpul sezonului estival, în special în weekend. Recomandarea noastră este să mergi pe plajă dimineața devreme sau după-amiaza târziu și să iei cu tine apă și gustări pentru că nu există multe locuri de luat masa pe insula Comino.

Mellieha Bay

Mellieha Bay este cea mai mare plajă cu nisip de pe insulă, situată pe coasta de nord a Maltei. Este amplasată într-o regiune pitorească între dealuri, la doar câțiva kilometri de centrul orașului Mellieha. La plajă se poate ajunge uşor atât cu mașina, cât și cu autobuzul.

Ceea ce diferențiază Mellieha Bay de alte plaje din Malta este linia de coastă largă și lungă. Nisipul este fin și auriu, lucru care va fi cu siguranță apreciat de familiile cu copii. Marea este puțin adâncă lângă ţărm și calmă, astfel că poți înota fără griji, chiar dacă nu știi să ȋnoţi foarte bine.

Mellieha Bay
Mellieha Bay © Shutterstock

Pe plajă se pot închiria echipamente de windsurfing, plăci SUP, caiace sau bărci cu pedale. În timpul sezonului estival se organizează lecții de surfing și alte activități sportive cu instructori.

Există numeroase baruri, restaurante și cafenele în Golful Mellieha. De asemenea, nu lipsesc locurile pentru închirierea șezlongurilor și a umbrelelor, dușurile și toaletele. Plaja este păzită în timpul sezonului estival, iar seara, un spectacol uimitor la apus îi așteaptă pe vizitatori.

Għajn Tuffieħa Bay

Għajn Tuffieħa Bay se află în satul Mgarr, pe coasta de nord-vest a Maltei. Se poate ajunge ușor cu mașina sau cu autobuzul din Valletta. Drumul care duce la plajă este foarte plăcut pentru că priveliştile pitorești ale stâncilor și ale satelor din jur ȋţi ţin companie.

Golful Għajn Tuffieħa este înconjurat de dealuri și stânci acoperite de vegetaţie care ȋi dau un farmec unic. Nu este la fel de popular ca plajele descrise mai sus, așa că te vei relaxa departe de zgomot și aglomerație. Totuşi, plaja nu este păzită, iar atunci când marea este puțin mai agitată ȋnotul poate deveni o provocare.

Għajn Tuffieħa Bay
Għajn Tuffieħa Bay © Shutterstock

Deși Għajn Tuffieħa Bay nu are o infrastructură dezvoltată ca alte plaje din Malta, poți închiria echipament de snorkelling și poţi face scufundări ca să observi viața marină a recifului stâncos din larg.

Plaja are facilități de bază precum dușuri, toalete și un magazin de gustări și băuturi. De asemenea, în Golful Għajn Tuffieħa poţi închiria șezlonguri și umbrele dacă vrei doar să te relaxezi.

St. Peter’s Pool

Această plajă fermecătoare se află pe coasta de sud-est a Maltei, lângă satul Marsaxlokk.

Este o lagună naturală formată în stâncă la care poţi ajunge cu mașina. Alternativ, poți lua autobuzul din Valletta sau Marsaskala și apoi să mergi pe jos până la plajă.

St. Peter’s Pool este înconjurată de stânci care formează un golfuleț natural în apele Mării Mediterane. Această combinație de apă turcoaz și roci stâncoase creează un peisaj spectaculos care încântă pe toată lumea.

Deși St. Peter’s Pool nu este o plajă tradițională cu nisip, apa puțin adâncă și cristalină este ideală pentru înot. Stâncile sunt predispuse ȋn aşa fel ȋncât formează piscine naturale. Înotul şi relaxarea sunt sigure atât la suprafaţă, cât şi sub apă.

St. Peter's Pool
St. Peter’s Pool © Shutterstock

Plaja nu este aglomerată și oferă astfel o atmosferă de intimitate, ȋnsă nu există dușuri, toalete sau magazine, așa că este recomandat să-ţi aduci propriile provizii.

Pe lângă înot, merită să arunci o privire și la peisajele din jur. Poți face o scurtă plimbare de-a lungul falezelor din jurul St Peter’s Pool. Este locul perfect pentru cei care caută o plajă liniștită și sălbatică, departe de aglomerație.


FAQ

Instagram

Cauți un anumit loc?